spojka
-
- Nováček
Re: spojka
Mozno podla tych nazorov na fofo 2, 1.6tdci, co som sa uz nacital aky ma problemovy zotrvacnik a strekovace ako odchadzaju by som si asi teraz nekupil. Podla toho som aj uvazoval ci nemam predat ,ked uz ma 160 t.km. a kupit nieco nove, no velky pokles cien ojazdenych ma odradza. Prave dnes som sa spytal vo forde v KE na tieto slabe casti, co sa stale opakuju vo fore. Technik mi vravel, ze zotrvacnik este nikomu nemenili a strekovece taktiez nie len pretesnovali. Iste dost aut servisuju a predpokladam,ze sa vnich aj vyzna. Preto sa pytam, skadial su tieto nazory, ci niekto niekde sa docital a kazdy opakuje ? Napiste kolkym menili zotrvacnik alebo strekovac ? Jasne, ze sa moze kadeco pokazit, ale nemusi to byt pravidlom.
Naposledy upravil(a) kako dne 30.08.2010 16:31, celkem upraveno 1 x.
Fofo 2, combi, strieborny, 1.6 TDCI 66 kw, r.v. 05
-
- Test driver
OT:kako a čo pravidlo "y" a "i"

-
- Nováček
Ano mam tam 2 chyby. Ty by si mozno ani spat nevedel, pointa bola niekde inde. Co tak prihlasit sa do jazykoveho okienka mozno by si tam mal uspech, lebo tu vacsina tvojich odpovedi je o nicom. 

-
- Test driver
kako: diskusie ti zatial asi vela nehovoria, tak si skus rozklučovat, čo znamena skratka "OT"
tiež mi gramatika vela nehovorí, ale tvoja posledna veta bola masaker, preto ma zaujala a reagoval som...
čo je u teba pravidlom a čo nie? pozri si vlakno napriklad točí ,ale nechyta. tam je zoznam pokazenych čerpadiel, ak to sam dokažeš spočítat tak si ich potom vydeľ počtom registrovaných členov (ok daj jednu tretinu,čo pravdepodobne vlastnia diesel pretože v naších končínach každý najazdí statisíce km a potrebuje naftu) a napíš mi, či ten pomer teda je pravidlom alebo nieje. Sorry ale tvoj post bol teda o čom? že si sa pýtal nejakého servisu na názor, ten ti ho povedal a tu sa teraz pýtaš zase, či je to pravidlo, alebo nahoda..?
P.S:ešte k tým odpovediam (mojím) ak máš stale k mojím postom nejake doplnujuce informacie, alebo s nimi nesuhlasiš, neboj sa svoje mudro hned dopísat, tak si to len všetko nechávaš pre seba
tiež mi gramatika vela nehovorí, ale tvoja posledna veta bola masaker, preto ma zaujala a reagoval som...
čo je u teba pravidlom a čo nie? pozri si vlakno napriklad točí ,ale nechyta. tam je zoznam pokazenych čerpadiel, ak to sam dokažeš spočítat tak si ich potom vydeľ počtom registrovaných členov (ok daj jednu tretinu,čo pravdepodobne vlastnia diesel pretože v naších končínach každý najazdí statisíce km a potrebuje naftu) a napíš mi, či ten pomer teda je pravidlom alebo nieje. Sorry ale tvoj post bol teda o čom? že si sa pýtal nejakého servisu na názor, ten ti ho povedal a tu sa teraz pýtaš zase, či je to pravidlo, alebo nahoda..?
P.S:ešte k tým odpovediam (mojím) ak máš stale k mojím postom nejake doplnujuce informacie, alebo s nimi nesuhlasiš, neboj sa svoje mudro hned dopísat, tak si to len všetko nechávaš pre seba

-
- Nováček
Nehnevaj sa ale minule nas jeden kolega upozornil na toleranciu jeden voci truhemu. Nebudem ti uz odpisovat.
Ja som pisal na fofo 2, 1.6 tdci a nie na 1.8tddi alebo 1.8tdci do roku 2004. Na tych sa viac kazili cerpadla.
Neviem kto znas ma viac skusenosti s fordami ako v servisoch. Myslim si ze tieto auta su dobre a 1.6 tdci motor je vydareny, preto sa aj montovali da viacerych znaciek. Moj byvali kolega ma najazdene asi 230 t.km. a este mu nemenili nic, okrem eger ventila ( meviem ci som spravne napisal) a rozvodov. Je to celkom slusne.
Ja som pisal na fofo 2, 1.6 tdci a nie na 1.8tddi alebo 1.8tdci do roku 2004. Na tych sa viac kazili cerpadla.
Neviem kto znas ma viac skusenosti s fordami ako v servisoch. Myslim si ze tieto auta su dobre a 1.6 tdci motor je vydareny, preto sa aj montovali da viacerych znaciek. Moj byvali kolega ma najazdene asi 230 t.km. a este mu nemenili nic, okrem eger ventila ( meviem ci som spravne napisal) a rozvodov. Je to celkom slusne.
-
- Nováček
Nasiel som zlozenie a funkciu zotrvacnika http://www.youtube.com/watch?v=YnaXB8q3 ... r_embedded
- KASHA
- Pokročilý
Hošani, mám 2.0 TDCi, nalítáné 180.000 a když jedu tak na 4,5,6 stupeň mi při prudkým přidání plynu vyletí otáčky (proklouzne spojka), jinak mi to žádný rachocení nedělá při vypnutí motoru apod. jenom když se rozjíždím, a pouštím spojku, tak to občas tak divně zahvídne (s největší pravděpodobností spojka). myslíte že bude stačit vyměnit spojku? bez ložiska a setrváku?
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA
), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

- Sobull
- Zkušený
Může to stačit. Dělalo mi to samé 2.0HDI a stačila spojka. V origo servise řekli, že to rozdělají a dají vědět. A zavolali, že setrvák netřeba, což mě samo o sobě dost překvapilo, že si nechtěli vydělat....
Někdo ale říká, že by se to mělo dělat zároveň, když už je to rozhozený. Je potřeba někoho kdo ti to fundovaně posoudí. Je ale fakt, že ten pažout měl najeto 75000 když to přišlo. Ty máš 180, to už bych zvažoval jestli to neudělat spolu.
Někdo ale říká, že by se to mělo dělat zároveň, když už je to rozhozený. Je potřeba někoho kdo ti to fundovaně posoudí. Je ale fakt, že ten pažout měl najeto 75000 když to přišlo. Ty máš 180, to už bych zvažoval jestli to neudělat spolu.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- KASHA
- Pokročilý
Tak samozřejmě, že by to asi bylo lepší všechno vyměnit, ale bez práce jeto něko kolem 20.000,-czk
, spojka mě vyjde "jen" na 5.500,- czk, chtělo by to tak 80.000,- a radši povyměňovat kde co, aby zase dalo chvilku pokoj auto, buhví kdy se ozvou vstřiky, ikdyž tankuju jenom shell, popř. benzina.

FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA

- Sobull
- Zkušený
Dobrá cena. U lva byla za 15 i s prací. Pokud by byl setrvák bylo by to za 30.KASHA píše: spojka mě vyjde "jen" na 5.500,- czk
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- KASHA
- Pokročilý
Tož ceny mám kapánek lepší to je pravda
)

- Croog
- Nováček
Tak po jistém podezření jsem na to do kopce na 4ku pořádně zkusil šlápnout a myslím, že to je jasné - trochu mi asi proklouzla spojka. Zvýšily se otáčky na něco přes 3000 a auto stále silně zrychlovalo. Po cca 3s bez poklesu síly motoru otáčky o kousek spadly na svoji správnou úroveň kousek pod 3000. V běžném provozu problémy nepozoruji.
Myslíte, že mám spěchat s opravou? Co bude třeba vše vyměnit? Ten setrvák je dvojhmota, nebo to jsou dvě rozdílné věci?
Myslíte, že mám spěchat s opravou? Co bude třeba vše vyměnit? Ten setrvák je dvojhmota, nebo to jsou dvě rozdílné věci?

Ford Focus Kombi Ghia 2006 2.0 TDCi, Black Panther
- lucky.jack
- Test driver
Přijde na to kolik má auto reálně nalítáno.
Jestli-že má auto 180tkm nerozmýšlel bych se vyměnit spojku i ložiskem. Měnit "jen něco" je při tomhle najezdu hloupost. Za setrvák je to paleta a je třeba zvážit jak kdo jezdí a jestli za 5tkm dávat znova prachy za práci.
Jestli-že má auto 180tkm nerozmýšlel bych se vyměnit spojku i ložiskem. Měnit "jen něco" je při tomhle najezdu hloupost. Za setrvák je to paleta a je třeba zvážit jak kdo jezdí a jestli za 5tkm dávat znova prachy za práci.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- Croog
- Nováček
Má reálných cca 185tkm. Jak to jezdí těžko říct, když nemám srovnání s novým autem, ale je fakt, že u toho řazení bych občas ocenil, kdyby šlo lehčeji... Je to to, čím se vyznačuje unavený setrvák?
Ford Focus Kombi Ghia 2006 2.0 TDCi, Black Panther
- lucky.jack
- Test driver
Já nepsal jak TO jezdí, ale jak KDO jezdí
. Unavená dvouhmota(nebo spíš už po smrti) může klepat na volnoběh, zrovna tak vibrovat při zátěži nebo na volnoběh a při vypnutí motoru se oklepe a zaklepe...Že ti jde špatně řadit může být způsobeno právě tím, že spojka pořádně nevypíná(sjetá lamela nebo unavený pružiny přítlačáku).

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků