Příspěvek
od LiborM » 26.12.2011 22:21
Zdravím všechny.
Nejsem vlastníkem Forda,ale přihlásil jsem se sem,protože řeším problem s turbem a vidím,že je dost častý. Jsem automechanik a známému opravuji Focuse 05 1.6tdci 80kw. Už několikátou výměnu oleje jsem majiteli říkal,že bude potřeba vyměnit turbo,jelikož při demontáži vzduchového filtru jsem zjistil,že je v hadících od turba olej a už to turbo lehce pohvyzdovaje, avšak auto jelo normálně a olej se neztrácel. Prostě udělat dopředu preventivně než se to uplně zastaví. Mám velice dobré zkušenosti v Turbocaru,takže jsme turbo nechali zrepasovat. Ještě jsem se bavil s člověkem z Fordu a ten mi doporučil at udělám proplach motoru,že bývá zakarbonovaný a ast sundám vanu a zkontoluji sací koš,jestli není zacpaný a at zkontroluji hadice od turba. Výměnu turba na 1,6tdci jsem ještě nědělal,tak sem si nechal poradit. Na koncernových tdi když se mění turbo,,tak se dávají trubky nové,protože se většinou urkoutí. Takže jsem sundal vanu, sací koš byl uplně čistý,ale i tak jsem ho vyčistil. trubky byli krásně průchozí. Udělal jsem na motoru proplach na nový olej a filtr, pak ho vyměnil zase za nový dal vzducháč nový a auto složil. Bohužel asi po 100km se turbo zadřelo na hřídely,jak kdyby nedostalo olej. Turbo jsem opět demontoval a odvezl na reklamaci turba,verdikt zněl,že byl problem s přívodem oleje,ale protože jsou solidní,tak mi to turbo opravily,stačilo pouze nové ložisko a chtěli jen simbolických 1000kč,což jsem s usměvem souhlasil. Znovu jsem zjištoval přes Ford co a jak a zjistil jsem,že je v tom šroubu to sítko a to sem nevěděl,takže jsem chybu vzal na sebe a že a auto opravím na svoje náklady. Měl jsem přípravek v podobě zavařeného spodního šroubu se sítkem,takže jsem motor mohl nastartovat i bez turba a olej mi z motoru necákal. Udělal jsem 2x proplach,tak že motor byl uplně čistej,jak u nového benzínáka. Šroub ve kterém sítko bylo byl uplně čistý,ale i tak jsem to sítko odstranil. Znovu vana dolů, sací koš byl uplně čistej, sundal jsem i výměník, co se do něj šroubuje filtr a vyčistil i ten. Složil komplet a dal zase nový olej a fitr. Po složení majitel najel asi 200km a turbo je zase zadřený. Co mám proboha ještě udělat. Že by olejové čerpadlo dávalo málo oleje se mi nezdá,protože do té doby,než se to zrepasovalo,tak to normálně fungovalo. Ještě když jsem neměl přípravek v podobě zavařeného průtokového šroubu,tak jsem na konci té trubky dal jen šroub s maticí a dvěma měděnýma těsněníma a doufal,že to tlak udrží,ale jak jsem nastartoval motor,tak přes závit šroubu tryskal olej,takže čerpadlo určo dává tlak. Jsem z toho neštastný,už jsem vyměnil na XY autech turba a vždycky bezproblému, nikdy jsem se s něčím takovým nesetkal. Kdyby někdo měl nějakej tip ,co s tím,budu rád.
BMW M3 e36 3,0i 210kw Green Hell
Forda nemám......