Dezinfekce klimatizace
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dezinfekce klimatizace
když klima je v provozu, tak cejtit není, ale když se vypne a běží akorát větrák tak smrdí ? tak udělej tu dezinfekci znova toho víparníku a pak i ty vzduchovody, občas to je dobrý udělat třeba za dva tejdny
Naposledy upravil(a) mouse dne 15.06.2011 13:59, celkem upraveno 1 x.
- zdenyvm
- Pokročilý
Jojo, přesně tak, smrdí to jenom když ji za jízdy vypnu...
Jsem to dělal přes to kolínko vpravo dole pod rádiem (u spolujezdce), tak to možná zkusím ještě přes ten odtok zespod auta... až se teda hecnu a v garáži tam vlezu.
Jsem to dělal přes to kolínko vpravo dole pod rádiem (u spolujezdce), tak to možná zkusím ještě přes ten odtok zespod auta... až se teda hecnu a v garáži tam vlezu.

- Sobull
- Zkušený
To kolínko vede do toho odtoku, zespodu nic lepšího nedocílíš.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- madbugie
- Zkušený
zdeny... a filter si menil... pena sa nemusí dostať všade (aerosol napr. ClimPur od Valea striekaný na ventilátor sa rozpráši do celej sústavy napr.) a ked klima smrdí bez vymeny filtra je to na nič...
ja to mám po zime vždy takto že za prevádzky to nesmrdí ale ked to prepnem medzi ventilatorom / klimou tak to mierne páchne...
filtre aj dezinfekciu robím po roku... (veľa krátkych jázd po meste... čo je pre klímu tá najhoršia alternatíva
)
príklad uhlíkového filtra po roku používania... že nájdi rozdiel (pekne vidno aký bordel v mestách dýchame...)
ja to mám po zime vždy takto že za prevádzky to nesmrdí ale ked to prepnem medzi ventilatorom / klimou tak to mierne páchne...
filtre aj dezinfekciu robím po roku... (veľa krátkych jázd po meste... čo je pre klímu tá najhoršia alternatíva

príklad uhlíkového filtra po roku používania... že nájdi rozdiel (pekne vidno aký bordel v mestách dýchame...)
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

- C-Maxis
- Zkušený
Ten vpravo je ponekud vice uhlikovej. 

- vitacz
- Zkušený
Ten tvůj filtr po roce vypadá takto!? Tak mě ani náhodou. To asi když jedeš tak furt máš puštěnou ventilaci, ne? Jinak si to nedokážu představit. A to jezdim každý den.
- zdenyvm
- Pokročilý
Jojo, menil jsem i filtr, to byl teda porod!
Tak to možná zkusím přes to kolínko ještě jednou, ale dal jsem tam toho dost, už to lezlo tím kolínkem ven... A pak jsem to nechal nějakou dobu působit a pak pustil klimu a ventilaci jak bylo na etiketě. Celkem příjemně to při tom vonělo...
Tak to možná zkusím přes to kolínko ještě jednou, ale dal jsem tam toho dost, už to lezlo tím kolínkem ven... A pak jsem to nechal nějakou dobu působit a pak pustil klimu a ventilaci jak bylo na etiketě. Celkem příjemně to při tom vonělo...
- madbugie
- Zkušený
ano ... uhlíkový filter u mňa v TT (zaprášené mesto...) vyzerá po roku takto... (predpokladám že v každom väčšom meste to bude obdobné...)
ako som to tak drobnohladom študoval ono to nie je všetko špina ale to vylieza postupne z toho filtra ako keby ten uhlík na napuchnul a vyšiel na povrch...
iné je ked niekto býva na dedine prípadne v blízkosti lesov... tuná sme na prašnej rovine a ked umyjete auto a na druhý den ráno padne jemná rosa tak máte krásne autíčko zaprášené...
zdeny... stačí cez kolienko (ja to vždy ešte trochu upchám handrov okolo tej vstrekovacej trubičky aby sa to "potlačilo" dovnutra a aby to nevytekalo von... ale nezabudni najprv vybrať filter von a zavrieť komoru... a čo za spray to bolo... lebo niektoré sú na "osvieženie" vzduchu a antibakteriálnu zložku jaksi nespomínajú...
ako som to tak drobnohladom študoval ono to nie je všetko špina ale to vylieza postupne z toho filtra ako keby ten uhlík na napuchnul a vyšiel na povrch...
iné je ked niekto býva na dedine prípadne v blízkosti lesov... tuná sme na prašnej rovine a ked umyjete auto a na druhý den ráno padne jemná rosa tak máte krásne autíčko zaprášené...
zdeny... stačí cez kolienko (ja to vždy ešte trochu upchám handrov okolo tej vstrekovacej trubičky aby sa to "potlačilo" dovnutra a aby to nevytekalo von... ale nezabudni najprv vybrať filter von a zavrieť komoru... a čo za spray to bolo... lebo niektoré sú na "osvieženie" vzduchu a antibakteriálnu zložku jaksi nespomínajú...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
+ 100 fordích koníkov

- zdenyvm
- Pokročilý
No tak tos asi trefil, filtr jsem nevyndával, je to strašná práce...
Ale mám pocit že tady na první stránce psali, že se filtr při tom stříkání přes to kolínko vyndávat nemusí, proto jsem to tak dělal.
Musím na ten spray mrknout, ale mám pocit, že tam antibakteriální složka byla.
Ale mám pocit že tady na první stránce psali, že se filtr při tom stříkání přes to kolínko vyndávat nemusí, proto jsem to tak dělal.
Musím na ten spray mrknout, ale mám pocit, že tam antibakteriální složka byla.
-
- Nováček
Prave som dokoncil cistenie vyparniku navodom c. 4. od Forfoc-a penovym sprejom CRC Airco Cleaner (http://www.eoil.sk/autokozmetika/crc_ai ... _0.4l.html )
No ked som sa dostal k odtoku vsimol som si, ze na mieste vyznacenom modrym ovalom je drziak mierne skorodovany. Po natlaceni spreja do vymenniku, zacala pena vytekat aj z odkvapovej rurky, ale priblizne aj z miesta oznacenom zltym ovalom. Je to normalne?

Zdroj obrazku: madbugie
Btw: podarilo sa mi nielen vytiahnut kolienko z vymennika, ale aj tu hadicku z kolienka
. Dole isla tazko, naspat velmi lahko...
No ked som sa dostal k odtoku vsimol som si, ze na mieste vyznacenom modrym ovalom je drziak mierne skorodovany. Po natlaceni spreja do vymenniku, zacala pena vytekat aj z odkvapovej rurky, ale priblizne aj z miesta oznacenom zltym ovalom. Je to normalne?

Zdroj obrazku: madbugie
Btw: podarilo sa mi nielen vytiahnut kolienko z vymennika, ale aj tu hadicku z kolienka

Je:
Kia Ceed SW 1.5TGDI GT-Line
Bolo:
Mondeo IV 2.0 16v Liftback
Focus II 1.6 16v Sedan
Kia Ceed SW 1.5TGDI GT-Line
Bolo:
Mondeo IV 2.0 16v Liftback
Focus II 1.6 16v Sedan
- ZaQik
- Admin
Priznavam, ze jsem to cele dukladne neprocetl
Existuje nejake parni cisteni? Potrebuji "protahnout trubky" horkym vzduchem a nemuzu najit, jestli to nekdo komercne nabizi ...

Existuje nejake parni cisteni? Potrebuji "protahnout trubky" horkym vzduchem a nemuzu najit, jestli to nekdo komercne nabizi ...
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Zkušený
na ebay se dá pořídit origo pachový filtr s aktivním uhlíkem za 18,7 E na FF II. Plus je třeba připočíst nějaké to poštovné. Asi do toho půjdu, až se odvážím na tu demontáž plynového pedálu. Jaké máte zkušenosti s neorigo filtry? např. od Valea? Děkuji.
Ford Puma ST-LINE X 125k AT 2021
Byl Ford Focus Zetec S 1.6i, r.v. 2008 po FL, hatchback 5dv, moondust, Trend ++
>>Final Gallery<<
Byl Ford Focus Zetec S 1.6i, r.v. 2008 po FL, hatchback 5dv, moondust, Trend ++
>>Final Gallery<<
- Redmann
- Junior
Aký je vlastne rozdiel v kvalite dezinfekcie pri pouziti spreju a ozonu? Ktoré je "lepsie"? Som sa bol pytat v Oil Partner a oni robia ozonove cistenie... Sam si to nechcem robit, nemam na to cas, schopnosti a ani odvahu... 

- Dzefer
- Zkušený
ja ti nevim, ozon mi pride taka nahrada, ked chcu z teba vytiahnut peniaze a nic neurobit. Ked na vyparnik nastriekas ten dezinfekcny sprej, poznas rozdiel. Ja som po ozone rozdiel nespoznal
- Redmann
- Junior
Čo som pozeral, tak teraz to robia snáď všetci ozónom. No uvidíme, našiel som kupón na dezinfekciu za 6€, tak vyskúšam. Manželke sa pri použití klímy v aute zapaľujú oči, tak uvidíme, či to pomôže. Ak nie, skúsim ešte tú druhú metódu. Ten dezinfekčný si si robil sám?