Vím, že je tady spousta šikovných lidí přes počítače a protože já k nim nepatřím, potřebuji radu ....
Jde nějakým způsobem změnit v PC výstup obrazu na 16:9
Jestli to pomůže, používám Windows 7 a grafiku mám tuším od ATI a je to nějaká Radeon X1300/1550 Series
Předpokládám, že chceš připojit novou televizi od ježíška, ne?
Uděláš to tak, že ji připojíš jako sekundární monitor č. 2, na kterém nastavíš jiné rozlišení (1920 x 1080, pokud máš FullHD)
Tohle uděláš tak, že vybereš možnost rozšířit i na tento monitor...koukni na obrázek
(ty monitory můžeš i normálně přetáhnout, kdybys třeba měl ten sekundární vlevo od primárního... a tak )
Předpokládáš správně
Akorát ji nechci připojit jako sekundární monitor, ale jako jedinej a hlavní, protože ten původní odešel už dávno do věčných lovišť.
Televize není FullHD, ale jen HD ready, rozlišení má 1365 x 768 a když tohle rozlišení nastavím ne winodws, napíše se mi na TV hláška, že takové rozlišení televize nepodporuje. Tak nevím, jestli je ten VGA vstup nějak omezenej
stalo se, ovladače nainstalovány, ale pořád to nejde
Obnovovací frekvence mi jde nastavit nejvíc na 75Hz a ani tak si to s rozlišením neporadí.
Asi mi to není souzeno.
Je možnost připojit tenhle pseudomonitor ještě nějak jinak než přes VGA?? (HDMI v PC nemám)
Jsem lama
Fí ha, takový rozlišení mi nastavit ani enjde, ale nastavil jsem druhý nejvyšší, co mi to nabízí a kupodivu funguje. Sice to teda ještě není to pravý ořechový, ale už je to určitě lepší.
ATI X1300 by to rozlišení měla zvládnout, tak je jen potřeba ho dopravit do TV.
Zkusil bych místo VGA použít DVI/HDMI kabel (něco jako produkt 62224 u czc.cz)
pozn: Podle manuálu k tvé TV je potřeba vstup z PC připojit na HDMI1 (zřejmě se k němu pak používá audio z linkového vstupu).
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Mel sem s tim problemy taky, telka umi 50 nebo 100Hz a comp umel jen 60/75/85, ale nakonec jsem nasel grafiku ktera umi poslat jakekoliv rozliseni s jakoukoliv frekvenci a mam klid je to amd 6450 jinak jsou ovladace ktere to dokazou vynutit i u tve grafiky, jen si uz nevzpomenu co to bylo zac - nejake alternativni drivery
V Catalyst Control Center je na to funkce "Force settings". Budes varovan pred moznou ztratou obrazu a muzes nastavit, co graficky cip dovoli (2560 x 1600 v prokladanem rezimu 60 Hz). Jeste koukni na CKD na strankach ATI, pripadne vyrobce cipu Radeon.
Hele spíš bych to viděl jak říká jarda, kup si HDMI/DVI kabel a připoj tu televizi digitálem - obraz bude mnohem lepší, zvlášť pokud máš VGA kabel delší...
Po DVI totiž počítač komunikuje s telkou a tak zjistí, jaký frekvence/rozlišení podporuje...