Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
Re: Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)
Přesně tak, ale stejně bych použil před touto nanotechnologii přírodní vosk s jednou vrstvou, právě kvůli hloubce laku 

ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
- Miguelicek
- Test driver
Na použití této technologie má být lak úplně čistý, takže žádné vosky před...naopak před použítím ještě lak vyčistit za pomocí IPA, Eraser apod.
- IvanGS
- Pokročilý
Mě spíš napadla vrstva vosku na tuhle nanovrstvu - kvůli hloubce lesku...

- Miguelicek
- Test driver
Nelze, voskem překryješ tu vrstvu a tím vlastně narušíš její vlastnosti...
...všechno je o kompromisech
...všechno je o kompromisech

-
- .
- Kontaktovat uživatele:
Miguel má pravdu, neuvědomil jsem si, že i když je to syntetika, nanotechnologie je založená na něčem úplně novém a jiném. Moc o tom nevím, vypadá to že Migi má více načteno. Ale něco na tom bude...
Edit: ..to pak je o kompromisech, buďto nemáš auto jako přibližovadlo a před každou a pokaždé sezóně to voskneš a obětuješ 4 hodiny času, nebo objetuješ lesk a dáš tam nano, a auto zapadme mezi ostatní v běžném provozu k nerozeznání
Edit: ..to pak je o kompromisech, buďto nemáš auto jako přibližovadlo a před každou a pokaždé sezóně to voskneš a obětuješ 4 hodiny času, nebo objetuješ lesk a dáš tam nano, a auto zapadme mezi ostatní v běžném provozu k nerozeznání

- IvanGS
- Pokročilý
Já to neviděl, ale prý se to leskne strašně. Je ta měkkost a hloubka tomu chybí..
- WnemOne
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
jj na nano dávať dalšiu vec je plitvanie materiálom ... čo sa týka keramických nano povlakov tak efekty sú tam neskutočné, úplne v pohode konkurujú prírodným karnaubským voskom. Proste veda . Tam už ide o to, že keď Máš moderné elktrofonické husle najdrahšie aké môžu byť s best zvukom, tak vždy Ti niekto povie, že na stradivary to nemá.
No a sealant vs vosk. Aký je rozdiel, o tom nájdete 10 tky článkov, ale okrem vlastností a výdřže sa nedozviete nič
V autokozmetike sa používajú syntetické akrylové sealanty a sú to akoby zjednodušene povedané "akrylové nátery, tmely ak chcete". Preto sa kritizuje ich efekt len zrkladlnia, bez hĺbky. kedže je to silná väzba s lakom a vrchný náter je veľmi podobný laku, je možné naň dávať vosky. To je ale moc hrubá definícia
čiže
prirodný vosk je jedna vec, syntetický vosk je druhá vec a sealant je 3tia vec.
Ten nano povlak ide ako píše Miguelicek len na dokonale čistý lak, tam prebiehajú nejaké väzby s lakom priamo.
No a sealant vs vosk. Aký je rozdiel, o tom nájdete 10 tky článkov, ale okrem vlastností a výdřže sa nedozviete nič

V autokozmetike sa používajú syntetické akrylové sealanty a sú to akoby zjednodušene povedané "akrylové nátery, tmely ak chcete". Preto sa kritizuje ich efekt len zrkladlnia, bez hĺbky. kedže je to silná väzba s lakom a vrchný náter je veľmi podobný laku, je možné naň dávať vosky. To je ale moc hrubá definícia

prirodný vosk je jedna vec, syntetický vosk je druhá vec a sealant je 3tia vec.
Ten nano povlak ide ako píše Miguelicek len na dokonale čistý lak, tam prebiehajú nejaké väzby s lakom priamo.
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

- Lopik@Trance
- Zkušený
- IvanGS
- Pokročilý
5.února jsem měl schůzku s pánem od Chemical Guys z Hradce Králové a domluvili jsme se, že na základě rozhovoru mi pošle nabídku jím nabízených produktů na komplexní ošetření karoserie včetně varianty nanotechnologie. Na schůzce jsem byl autem, které vidět nechtěl, nicméně jsem to jako laik nehodnotil. Dodnes se ale neozval a to i přes mailovou urgenci. Dnes jsem mu poslal urgenci druhou a poslední a pak svých několik tisíc korun, které chci do kosmetiky investovat, utratím jinde... Ještě že je zima a čas vybírat.
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
..já osobně bych šel spíše do "poctivějších" produktů kosmetiky jako je DoDo, AutoGlym a pod. popřípadě GiWax..které mají zasebou nějakou historii a znal bych lidi, kteří to používají a dají mi kladné reference, než nanotechnologii... 

- Miguelicek
- Test driver
frantíku, musím oponovat
Já věci od Chemical Guys mohu jenom doporučit, samozřejmě nemám zkušenosti s jejich nano. Mají velice dobré šampony, podkladový Vertua Bond má taky skvělé reference a i jejich vosky jako 5050, Pete's 53 či Celeste Dettaglio jsou hojně využívány. Jetseal využiješ i na kola, Wet Mirror Finish dodá laku nádherný zrcadlový efekt atd. Všechny produkty jsou uživatelsky přívětivé(snadná použitelnost, "blbuvzdornost" a i pěkně voní
)
Není to jenom DODO nebo Autoglym, chce se to kouknout i po jiných výrobcích a budeš mile překvapen, co dokáží nabídnout

Není to jenom DODO nebo Autoglym, chce se to kouknout i po jiných výrobcích a budeš mile překvapen, co dokáží nabídnout

-
- .
- Kontaktovat uživatele:
..s tím ale souhlasím
..teď to možná vypadá, že si jedu lainu v komerčních výrobcích, ale pravdou je, že s Guys moc zkušenosti nemám..ale nano bych asi nedával na své auto. To jsem tím myslel, že radši si to dvakrát do sezóny přejedu. Hezky u toho relaxuji, mám pěkné odpoledne, a ten pocit z dobře odvedené práce by mi nano produkt asi vzal
..teď to možná vypadá, že si jedu lainu v komerčních výrobcích, ale pravdou je, že s Guys moc zkušenosti nemám..ale nano bych asi nedával na své auto. To jsem tím myslel, že radši si to dvakrát do sezóny přejedu. Hezky u toho relaxuji, mám pěkné odpoledne, a ten pocit z dobře odvedené práce by mi nano produkt asi vzal

- IvanGS
- Pokročilý
Pán se včera ozval, moc se omlouval, ještě večer poslal kompletní nabídku a dnes snad zavolá abychom si vše ujasnili.
Než jsem ho kontaktoval, o Chemical Guys jsem zjistil co se dalo, přečetl dost referencí a dospěl k tomu, že je to značka srovnatelná např. s Autoglym - prostě jiný výrobce se stejně pozitivními referencemi. Následovala dvouhodinová schůzka a nyní chci postoupit dál, láká mne nanotechnologie, četl jsem o tom úplné zázraky. Výhodu vidím i v tom, že k prodejci to mám kousek, není problém v případě problému přijet i s autem aby viděl co se děje a snad bude ochotný mi věci v praxi ukázat. Určitě mu z mých dotazů a konzultací bude ještě horko.
Nicméně vosková varianta je stále ve hře a v každém případě si v sobotu jedu pro GiWax, který využiji buď na Mondeo nebo na přítelkyninu Fabii ale určitě na kamarádova Morgana, ten si to zaslouží:-)
Než jsem ho kontaktoval, o Chemical Guys jsem zjistil co se dalo, přečetl dost referencí a dospěl k tomu, že je to značka srovnatelná např. s Autoglym - prostě jiný výrobce se stejně pozitivními referencemi. Následovala dvouhodinová schůzka a nyní chci postoupit dál, láká mne nanotechnologie, četl jsem o tom úplné zázraky. Výhodu vidím i v tom, že k prodejci to mám kousek, není problém v případě problému přijet i s autem aby viděl co se děje a snad bude ochotný mi věci v praxi ukázat. Určitě mu z mých dotazů a konzultací bude ještě horko.
Nicméně vosková varianta je stále ve hře a v každém případě si v sobotu jedu pro GiWax, který využiji buď na Mondeo nebo na přítelkyninu Fabii ale určitě na kamarádova Morgana, ten si to zaslouží:-)
- Marťas
- Test driver
Morgan je ze dreva, ne? To by se hodil spis pripravek na nabytek 

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

- Miguelicek
- Test driver