FoFo II, AUX a USB vstup
- ZaQik
- Admin
Re: FoFo II, radio CD 6000, AUX a USB vstup?
ad 1) nakreslis otvor, vezmes nejvetsi vrtak, vyvrtas a pak vrtakem "dofrezujes" ... je to mekky plast
ad 2) zezadu
ad 2) zezadu
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- uku
- Junior
ad 2) - to znamena, ze musim pro vyloupnuti tlacitka ten panel demontovat cely?
upozornuji, ze v tomto pripade se nejedna C-maxe, ale o hatchback (tam chci namontoval jack do panelu, ne ten original)

byl: Ford Focus C-Max, 1,8 92kW, r.v. 2006, seda metaliza
je: Ford C-Max, 1,0 92kW, r.v. 2018, stribrna tectonic
je: Ford C-Max, 1,0 92kW, r.v. 2019, seda magnetic
- uku
- Junior
C-max - umisteni konektoruUSB vstup?
napadlo mne umistit ten konektor (neoriginalni) priblizne do mist, kde je u vybavenejsich vozu ovladani vyhrivani sedadel. je tam predpriprava nebo se tam ten konektor dostanu bez problemu?
- Mufin01
- Test driver
Ona ta záslepka jde vyloupnout i zepředu, ale musíš to dělat něčím, co nemá ostrou hranu a hlavně opatrně, abys to nepodřel. Ale vzhledem k tomu, že stejně budeš vydělávat příhrádku před spolujezdcem a možná i rádio, tak do toho prostě šťouhneš zezadu. Předpříprava AUX, pokud ji máš, je vyvedena do míst za příhrádkou před spolujezdcem, ale ten kabel je natolik dlouhej, že jde natáhnout i do míst pro ovladače (vyhřívání skla, nebo sedačky).
- uku
- Junior
Tak jsem to nakonec poresil a poresim takto:
C-max: nakonec se mi po boji podarilo demontovat kastlik (ten sroub pod krytem vymyslel pekny ...), po chvilce hledani nasel i predpripravu, o ktere jsem vedel ze tam ma byt (asi jako jediny jsem ji nasel smotanou za stredovym panelem - mezi pouzdrem radia a prihradkou spolujezdce), vyvrtal jsem mensi diru, zvetsil "frezovanim" vrtakem a zacistil pilnikem, namontoval orioginal jack-a, zapojil a vse smontoval. Pri 3. zapojeni jacka mi propadl dovnitr - asi moc velka dira
- tak mne ceka opet remont a nejake vypodlozkovani
...
edit: tak pomohla horkovzdusna pistole a kapka do otvoru a dalsimi dvemi kapkami jsem to "zajistil" zezadu
)
FFII: tam predpriprava neni, takze kablik jsem uz vyrobil (pripajeny neoriginalni jack konektor do panelu vypada podstatne pevneji - je kovový a s pritlacnou matici, takze nehrozi vypadnuti), rozmyslit kam vyvrtat 6mm vrtakem diru, nasunout, nasroubovat a finito..
.
takze nakonec stacilo vytahnout radio a zaslepku vystouchnout zezadu, vyvrtat diru a namontovat.Ted to vypada jak kdyby to tam bylo odjakziva...
C-max: nakonec se mi po boji podarilo demontovat kastlik (ten sroub pod krytem vymyslel pekny ...), po chvilce hledani nasel i predpripravu, o ktere jsem vedel ze tam ma byt (asi jako jediny jsem ji nasel smotanou za stredovym panelem - mezi pouzdrem radia a prihradkou spolujezdce), vyvrtal jsem mensi diru, zvetsil "frezovanim" vrtakem a zacistil pilnikem, namontoval orioginal jack-a, zapojil a vse smontoval. Pri 3. zapojeni jacka mi propadl dovnitr - asi moc velka dira

edit: tak pomohla horkovzdusna pistole a kapka do otvoru a dalsimi dvemi kapkami jsem to "zajistil" zezadu

FFII: tam predpriprava neni, takze kablik jsem uz vyrobil (pripajeny neoriginalni jack konektor do panelu vypada podstatne pevneji - je kovový a s pritlacnou matici, takze nehrozi vypadnuti), rozmyslit kam vyvrtat 6mm vrtakem diru, nasunout, nasroubovat a finito..

takze nakonec stacilo vytahnout radio a zaslepku vystouchnout zezadu, vyvrtat diru a namontovat.Ted to vypada jak kdyby to tam bylo odjakziva...

Naposledy upravil(a) uku dne 30.03.2012 08:52, celkem upraveno 1 x.
-
- Nováček
Co rikate na tohle, ma nekdo skusenosti?
https://www.fordoriginalnidily.cz/data/ ... %20Box.pdf
https://www.fordoriginalnidily.cz/data/ ... %20Box.pdf
- Koficek
- Nováček
Ahoj,
strávil jsem přes hodinu koumání tohoto vlákna, ale nepřišel jsem na to, jestli se někdo pokoušel o to, ten AUX váleček vyjmout ze schránku před spolujezdcem.
Mám zálusk si AUX výstup přesunout k tlačítku na vyhřívání skel, protože tam mi to přijde o 100% logičtější, než ve schránce.
Za schránkou jsem kabel v pohodě našel a délka mi taky vyjde, ale to už asi všici tady víte,že?
Napadlo mě to v té souvislosti, že mám rozdělaný středový tunel, kvůli jinému se s tředovou opěrkou
, tak bych se v tom povrtal najednou
Omlouvám se za kvalitu foto..
Poradí mi někdo jak na ten AUX?
Díky
strávil jsem přes hodinu koumání tohoto vlákna, ale nepřišel jsem na to, jestli se někdo pokoušel o to, ten AUX váleček vyjmout ze schránku před spolujezdcem.
Mám zálusk si AUX výstup přesunout k tlačítku na vyhřívání skel, protože tam mi to přijde o 100% logičtější, než ve schránce.
Za schránkou jsem kabel v pohodě našel a délka mi taky vyjde, ale to už asi všici tady víte,že?

Napadlo mě to v té souvislosti, že mám rozdělaný středový tunel, kvůli jinému se s tředovou opěrkou

Omlouvám se za kvalitu foto..
Poradí mi někdo jak na ten AUX?
Díky
Kofíček - Ford Focus 1,6 TDCi 66kw, kombi r.v. 2008 po Faceliftu, Bílá Frozen
-
- Junior
Já si udělal redukční kablík. V záslepce pro osazení kontrolky vypnutí airbagu jsem osadil panelový jack (samici) a na druhý konec stíněné dvoulinky napájel konektor s roztečí pinů 1,27mm (mám ten dojem), který padne do přípravy v autě. Nic jsem tak nestříhal, atd. a fachá to suprově. Jack konektor je navíc malý a nenápadný. BTW, proti ulomení kabelů otřesy jsem spojení kabelu s konektory zalil tavnou pistolí. Je to tak v plastu a neuklepe se to.
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- Koficek
- Nováček
Ještě jsem trošku pátral, a podle tvé rady a co jsem se ještě dočetl by my měl stačit teda :
4-pinový konektor s roztečí (jak říkáš) 1,27mm,
Kolíkový konektor na 3,5mm jack a troška té zručnosti
Materiál myslíš seženu běžně v elektru?
Jen ještě přemýšlím kam si to tak vyvedu... aby to bylo nejpraktičtější
4-pinový konektor s roztečí (jak říkáš) 1,27mm,
Kolíkový konektor na 3,5mm jack a troška té zručnosti

Materiál myslíš seženu běžně v elektru?
Jen ještě přemýšlím kam si to tak vyvedu... aby to bylo nejpraktičtější

- uku
- Junior
mam takovy pocit, ze ta roztec je 2,54mm
kdyz jsem AUX vstup zprovoznoval pritelkyni, tak jsem na vyrobu kabelu pouzil toto:
2 kusy pro pripojeni k radiu http://www.gme.cz/pocitacove-konektory- ... -p840-002/ + 4 dutinky: http://www.gme.cz/prislusenstvi-pro-poc ... -p840-004/ + jack do panelu: http://www.gme.cz/konektory-jack-do-pan ... -p809-071/ + trizilovy kablik...
v tvem pripade by mozna slo pouzit toto:
http://www.gme.cz/prislusenstvi-pro-poc ... -p840-009/ 3 kusy pripevnit na trizilovy kablik a zajistit to timto: http://www.gme.cz/pocitacove-konektory- ... -p840-005/ (jestli si dobre vzpominam tak repro jsou krajni zdirky a "obe" prostredni jsou zem) a na druhy konec pripajet toho jacka
a vyvedene to je do nepouziteho tlacitka na stredovem panelu vlevo od vyhrivani zadniho skla (obdobne jako to je vyfoceno na str. 14 tohoto vlakna )
kdyz jsem AUX vstup zprovoznoval pritelkyni, tak jsem na vyrobu kabelu pouzil toto:
2 kusy pro pripojeni k radiu http://www.gme.cz/pocitacove-konektory- ... -p840-002/ + 4 dutinky: http://www.gme.cz/prislusenstvi-pro-poc ... -p840-004/ + jack do panelu: http://www.gme.cz/konektory-jack-do-pan ... -p809-071/ + trizilovy kablik...
v tvem pripade by mozna slo pouzit toto:
http://www.gme.cz/prislusenstvi-pro-poc ... -p840-009/ 3 kusy pripevnit na trizilovy kablik a zajistit to timto: http://www.gme.cz/pocitacove-konektory- ... -p840-005/ (jestli si dobre vzpominam tak repro jsou krajni zdirky a "obe" prostredni jsou zem) a na druhy konec pripajet toho jacka
a vyvedene to je do nepouziteho tlacitka na stredovem panelu vlevo od vyhrivani zadniho skla (obdobne jako to je vyfoceno na str. 14 tohoto vlakna )
- Mufin01
- Test driver
Anebo se vyprdnout na konektory a pokud to umíš s pájkou, tak to tam rovnou napájet. JACK jsem použil stejný, jako uku a zapojil jsem to vedle spínače vyhřívání skla. Více info u mě v galerii
- Koficek
- Nováček
A co říkáte variantě http://www.nc.cz/kabel-prodluzovaci-aud ... 21705.html ?
Asi to tak zatím udělám a pak uvidím.... Normálně zapojím ve schráncedo připraveného válečku, pěkně si ho vyvedu ze shcránky pod palubovku a zakončím v jednom z těch volných tlačítek u vyhřívání skla, jako to máte vy
Origo váleček zůstane tam jak je, konektory nepoškozený...
Asi to tak zatím udělám a pak uvidím.... Normálně zapojím ve schráncedo připraveného válečku, pěkně si ho vyvedu ze shcránky pod palubovku a zakončím v jednom z těch volných tlačítek u vyhřívání skla, jako to máte vy

Origo váleček zůstane tam jak je, konektory nepoškozený...
- uku
- Junior
a neni jednodussi si ten kablik udelat - a pak vytahnout radio, odpojit original kablik, pripojit tvuj a nainstalovat kam chces? (pri to tvem zapojeni budes mit mezi radiem a prehravacem cca 5 prechodu... a stejne si jeste musis koupit toho jacka)
- Mufin01
- Test driver
Já bych to taky raději řešil cestou co nejmenšího počtu kabelů, redukcí a konektorů. O jejich kvalitě se dá většinou pochybovat a čím míň toho v zapojení bude, tim líp.
- Koficek
- Nováček
Tak mám vyřešeno...
Cestou pro mě nejmenšího zla. Tudíž tak ja jste mi všichni rozmlouvali
Třeba to nějaký amatéer jako já ocení a bude za tuto 100% funkční variantu rád.
S mou Nokií N8 hraje AUX parádně, ikdyž mi přibylo jednou prodloužení kabelu.
Jen pro inspiračku, přemístil jsem výstup trošku jinam .
Podle "mě" praktičtejší místo.
Jinak Chlapi děkuju za rady a Adow za ochotu...
Třeba ještě někdy tvé nabídky využiju

Cestou pro mě nejmenšího zla. Tudíž tak ja jste mi všichni rozmlouvali

S mou Nokií N8 hraje AUX parádně, ikdyž mi přibylo jednou prodloužení kabelu.
Jen pro inspiračku, přemístil jsem výstup trošku jinam .
Podle "mě" praktičtejší místo.
Jinak Chlapi děkuju za rady a Adow za ochotu...
Třeba ještě někdy tvé nabídky využiju