Nekdo navíc spinače ? Mondeo Mk II
- vavris2
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nekdo navíc spinače ? Mondeo Mk II
Zdravím panove prosím vás nemáte doma nekdo náhodou spinače do tady toho panelu ? nebo nevíte zda nekdo nemá ? Chtel bych na to zapojit přidavne osvetlení nohou, ale tak abych to mohl zapinat a vypinat kdy bych chtěl. A nejake vypinače se mi nikam upevnovat nechcou a hlavne narušovat interier !! tak jsem myslel, že bych to zapojil sem misto jineho ovladače který me auto nevlastní jen sehnat ten čudlik či oba dva když by byli 

Ford Mondeo Notchback MK-II, 1.8 TD rv.1996 66kw
- lucky.jack
- Test driver
Re: Nekdo navíc spinače ? Mondeo Mk II
A nebylo by lehčí napojit to na stropní osvětlení?
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- Bartas
- Nováček
Na této pozici byl v plné výbavě vlevo jen spínač TCS. , ale to je jen tlačítko bez aretace, ne plnohodnotný vypínač (jako např. ty sedačky). Takže skutečně asi nezbyde nic jiného, než použít nějaké neorigo vypínače.
Mondeo III, 2.0 TDCI Ghia 96 kW, 2007, hatchback, Blue Ambition
- vavris2
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jo to jsem tež zvažoval to zapojit přes stropní osvětlení, ale pak je ješte možnost to napojit přes popelník tam jde proud neustále
ale stim vypinačem me to štve jelikož se mi nechce narušovat interier nejakým cizím vypinačem
to nebude vubec pekne hlavne nekde neco přidelávat to se mi moc nechce. Ty čudle vedle toho vyhřívani by byli tak nejak nejlepší řešení. Ted abych přišel na neco jineho 

- Bartas
- Nováček
Nebo zkusit sehnat ještě jeden vypínač od vyhřívání sedaček nebo oken a to tlačítko od TCS a zkusit prohodit hmatníky, tak aby vršek pasoval do té lišty a spodek vypínal a zapínal, ale takhle z hlavy ti neřeknu, jestli to půjde, to se musí vidět naživo. Možná jsou ty prázdné polohy jen záslepky, které půjdou vyndat a třeba by pasovaly na nějaký jiný vypínací mechanismus ......
Edit 1: tak hmatník z TCS na vypínač výhřevu oken pasuje, záslepka má vzadu jiný packy, ta do origo vypínače asi nepůjde, ale na něco neoriginálního by přidělat šla. Pokud si tedy seženeš vypínač od vyhřívání oken nebo sedaček a spínač TCS (stačil by jen hmatník), tak to půjde udělat. Nebo nějakej tlačítkovej spínač např. z GES nebo GME, kterej se vejde do díry a přilepit mu navrch tu upravenou záslepku.

Edit 2: třeba půjde ten spínač TCS nějak předělat, aby fungoval jako vypínač, netuším, jak to uvnitř vypadá, ale do toho svýho už si víc rejpat nebudu ...
Edit 1: tak hmatník z TCS na vypínač výhřevu oken pasuje, záslepka má vzadu jiný packy, ta do origo vypínače asi nepůjde, ale na něco neoriginálního by přidělat šla. Pokud si tedy seženeš vypínač od vyhřívání oken nebo sedaček a spínač TCS (stačil by jen hmatník), tak to půjde udělat. Nebo nějakej tlačítkovej spínač např. z GES nebo GME, kterej se vejde do díry a přilepit mu navrch tu upravenou záslepku.

Edit 2: třeba půjde ten spínač TCS nějak předělat, aby fungoval jako vypínač, netuším, jak to uvnitř vypadá, ale do toho svýho už si víc rejpat nebudu ...
- vavris2
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
A tak to si mě potěšil, děkuji ti moc. Takže jestliže to dobře chápu tak mi teď bude stačit když si někde seženu Hmatník nebo celý spínač TCS a k tomu vypínač na sedačky nebo vyhřev oken
a bude to fungovat tak vyzkouším a uvidíme, když tedy seženu. To je dobry na těch fotkách je to moc dobře vidět rozebírat to nemusíš tohle mi bohatě stačí
a ještě jedna otázka ledka v osvětlení výhřevu sedaček se dá vytáhnout nebo ne ? když bych ji chtěl zaměnit za modře svíticí ? ale to už je hudba budoucnosti.

- Bartas
- Nováček
Všechno jde, když se chce http://mtw.fordclubs.org/article.php?ar ... 9&rubrik=1.
Ty původní LEDky jsou ve vypínači buď připájený nebo jinak pevně přicvaklý, ale mělo by to jít uštípnout a napájet místo toho jinak barevnou stejně velkou. Jen nevím, jaké je tam napětí, čili změřit a podle potřeby přidat předřadný odpor.
Ty původní LEDky jsou ve vypínači buď připájený nebo jinak pevně přicvaklý, ale mělo by to jít uštípnout a napájet místo toho jinak barevnou stejně velkou. Jen nevím, jaké je tam napětí, čili změřit a podle potřeby přidat předřadný odpor.
- vavris2
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No včera už jsem hledal na netu ptal se na ty vypinače tak uvidím zda nekdo napiše a když ne tak bych zajel na vrakáč se podivat. Na ten web jsem uplně zapoměl děkuji. Tak do toho se pustím až bude venku tepleji a lepší počasí. Jen mám strach stim odporem a napajenim to asi velkou pajkou nepujde vid 

- Bartas
- Nováček
Netuším, co máš na mysli pod pojmem "velká pájka", ale s klasickou pistolovou

bych si na to s trochou šikovnosti troufnul.

bych si na to s trochou šikovnosti troufnul.
- vavris2
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
To jsem napsal blbe je skoro stejná jako si uvedl ty akorát už o nějaký ten rok starší. Tak trocha šikovnosti by byla když jsem s tím pájel led pasky kde jsou ty pajeci plochy tež male tak by to mohlo jit. Jsem zvedav. Zatím ti moc děkuji.
- vavris2
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak přes týden jsem si vše sehnal a dnes jsem to daval do kupi, ale nevim jak to mám zapojit jelikož na zapalovači je jeden + a dva minusi- to bych ješte pochopil, ale jak jsem to připojil přes ten spinač co je na sedačky tak to vše funguje, ale když to sepnu tak ty ledky svitej slabo
nevite co je v tom spinači nebo co bych tam měl vyrušit, aby vycházel stejný proud co je přiveden ?
jelikož když to připojím na přímo bez vypinače tak to sviti tak jak má
a ješte jak to zapojit aby mi šel i zapalovač i osvětlení
jsem tak trochu mimo 

- Bartas
- Nováček
1. ve spínači nic nerušit, nemám to teď u sebe, ale vypínač by měl mít 4 piny, 2 jsou pro podsvícení symbolu (jeden kostra, druhej +12V pro podsvícení). Druhý dva jsou ty, co se mezi sebou sepnou po stisku vypínače. Na jeden z nich dej plus např. od rádia nebo od zapalovače a z toho druhýho to připoj k plusu od světýlek. Asi to máš připojený na špatný piny.
2. nechápu dotaz: "jak to zapojit aby mi šel i zapalovač i osvětlení"
3. co si teda sehnal za vypínač? jak si to poskládal?
Edit ráno: koukni zezadu do vypínače na čísla pinů
na 1 připoj +12V odněkud z auta - to je to napájení pro světýlka
na 2 připoj vývod ke světýlkům (na druhou stranu světýlek kostru)
na 4 připoj kostru - to je pro zelené podsvícení symbolu tlačítka
na 8 připoj +12V - to je taky jen na podsvícení symbolu, to vezmi třeba od jiného podsvětleného tlačítka ze stejného pinu nebo to nemusíš zapojit vůbec
... a mělo by to fungovat
... pokud ti bude svítit oranžová kontrolka při vypnutém světýlku a naopak zhasne při zapnutí, tak prohoď 1 a 2
2. nechápu dotaz: "jak to zapojit aby mi šel i zapalovač i osvětlení"
3. co si teda sehnal za vypínač? jak si to poskládal?
Edit ráno: koukni zezadu do vypínače na čísla pinů
na 1 připoj +12V odněkud z auta - to je to napájení pro světýlka
na 2 připoj vývod ke světýlkům (na druhou stranu světýlek kostru)
na 4 připoj kostru - to je pro zelené podsvícení symbolu tlačítka
na 8 připoj +12V - to je taky jen na podsvícení symbolu, to vezmi třeba od jiného podsvětleného tlačítka ze stejného pinu nebo to nemusíš zapojit vůbec
... a mělo by to fungovat
... pokud ti bude svítit oranžová kontrolka při vypnutém světýlku a naopak zhasne při zapnutí, tak prohoď 1 a 2
- vavris2
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
1. Dobře. To sedí vypináč má 4 piny. Aha já dnes vyfotím ten vypinač a poradíš mi prosim nebo popíšeš, který dratek je který.
2. Bylo to myšlno tak, že když to rozpojím ty dráty od zapalovače tak aby mi potom šel i zapalovač, ale to by mělo jít normálne pokud se nepletu.
Já jsem si na nettu sehnal komplet ten panel tzn. vyhřivane sedačky 2 vypinače + ten vypinač TCS. Poskal jsem to tak, že jsem do sveho panelu přidal jen ten jeden vypinač od vyhřivani a změnil ten hmatník. A když jsem to rozebral tak jsem zjistil, že tam mám i konektor přimo na TCS, ale idkyž nevim proč tam je když ho ve vybave nemám zapsaný neviš náhodou co to má dal za čidla nebo jodnotku ? jestli tam nekde neco mám když už je tam nachystaný konektor.
Dobře ten popis je šikovný dnes se na to podívam jak bude čas a ozvu se. Zatim ti moc děkuji. A omlouvám se, že pišu pozde, ale nebyl vubec čas.
2. Bylo to myšlno tak, že když to rozpojím ty dráty od zapalovače tak aby mi potom šel i zapalovač, ale to by mělo jít normálne pokud se nepletu.
Já jsem si na nettu sehnal komplet ten panel tzn. vyhřivane sedačky 2 vypinače + ten vypinač TCS. Poskal jsem to tak, že jsem do sveho panelu přidal jen ten jeden vypinač od vyhřivani a změnil ten hmatník. A když jsem to rozebral tak jsem zjistil, že tam mám i konektor přimo na TCS, ale idkyž nevim proč tam je když ho ve vybave nemám zapsaný neviš náhodou co to má dal za čidla nebo jodnotku ? jestli tam nekde neco mám když už je tam nachystaný konektor.
Dobře ten popis je šikovný dnes se na to podívam jak bude čas a ozvu se. Zatim ti moc děkuji. A omlouvám se, že pišu pozde, ale nebyl vubec čas.