LPG - montáže a zkušenosti sem...
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: LPG - výrobce AC
Takže jsem nafotil kufr FFII po FL s instalovanou toroidní nádrží. Žádná výšková změna se nekonala, kufr v případě potřeby naprosto plnohodnotný 

- ybuba
- Pokročilý
OK, to je přece jasné, ale na to přece musí být ventil/sedlo konstruován, myslím tedy i z hlediska materiálu, neYeshterr píše:V tom, že pokud je nádrž plná, vyrovnává se tlak zevnitř a zvenku a kulička už není tlačena jednosměrně vyšším tlakem.

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- ybuba
- Pokročilý
Toto ale přece není problém sedla ventilu, ale samotné konstrukce ventilu - pružina.jimm píše:Naprosto souhlasím z yestherem,začne vrčet okamžitě vypnu!Jednou se mě stalo že pumpař takhle machroval a tlačil plyn přes vrkot do auta,pak vyndal pistoli a kulička v hrdle se šprajcla a syčel mě plyn z hrdla,poté pumpař rychle strčil pistoli nazpátek do hrdla a naštěstí kulička dosedlaYeshterr píše:V tom, že pokud je nádrž plná, vyrovnává se tlak zevnitř a zvenku a kulička už není tlačena jednosměrně vyšším tlakem.
Spíše bych to tak tipoval na nějaké nečistoty, které se tam dostaly buď při tankování nebo přímo v plynu ...

- ybuba
- Pokročilý
Na těch fotkách je pěkně vidět ten černý polystyren okolo LPG nádrže, který jsem tu nedávno popisoval.Mira píše:Takže jsem nafotil kufr FFII po FL s instalovanou toroidní nádrží. Žádná výšková změna se nekonala, kufr v případě potřeby naprosto plnohodnotný
Mira - díky, že jsi mi ušetřil focení

- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ybuba: mám u tebe za odměnu lízátko
díky patří spíš Quickiemu, který mě o ty fotky poprosil v mé galerce

- ybuba
- Pokročilý
Mira: OK, když už, tak už to s tou píšťalkou - malá je zbožňuje 

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To mě ten system zvedl dno kufru asi o 8cm
Ale tak ja to tak koupil
takže nemuzu si vymyšlet 

- Yeshterr
- Test driver
Když už je sedlo vymlácené, tak nemusí vždy dosednout tak, aby těsnila. Nicméně sajrajt to dokáže taky. No a koneckonců stlačování pružiny rázy plynu na kuličku jí také více smačkávají, než průchod plynu o standardním tlaku při tankování. Asi to je i o výrobci ventilu, já mám Polskej, tak to nechci riskovat.ybuba píše:Toto ale přece není problém sedla ventilu, ale samotné konstrukce ventilu - pružina.jimm píše:Naprosto souhlasím z yestherem,začne vrčet okamžitě vypnu!Jednou se mě stalo že pumpař takhle machroval a tlačil plyn přes vrkot do auta,pak vyndal pistoli a kulička v hrdle se šprajcla a syčel mě plyn z hrdla,poté pumpař rychle strčil pistoli nazpátek do hrdla a naštěstí kulička dosedlaYeshterr píše:V tom, že pokud je nádrž plná, vyrovnává se tlak zevnitř a zvenku a kulička už není tlačena jednosměrně vyšším tlakem.
Spíše bych to tak tipoval na nějaké nečistoty, které se tam dostaly buď při tankování nebo přímo v plynu ...![]()

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- el_Barto
- Junior
osobne nemam zvedlou podlahu vubec, bomba by jeste mohla byt o 2cm vyssi, ale vetsi bomba by uz to zvedala, coz jsem nechtel. Mam 44, plovak upraveny na 42l.
Mel jsem od vyroby dojezdovku, ale diru hlubokou na naormalni kolo.
Mel jsem od vyroby dojezdovku, ale diru hlubokou na naormalni kolo.
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik
- Yeshterr
- Test driver
Měl by být...na klimu jsou třeba ventilky s duralovým sedlem a plastovou kuličkou. Tam je to víceméně ok, nepoužívají se tak často. Ale přes pootočenou vymačkanou plastovou kuličku dokáže klima velmi rychle utéct, jednou jsem si takhle zaplatil druhou náplň během jednoho dneybuba píše:OK, to je přece jasné, ale na to přece musí být ventil/sedlo konstruován, myslím tedy i z hlediska materiálu, neYeshterr píše:V tom, že pokud je nádrž plná, vyrovnává se tlak zevnitř a zvenku a kulička už není tlačena jednosměrně vyšším tlakem.

Teď jde o to, jaký materiál používají výrobci na tyto ventily. Některý třeba správnou mosaz a ocelovou kuličku, jiný mosaz měkkou a kuličku pochybné jakosti a tolerance. Těžko říct...

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- VH123
- Zkušený
Taky máte tak rozkolísanou spotřebu? Zatím se mi skoro nikdy nepovedlo natankovat se stejným stylem jízdy aspoň třikrát na stejné pumpě, přijde mi že každý stojan vypíná při výrazně jiném tlaku. Trend spotřeby je taky neúprosný, buď to ovlivnilo přezutí na letní nebo na tu spotřebu vzhledem k nákladům docela kašlu. B je asi správně. Asi bych si měl máčet pravou nohu v heřmánku.

Vojta
- el_Barto
- Junior
pokud budes brat porad na stejne pumpe melo by se to +- srovnat, aspon mi se to tak potvrdilo. Pak taky zalezi jak velky zasobnik maji a jak v nem kolisa tlak, pokud je maly zasobnik a tlak kolisa tak stojan muze vypnout jindy.
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
- tym
- Test driver
Tak jsem dnes podruhé tankoval, v podstatě skoro stejně jako minule, i když jiná pumpa. Vlezlo se tam 43,1 l. Nájezd asi 320 km, takže spotřeba 13 l. 

- jimm
- Zkušený
Pokud jsi meměnil tak zkus dát novej vzduchovej filtr,já si myslím že je to hodně 13.l.Normál by bylo u tvýho auta tak 10-12l 

ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
- tym
- Test driver
Zkusím vzducháč, cca za měsíc pak jedu na doseřízení tak uvidíme co s tím vymyslí.