exsunny píše:čau. četl jsem tu už o tom sice spoustu věcí, ale myslím, že můj případ do toho z části nezapadá a proto bych se chtěl poptat, zda nevíte co a jak, popřípadě jak to řešit...
Jedná se o klasickou situaci volnoběhu... při vyřazení mi padají otáčky skoro na minimum... při kombinaci s brzdovým pedálem auto chcípne... když vyřadím a brzdím do kopce tak se mi ještě rozsvítí kontrolka baterky (na rovině nebo z kopce ne) a to navíc jen někdy... navíc sem vypozoroval že když mám nad čtvrt nádrže tak to dělá mín... nevím jestli se mi to jen zdá nebo může na to mít množství paliva v nádrži vliv... přijde mi to jako nesmysl...
svíčky, filtry, výfuk, vlnovec je vše nové...
prosím poradte co vyměnit popřípadě vyčistit... pokud možno od nejlacinější nebo nejpravděpodobnější varianty
díky moc za rady... omlouvám se těm, kteří si budou myslet že se řeší furt to samé...
Volnoběžné otáčky se tu opravdu řeší dost často a zřejmě ti sem brzy Miky21 dá odkaz kde už se to řešilo...
Mám s otáčkami -až na tu baterku- stejný problém. Tady na fóru se tomuto problému většinou přičítá vina volnoběžnému ventilu. S větším či menším úspěchem se provádí čištění, nebo výměna tohoto dílu, ale zatím nevím o nikom, komu by tohle řešení pomohlo, protože problém s otáčkami se po čase vrací (jestli to opravdu někomu pomohlo, tak se omlouvám). Jelikož problém zůstává i po výměně všech možných dílů s tím souvisejících, můj názor je ten, že zakopanej pes je někde v řídící jednotce. Snad něco zaoxidovaného v elektronice, nevím.. Do auta mi totiž delší dobu zatékalo odpojenou odtokovou hadičkou u střešního okna a problém se projevil až potom.
Další možný řešení na které jsem zde nenarazil, ale vím že někomu pomohlo je vložení restrikční destičky pod volnoběžný ventil. Rozměry děr bych snad ještě někde dohledal.
Jelikož ještě píšeš že ti problikává i baterka, nejdřív bych ji zkusil vyměnit. Od někoho si ji jen na chvíli pujč, ať nemusíš kupovat novou kdyby v tomto nebyl problém.
Ať se daří!