volnoběžné otáčky

exsunny
Nováček
Nováček

volnoběžné otáčky

Příspěvek od exsunny » 26.06.2012 22:57

čau. četl jsem tu už o tom sice spoustu věcí, ale myslím, že můj případ do toho z části nezapadá a proto bych se chtěl poptat, zda nevíte co a jak, popřípadě jak to řešit...

Jedná se o klasickou situaci volnoběhu... při vyřazení mi padají otáčky skoro na minimum... při kombinaci s brzdovým pedálem auto chcípne... když vyřadím a brzdím do kopce tak se mi ještě rozsvítí kontrolka baterky (na rovině nebo z kopce ne) a to navíc jen někdy... navíc sem vypozoroval že když mám nad čtvrt nádrže tak to dělá mín... nevím jestli se mi to jen zdá nebo může na to mít množství paliva v nádrži vliv... přijde mi to jako nesmysl...

svíčky, filtry, výfuk, vlnovec je vše nové...

prosím poradte co vyměnit popřípadě vyčistit... pokud možno od nejlacinější nebo nejpravděpodobnější varianty :-D

díky moc za rady... omlouvám se těm, kteří si budou myslet že se řeší furt to samé...
Mám: Ford Focus II, 1,6 TI-VCT benzín 85kW, r.2005, šedá metalíza
Bylo: Ford Focus 1.6 16V, 74kW Zetec-Fyda, 5dv. r.v. 1999

Zatoulanej.pes
Nováček
Nováček

Re: volnoběžné otáčky

Příspěvek od Zatoulanej.pes » 27.06.2012 12:31

exsunny píše:čau. četl jsem tu už o tom sice spoustu věcí, ale myslím, že můj případ do toho z části nezapadá a proto bych se chtěl poptat, zda nevíte co a jak, popřípadě jak to řešit...

Jedná se o klasickou situaci volnoběhu... při vyřazení mi padají otáčky skoro na minimum... při kombinaci s brzdovým pedálem auto chcípne... když vyřadím a brzdím do kopce tak se mi ještě rozsvítí kontrolka baterky (na rovině nebo z kopce ne) a to navíc jen někdy... navíc sem vypozoroval že když mám nad čtvrt nádrže tak to dělá mín... nevím jestli se mi to jen zdá nebo může na to mít množství paliva v nádrži vliv... přijde mi to jako nesmysl...

prosím poradte co vyměnit popřípadě vyčistit... pokud možno od nejlacinější nebo nejpravděpodobnější varianty :-D

díky moc za rady... omlouvám se těm, kteří si budou myslet že se řeší furt to samé...
Volnoběžné otáčky se tu opravdu řeší dost často a zřejmě ti sem brzy Miky21 dá odkaz kde už se to řešilo... :gott:
Mám s otáčkami -až na tu baterku- stejný problém. Tady na fóru se tomuto problému většinou přičítá vina volnoběžnému ventilu. S větším či menším úspěchem se provádí čištění, nebo výměna tohoto dílu, ale zatím nevím o nikom, komu by tohle řešení pomohlo, protože problém s otáčkami se po čase vrací (jestli to opravdu někomu pomohlo, tak se omlouvám). Jelikož problém zůstává i po výměně všech možných dílů s tím souvisejících, můj názor je ten, že zakopanej pes je někde v řídící jednotce. Snad něco zaoxidovaného v elektronice, nevím.. Do auta mi totiž delší dobu zatékalo odpojenou odtokovou hadičkou u střešního okna a problém se projevil až potom.
Další možný řešení na které jsem zde nenarazil, ale vím že někomu pomohlo je vložení restrikční destičky pod volnoběžný ventil. Rozměry děr bych snad ještě někde dohledal.
Jelikož ještě píšeš že ti problikává i baterka, nejdřív bych ji zkusil vyměnit. Od někoho si ji jen na chvíli pujč, ať nemusíš kupovat novou kdyby v tomto nebyl problém.
Ať se daří! :cooler:
Ford Focus SDN 1.8 16v Ghia 2000[/b]

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 27.06.2012 14:14

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

petulak
Test driver
Test driver

Příspěvek od petulak » 27.06.2012 16:28

Destičku pod voln. ventil :bebng: Hmm.???
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

petulak
Test driver
Test driver

Příspěvek od petulak » 27.06.2012 16:30

exsunny píše:čau. četl jsem tu už o tom sice spoustu věcí, ale myslím, že můj případ do toho z části nezapadá a proto bych se chtěl poptat, zda nevíte co a jak, popřípadě jak to řešit...

Tak jen pročítat a laborovat.

exsunny
Nováček
Nováček

Příspěvek od exsunny » 27.06.2012 20:38

jasné jen sem chtěl třeba od někoho kdo to řešil a komu co pomohlo... protože v té kopě těch přízpěvků se to opravdu nedá co komu pomohlo...

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 27.06.2012 20:56

To bude tím, že každému pomohlo něco jiného :totlsmile:
Ale základ je volnoběžný ventil, hadička odvětrávání, v pohodě všechny čidla a senzory a v pořádku sání.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Diabolic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Diabolic » 27.06.2012 21:08

Nejdriv bych pohledove poradne zkontroloval vsechny podtlaky a skrtici klapku,mozna si to uz udelal ale nevadi,fakt peclive,Nevim jak s baterkou ale ja mel nizky otacky po vyrazeni vlivem prasklyho podtlaku pod regulatorem tlaku paliva na palivove liste,to jsou snad ty nejtenci hadice a jakou to nadela paseku :-D zkontroluj jejich vedeni od obou koncu,dokonce jsem se setkal ze byly praskly ty plastovy natrubky na kterych sou hadice nasunuty,prevazne na sani v blizkosti volnobeznaku,baterka mohla probliknout protoze uz byly otacky moc nizky,pokud tomu tak neni radeji zkontroluj ukostreni kabelů popripade je poradne ocisti,jinak samozdrejme doporucuju diagnostiku
Ford Focus MkI 3dv., aquamarine frost, r.v. 1999, 2.0l 16V Zetec, kit sání K&N, výfuk Catback Jap Speed, podvozek Eibach Pro-kit
Obrázek
Obrázek

Diabolic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Diabolic » 27.06.2012 21:11

Hadice odvetrani staci ze bude v jednom miste mekci a pak se podtlakem zmackne uplne a uz je problem,to je taky pravda:-)
Ford Focus MkI 3dv., aquamarine frost, r.v. 1999, 2.0l 16V Zetec, kit sání K&N, výfuk Catback Jap Speed, podvozek Eibach Pro-kit
Obrázek
Obrázek

Diabolic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Diabolic » 27.06.2012 21:17

Muze to byt fakt i ten volnobeznak ale tezko radit at hned neco vymenis pokud to nevidime na vlastni oci,nejdriv to prohlidni popr. nech zdiagnostikovat,nejlip nekym kdo umi vycist adaptacni tabulku,mohl bys tim vyloucit prisavani bokem atd. Vzduch. filtr je teda taky v poradku?
Obrázek
Obrázek

Zatoulanej.pes
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zatoulanej.pes » 27.06.2012 23:39

petulak píše:Destičku pod voln. ventil :bebng: Hmm.???
No taky jsem čuměl jako puk.
Ale hodím sem tu zprávu co mi ten dotyčný kterému to pomohlo poslal:

ahoj..rad pretlumocim co mne moc pomohlo. je to jednoduche...jenom vyrobit z treba pertinaxu podlozku pod volnobeznej ventil...a hlavne do ni udelat ! mensi! diky na vzduch. ventil ma 2 dory asi tak 15 mm velike..a na te podlozce jsem jednu diru udelal jen 10mm a druhou 6mm. a motor se chova absolutne sqele a otacky padaj hned. http://www.focusfanatics.com/forum/show ... ole&page=2 original je tu nutno nejak prelozit a v podstate neco takoveho vyrobit http://www.ebay.com/itm/MUSTANG-COBRA-M ... 218wt_1203 doufam ze jsem ti poradil protoze mne to na 100 procent pomohlo...

petulak
Test driver
Test driver

Příspěvek od petulak » 28.06.2012 18:58

Nojo-ale co nato asi říká váha vzduchu? :?:

exsunny
Nováček
Nováček

Příspěvek od exsunny » 28.06.2012 22:12

všem díky za rady a poznatky... zkusím to pořadně projít ty hadice jestli někde něco není... ohledně vahy vzduchu a podobne by problem byt neměl... je totiž nová... diagnostiku bych klidně udělal ale bohužel jsem nenašel žádného zlínáka co by měl kabel a soft a napichnuli bysme to... nezbude mi asi nic jiného než zajet do forda...

Zatoulanej.pes
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zatoulanej.pes » 28.06.2012 22:13

petulak píše:Nojo-ale co nato asi říká váha vzduchu? :?:
Ta ať mlčí a šoupe nohama, když motor konečně po všech možných i nemožných hokus-pokus-focusech výše vypsaných funguje tak jak má. Asi tak. :cooler:

petulak
Test driver
Test driver

Příspěvek od petulak » 29.06.2012 17:00

Hmmm.-tak to auto asi pojede"JAKO Z PRAKU"
Pokavad,vím,tak ventil je při otevřené klapce,otevřen na 100%.
Tak tam asi bude nějakej vzduch scházet.
Někde je tady vlákno, o čidlech motoru, i s fotkama.
Zkus,si někdy odpojit konekt. od vol.ventilu a projed to.
Samozřejmě ti to na voln. chcípne,ale při jízdě to poznáš,jak to jede se zapnutým voln.vent.-a nebo vyřazeným.

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“