víc než rok jezdím focusem, najel jsem s ním cca 30 tisíc (celkově má najeto 110 tisíc, prvních 80 jenom po Praze), ale i po takové době mi přijde, že jsem se nesžil se spojkou a převodovkou. Mohli byste mi poradit, jak jezdit / jak jezdíte při těchto příležitostech:
- rozjezd se studeným motorem - na 1 točím max na 2000-2100, pak dvojka, ale kvůli krátké jedničce otáčky padnou někam k 1100 - co na to říká setrvačník?
- zrychlení z nízké rychlosti - jedu téměř krokem na neutrál a co zařadit? Jedničku tam cpát moc nechci (a když jsem to zkoušel, tak tam ani moc nejde), tak dávám dvojku, ale musím při pouštění spojky držet otáčky aspoň na 1500, aby nepadly opět k 1000.
- když tam tu dvojku dám a pouštím spojku, vypadá to, že otáčky by padly i pod volnoběh (nezkoušel jsem), ale na jedničku si motor sám přidá. Občas jezdívám s MB-C 220CDi a ten se na dvojku v pohodě i rozjede (snad 40 koní není zas takový rozdíl).
V tomto týdnu půjde auto do servisu na výměnu spojky/dvouhmoty (od koupi po nastartovaní klepe, dostal jsem na ni slevu

Je možnost, že se to zlepší po aktualizaci sw řídicí jednotky?
díky za rady