Příspěvek
od Yeshterr » 23.07.2012 10:21
Jasan, zázraky nečekám, osobě jsem příznivcem klasické metody, kdy by šla palice dolů, vyškrábal by se karbon z drážek pro kroužky a tradá, na nový a lepší olej by to běhalo zase pěkně. Bohužel to je celkem dost drahá sranda a když vím, že se to teď začalo lepšit, mám z toho celkem radost. Neříkám, že mě to nemine, ale mohlo by se to celkem na dlouho oddálit. Taky jsem uvažoval nad životností gufírek - připadá mi, že motor z r. 05 a nájezdem do 150tis nemá na spuchření a vytvrdnutí gufer nárok, když někteří kluci tady s motory co mají natočíno přes 200tis. a r.v. 01 s tím nemají problémy. U svého auta bych to viděl spíš u špatného servisu (bohužel autorizáku, což víme jak to tam funguje), neboť se zvýšenou spotřebou oleje jsem se potýkal už od koupě. Ne tedy tak velkou ale postupně to narůstalo. Celkem mě to zarazilo a hned od začátku jsem to hlídal, protože proti Zetecu v escu, co jsem měl předtím to byl poměrně šok. Možná i slitina pístů už je u posledních durateců jiná, kdo ví.
Jinak s tím palivem máš nejspíš pravdu, teď jsem toho taky dost přečetl o aditivech. Bohužel jezdím na LPG a tam je to dost složité, přisávání aditiv podtlakem má dost velké mouchy a mám takový pocit, že to jistou měrou k tomu přispělo.

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS