Ja pre istotu ani jeden

Mna seru ine praktiky - volavky, jedna je tu :
http://ford-focus.autobazar.eu/20-id3487945.html
Su to fotky mojho auta

Nevěř tomu co se říká v televizilucky.jack píše:Jo reportáž bylo hustá.
Líbil se mi manažer AAA...při zkušební jízdě bylo vozidlo v pořádku, blablabla.
Fandím tomu týpkovi ze servisu co na ně podal žalobu
dovolil jsem si do tve myslenky doplnit svoje , protoze si myslim ze tento prispevek je od a do z trochu jako z rise snuVladoZ píše:Ještě mě napadl jeden ekonomický aspekt věci - říkáte, že kupující mají nereálá očekávání ohledně poměru ceny a kvality auta. Já se ptám - odkud je mají? kde je braly kdyz nebyl internet ? kam se divaly ? No přeci z ponuky bazarů na internetu! Každý, kdo jde kupovat ojetinu, se přece nejdříve ze všeho koukne někam na Tipcars nebo podobný portál a zjistí si cenové rozpětí.ano podiva se na najlevnejsi auta nekdo koupí a pak si tluce hlavu , ty opatrnejsi se pak obratí na osvedcene firmy , bohuzel i tento dotaz vetsinou skoncí u otazky ceny protoze jsou "zblblí" cenami na netu a chteji za cenu sardinek kaviar Hledá pak obvyklle někde kolem středu. v pocatku nehleda , tam se dostane az kdyz objede treba 10-15 prvních nabidek Pokud je na trhu inzerováno velké množství aut za nízké ceny, která jsou označena jako provozuschopná, pak dochází k výrazné deformaci celé statistiky. Bazary tak jdou sami proti sobě, když vyvolávají u zájemců zdání nižších cen, než jsou reálné, těžko je pak na místě budou přesvědčovat o tom, že realita je zcela jiná.v tomto mas asi jedine pravdu , je velmi obtizne presvedcit kupujiciho ze za jeho 200t to nebude titanko v plne s 90t km , ale obycejny trend treba s 150t km Vzniká tak typický uzavřený kruh -bazar se podbízí cenami, které jsou nereálné, dostává se tak do situace, kdy za dané peníze nedokáže provozuschopná auta sehnat tak, aby k nim měl dostatečnou marži a pouští se do nabízení vraků, žehrajíce na zákazníky, že chtějí za pár korun zázraky.ve vetsine pripadu prijde zakaznik ze chce za smesne penize plnou naloz , pokud bazarnik chce aspon neco vydelat , tak proste to auto sezene s tim ze ho stocí (kdo by se v dnesni dobe opravoval s tukancema , kdyz to jde tak snadno ) Zákaznící navnadění nízkými cenami v inzerci, je pak očekávají i na place - u férového bazaru je nenajdou a odcházejí sklamáni "jak jsou tu drazí", u neférového pak s nadšením kupují vrak a nadávají až následně při účtence z autoservisu.to je ale vetsinou uz pozde protoze "levna koupe " se razem prodrazuje a mnohdy to ve finale vyjde vic nez nestocene a drazsi
Hádat se, kdo je vinen dtřív, či víc je pak hádání o slípce a vejci. Takovýto kruh lze rozetnout jen tím, že některá složky vyppluje "proti proudu" t.j. začne se chovat jinak, než povrchní logika kruhu velí. Proto je dobré, že existují takovéto diskuse, aby si kupující uvědomili realitu a neměli zkreslené představy. diskuze je jedna vec , realita druha , podivej se do sekce reference bazaru , kazdy tyden se objevi nekdo kdo stoci a je to prokazatelne a lidi si to stejne koupi protoze je tam dobra cena dokonce ty zoufalejsi se ptaji jestli kdyz koupi stocene a levne jestli to je nejaka vada ale ze uz proste nemuzou a ani nechteji hledat dál U bazarníků nezbývá, než apelovat na morálku či pokus založit nový ekonomický model fungování bazaru (/ceož je nemalá investioce s nejistým výslekem). jiz nejaky rok se o neco podbneho snazim ale za posledni 3 roky me to stalo cca pul milionu (to je castka , kterou jsem prodelal na dovezených autech s tím ze abych je vubec prodal tak jsem musel ceny upravit dle cen v inzretních portalech Nejsnadněji by to mohli udělat velcí hráči, ti ale obvykle nemají dost odvahy, ta bývá vlastní spíše malým firmám.
Dovolim si zopakovat, co som uz pisal, dufam, ze to pochopis :Ac1D píše:dobra takze kdyz bude turbo piskat,setrvak krasne mlatit apod. bude to auto v nej stavu protoze tachac ukazuje malo![]()
Ked to bude mat do 100k ale bude rozdrbana dvojhmota a sirenujuce turbo, tak to urcite nezoberiem, nie som padnuty na hlavu.V12 píše:Celkovy stav kachiel ma zacne zaujimat az potom, ked zistim, ze naozaj ma do 100k km.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host