Zdravím vás,
zkoušeli jste někdo, nebo setkali jste se s tím, že by šlo vypáčit víčko nádrže? Mám na mysli to na klíček, co kryje šroubovací zátku hrdla. Po jednom příjezdu domů jsem totiž zjistil, že ho mám odemčené, ale jsem 100% přesvědčen, že na benzínce jsem ho zamykal. Jsem docela paranoidní a vždycky pak zkouším ještě rukou, jestli jde otevřít nebo ne. Stejně tak pokaždé obcházím auto, když zamknu a jdu pryč.
Na víčku nejsou stopy žádného poškození a podle ukazatele paliva mám dojem, že budu mít tak o 70-100 km menší dojezd... Je možné, že by mi někdo vyčoroval trochu benzínu?
Vypáčené víčko nádrže
-
- Nováček
Vypáčené víčko nádrže
Ford Focus 1.6 ZETEC-SE, r. v. 2002.
- cev
- Nováček
Re: Vypáčené víčko nádrže
Vypáčit pujde určitě
, ale myslím si že jsi ho jen zapomněl zamčít třeba ve spěchu. Já když dojedu tak mám třeba přesně půlku a druhej den mě to ukáže lehce pod půl.

- vijaCZEk
- Zkušený
U mě si taky dělá ukazatel paliva co chce..poslední dobou čím dál víc pozoruju jak to lítá, stojím na rovině a mám ručičku přesně na hraně, kdy se dotýká čárky u 0 a kdy svítí kontrolka nádrže, jedu na plyn do města cca 5 km tam i zpátky, zastavím na stejným místě a druhej den sednu do auta a ručička je klidně až s milimetrovou mezerou nad ručičkou, nebo naopak s milimetrovou mezerou pod..
-
- Nováček
Hm, no je pravda, že shodou okolností zrovna ten den, co jsem vyjížděl pryč (a když jsem pak zjistil otevřené víčko), se mi ručička při stání na místě nějak nemohla rozhodnout, v jaké poloze se ustálí. Pohybovala se vpravo a vlevo tak +- 2 mm a pak zůstala v té levé poloze. Uvidím, dneska jdu tankovat.
Ford Focus 1.6 ZETEC-SE, r. v. 2002.