Tónovaná okna - kontrola od PČR přímo na silnici
- Cowley
- Zkušený
Re: Tónovaná okna - kontrola od PČR přímo na silnici
Hlavne nezapomenout na kridlo 

- LukPe
- Junior
Osobně mi nejvíc vadí, když si někdo s foliema zaparkuje vedle mě na nepřehledném parkovišti a pak musím vycouvávat poslepu, protože je to jak mezi dvěma dodávkami. Jsem radši když přes auto vidím.
A stejně tak na křižovatkách radši na řidiče vidím...
A stejně tak na křižovatkách radši na řidiče vidím...
Ford Focus Turnier 1.8 TDCi 74kW, 11/2002, Dark Grey

- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
mne osobne vadej jen celni skla zrcadlove a nebo uplne cerne...na bok at si kazdej da co chce...treba plech. ...kdyz jedu z vedlejsi tak musim dat prednost tak jako tak i kdybych celou dobu cumnel protijedoucimu do oci...a kdyz jedu po hlavni...tak at mi tam klidne vjede. ...opravu zaplati(te me stare rachotiny) a klidne mne bude do konce zivota bolet hlava a bude mne muset zivit.
..se nerozcilujte...takova je realita

Naposledy upravil(a) vitr73 dne 03.12.2012 18:54, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
- HonzaK72
- Zkušený
Nechapu tu manii se porad divat ridicum do oci. Ja se vzdycky divam na predni kola. Pri jakemkoliv mijeni napr. autobusu na zastavce, pri mijeni auta co sviti a stoji v rade bez blinkru, u auta z vedlejsi.....proste vzdycky. Jedině pohnuti kol ti da nejpresnejsi informaci o tom, co se deje a co hrozi. Ridic na tebe muze mrkat a smat se ti do xichtu, ale dulezity je pohyb auta. Ridice videt netouzim, folie mi nevadej....
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak tak...napsal jsi presne to co jsem chtel rict 

Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
- Danous
- Nováček
Jo to se mi taky líbí 

>>EX Focus 2.0 16V Zetec neklidná bestie
>>EX Focus 1.8 16V Zetec
>>EX Focus 1.8 16V Zetec
- Cowley
- Zkušený
Videt ridice je vcelku dulezity - obvykle je na nem videt co udela driv, nez to udela, tzn. nez to bude videt na kolech. Telefonujici strejda je jasna vystraha, prestoze ted to treba jeste vypada v pohode. Kazdopadne uz jsem to tu parkrat psal, folie ano, ale (jako vsechno) s rozumem. Alespon dokud auta nebudou mit IFR 

- vitacz
- Zkušený
Nesouhlasím s tím koukat na kola. Rozhodně oční kontakt. Oční kontak ti podá více informací jak nějaký natočený kola. Pokud koukáš na kola se pak nedivim, že se stává tolik bouraček. Spíš koukej kolem sebe a měj o každém přehle 

- HonzaK72
- Zkušený
Cowley:Nesouhlasim. Uz parkrat jsem zazil, ze se ridic dival mym smerem, na moje auto a presto se rozjizdel. Kdybych se soustredil na jeho oblicej, reaguju pozdeji. Pohyb kol, jejich rejd a razance pohybu mi dava informaci daleko presnejsi a drive.
- HonzaK72
- Zkušený
Budes-li mijet bus v zastavce a budes hledat oblicej sofera a on se ti bude rozjizdet, mas podstatne mene casu na reakci nez kdybys sledoval, jestli uz nevytaci kola do rejdu a nerozjizdi se.vitacz píše:Nesouhlasím s tím koukat na kola. Rozhodně oční kontakt. Oční kontak ti podá více informací jak nějaký natočený kola. Pokud koukáš na kola se pak nedivim, že se stává tolik bouraček. Spíš koukej kolem sebe a měj o každém přehle
- Cowley
- Zkušený
Samozrejme jako vsude - chce to pouzivat rozum
Treba na krizovatce tezko uvidis kola auta proti sobe, a zase o to snaz uvidis ridici do xichtu, pokud nebude mit folie
Proste neexistuje univerzalni pravidlo, krome nekolikrat zminene snahy o pouzivani rozumu

Treba na krizovatce tezko uvidis kola auta proti sobe, a zase o to snaz uvidis ridici do xichtu, pokud nebude mit folie
Proste neexistuje univerzalni pravidlo, krome nekolikrat zminene snahy o pouzivani rozumu

- HonzaK72
- Zkušený
Souhlasim, rozum je to o co jde.....
Jinak na te krizovatce bych se zrovna na ta kola dival: zda jsou v rejdu nebo ne....ne kazdy ma blinkr na blikani a umi se u toho usmivat a koulet na tebe ocima
Jinak na te krizovatce bych se zrovna na ta kola dival: zda jsou v rejdu nebo ne....ne kazdy ma blinkr na blikani a umi se u toho usmivat a koulet na tebe ocima

- Cowley
- Zkušený
Souhlasim - pokud ma kola v rejdu tak, ze je to videt, a pritom stoji na cervenou, daval bych si na nej bacha dvojnasob 

- HonzaK72
- Zkušený
Jistě, shodit se dá cokoliv. Ti vnímavější vědí, že mluvím například o situaci, kdy jedu na zelenou, proti mně najíždí auto a chce odbočit doleva. Budu-li sledovat řidiče, tak odhadnu kulový (abstrahuju teď od toho, jestli je přes čelní sklo vůbec vidět). Vnímám-li kola a jejich natočení, umím vidět, zda se rozjíždí a kříží mi cestu, nebo zda si jen najíždí a neohrozí mne.
Jenže k tomuto je potřeba dospět zkušenostmi, to se nedá vysvětlil. Je to nepřenositelná zkušenost, něco jako když chlap s dětmi vysvětluje svobodnému klukovi, že auto a chlast není střed světa
Jenže k tomuto je potřeba dospět zkušenostmi, to se nedá vysvětlil. Je to nepřenositelná zkušenost, něco jako když chlap s dětmi vysvětluje svobodnému klukovi, že auto a chlast není střed světa

Dost casto prechadzam krizovatkou, kde je obdodbna situacia - protiiduci na zelenej veselo toci z jeho pohladu vlavo, ja davam prednost a cakam kam pojde - samozrejme odbocuje bez blinkru, hned trubim a davam dialkove...to je az taky problem dat blinker pri odbocovani ???
Rejdom kol by som si az tak nebol isty, ono zatacka hned nezacina prudko ale musi si trebars najizdet rovno az potom toci.
Ale fakt ma najviac vytaca, ak niekto nedava blinker, aj ked len meni jazdny pruh.
Rejdom kol by som si az tak nebol isty, ono zatacka hned nezacina prudko ale musi si trebars najizdet rovno az potom toci.
Ale fakt ma najviac vytaca, ak niekto nedava blinker, aj ked len meni jazdny pruh.