LPG - montáže a zkušenosti sem...
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: LPG - výrobce AC
Mira jak mi to někdo dokaže že nemam revizi u sebe ji nemusiš vozit a na STK budu mit platnou
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Na tvůj dotaz ohledně nádrže jsem ti odpověděl - nemáš zač
Debatovat s tebou na téma jestli něco má nebo nemá smysl i když je to prostě dané asi nemá ve tvém případě šanci na úspěch, takže sorry nehodlám svůj čas věnovat reakcím na tvé nesmyslné argumenty .... jezdi si bez revizí, jezdi si klidně i bez STK, strhni si štítek z nádrže, aby ti nikdo nemohl dokázat že je starší 10ti let....

Debatovat s tebou na téma jestli něco má nebo nemá smysl i když je to prostě dané asi nemá ve tvém případě šanci na úspěch, takže sorry nehodlám svůj čas věnovat reakcím na tvé nesmyslné argumenty .... jezdi si bez revizí, jezdi si klidně i bez STK, strhni si štítek z nádrže, aby ti nikdo nemohl dokázat že je starší 10ti let....
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mira: Tak ty ze mě zas dělas... ja si dělam stk auto pravidelně servisuju a revizi si taky udělam ale když tam jezdím každe 3 měsice skoro a zkouší těsnosti atd tak není potřeba papir navíc aby ležel doma v šuplíku.
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Klvys píše:ja sem dostal revizi před dvěma roky když jsem auto kupoval vím že ma byt revize ale nema smysl každy rok když stejně tam často jezdím na kontroly
Já z tebe nic nedělám, jen ty dle mého hledáš důvody proč něco nedělat i když se to prostě dělat máKlvys píše:Mira jak mi to někdo dokaže že nemam revizi u sebe ji nemusiš vozit a na STK budu mit platnou

Pokud máš pocit, že jsem tě nějak urazil, tak sorry. Pak už ti můžu jen poradit aby ses zeptal přímo v servisu, kam pořád jezdíš na kontroly co musíš nebo nemusíš mít k provozu svého auta na LPG ....
- jimm
- Zkušený
Mira má pravdu ten zápis musí být,stačí když někde nabouráš i když nebude to tvoje vina tak se to zjistí a máš to za pár tisíc ,jinak pravidelná revize je i pro klid majitele jezdící na lpg že nikde nic neuchází,stačí si v autě zapálit tak při nepatrném úniku by s tebe byl gagarin 

ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
- shamycz
- Nováček
Po ujetí cca 1500 km od montáže LPG se mi rozsvítila kontrolka diagnostiky motoru, avšak běh auta naprosto v pořádku - bylo mi sděleno, že to je nastavením bohatosti/chudosti směsi. Po seřízení vše v pořádku, avšak nyní (po 1500 km od seřízení) se znovu rozsvítila, setkal se někdo s podobným problémem?
A ještě jedna zajímavost - při jízdě na plyn, když jsem vyřadil do neutralu - asi ve 100km/h rychlosti - otáčky spadly až na nulu a motor se vypl.... Už se mi to stalo jednou... vždy se jednalo o vyšši rychlosti
Otáčky mi však kolísaly ještě před montáží LPG, kdy mi to např. zdechlo při dojíždění ke křizovatce na neutral.... Motor: Duratec HE 1.8 92Kw
A ještě jedna zajímavost - při jízdě na plyn, když jsem vyřadil do neutralu - asi ve 100km/h rychlosti - otáčky spadly až na nulu a motor se vypl.... Už se mi to stalo jednou... vždy se jednalo o vyšši rychlosti
Otáčky mi však kolísaly ještě před montáží LPG, kdy mi to např. zdechlo při dojíždění ke křizovatce na neutral.... Motor: Duratec HE 1.8 92Kw
- tym
- Test driver
Kontrolka může mít víc důvodů, např. lambda, cokoliv... Momentálně jsem na tom podobně, najel jsem 10000 od montáže a najednou se mi rozsvítila, na výkonu nic poznat není... takže mě čeká diagnostika.
Jestli ti doseřídili po montáži systém a přesto se znovu rozsvítila, asi tě čeká diag. Můžeš ještě zkusit na hoďku odpojit baterku a pak čekat, jestli se zase rozsvítí...
To chcípnutí z vyšší rychlosti taky znám
. Ale dělá mi to jen u studeného motoru, jakmile je motor běžně zahřátý, nedělá to. A začalo to s nástupem zimy, v létě to nedělalo. Zatím jsem neměl čas to řešit a jet k montážníkům.
U tebe to ale nemusí být montáží, jestli to dělalo už před montáží.
Jestli ti doseřídili po montáži systém a přesto se znovu rozsvítila, asi tě čeká diag. Můžeš ještě zkusit na hoďku odpojit baterku a pak čekat, jestli se zase rozsvítí...
To chcípnutí z vyšší rychlosti taky znám

U tebe to ale nemusí být montáží, jestli to dělalo už před montáží.

- shamycz
- Nováček
Toto mají uvedeno na stránkách :
Do prvního seřízení po montáži (cca 1500 km) občas svítící kontrolka diagnostiky motoru (u některých typů vozidel s vysokou citlivostí na korekce směsi se může kontrolka nepravidelně rozsvěcovat i potom - není nutno řešit, pokud není pozorován nepravidelný chod motoru při provozu na benzín)
Mno psal jsem jim email, kdyžtak ta diagnostika...., jinak díky za reakci.
Do prvního seřízení po montáži (cca 1500 km) občas svítící kontrolka diagnostiky motoru (u některých typů vozidel s vysokou citlivostí na korekce směsi se může kontrolka nepravidelně rozsvěcovat i potom - není nutno řešit, pokud není pozorován nepravidelný chod motoru při provozu na benzín)
- jimm
- Zkušený
Svíčky!!odtrh min 1.1 a výš,kabely,cívka.Mě taky se rosvítila ,měl jsem problémy z volnoběhem a po výměně kabelu to nakonec byly zap.svíčky.Měl jsem brisk a ty jsem vyměnil za beru z odtrhem 1.3mm a motor od té doby funguje jak má.Jinak reset mužeš udělat i odpojením baterie jak píše tym.Po mých zkušenostech ze svíčkama tento motor opravdu šlape jen orig.svíčky nebo jiné z označením platinum z větším odtrhem.shamycz píše:Toto mají uvedeno na stránkách :
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
- sitalik
- Nováček
pri provozu na LPG je rozsvecovani kontrolky zpusobeno zpravidla nepresnym nebo nedostatecnym serizenim ridici jednotky LPG, kdy se musi ridici jednotka motoru vice snazit udrzet stechiometrickou smes a kdyz to presahne jiste hranice, tak hodi chybovou hlasku a rozsviti kontrolku. Nekdy to nemusi byt na skodu, ale vzdy je lepsi, kdyz to funguje bez rozsvecovani kontrolky, clovek ma pak vetsi prehled o pripadnych dalsich chybach, ktere muzou nastat.
V tvem pripade by to chtelo vedet, jakou chybu to hlasi, treba to nema s LPG nic spolecneho.
V tvem pripade by to chtelo vedet, jakou chybu to hlasi, treba to nema s LPG nic spolecneho.
- shamycz
- Nováček
Díky všem za reakce - počkám na reakci firmy, která mi montovala LPG. Případně nechám udělat diagnostiku a pořešit případné věci - i ty svíčky.
Dám vědět
Dám vědět

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dnes udělana revize LPG za 250kč jen se podíval na motor cosik někam stříkl za 5 minut hotovo napsana jedna věta a razitko 

- el_Barto
- Junior
kontrolka se mi taky jedno rozsvitila, respektive me drahe. Dojela s autem an aprkoviste s temer prazdnou nadrzi. Pak nastartovala, ono se to chtelo prepnout na plyn, motor zavibroval na par sekund a uz tam bylo grilovane kure.
Po smazani chyby vse OK.
To zhasinani se mi taky stalo, uz 2x, pri rychle jizde z kopce, jeste treba v protivetru to po vyrazeni najednou zhaslo ...
Po smazani chyby vse OK.
To zhasinani se mi taky stalo, uz 2x, pri rychle jizde z kopce, jeste treba v protivetru to po vyrazeni najednou zhaslo ...
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik
- el_Barto
- Junior
Kdyby se takove male veci mely resit tak to by bylo treba LPG vymontovat a zahodit hooodne daleko ...
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
-
- Člen klubu
Zhasnutie motoru nie je prijemna vec. Hlavne v novych autach, ked ti prestanu fungovat vsetky posilnovace a asistenti. Co je najhorsie je stvrdnute riadenie (servo) a pomaly nefunkcne brzdy (posilnovac brzd). Servo sa da pretlacit rukami. Ale keby sa to stane tesne pred zakrutou alebo v nej... A brzdna draha bez posilnovaca je dlhsia ako na snehu.