otevirani kufru z mista ridice

Interier, sedačky, palubní deska ...
Moderátor:miki21
Uživatelský avatar
FrFill
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 625
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Nový Bor /Česka Lípa

Re: otevirani kufru z mista ridice

Příspěvek od FrFill » 26.09.2010 19:55

tak s tím otevřením za jizdy ti ja nepomužu,ale třeba nekdo jinej :mrgreen:
"UŽ NE "Ford Focus 16 16V combi rv.9/99,alu 16",K/N vložka
Obrázek
Obrázek

p.ronny
Nováček
Nováček
Příspěvky: 19
Registrován: 05.02.2012 18:58

Re: otevirani kufru z mista ridice

Příspěvek od p.ronny » 20.01.2013 14:09

Zdravim,nema tady nekdo navod na otevidani kufru u nastartovaneho auta tlacitkem u ridice,pokud nejaky existuje.Mam problem v tom,ze kdyz mam nastartovane auto,tak kufr neotevru.Musim vzdy vypnout motor a potom to jde.Jde o to,ze kdyz pri odjezdu z prace me kontroluji na brane kufr,tak vypinat studeny motor je pro me hrozny a zaroven neprakticky.Dekuji za kazdou radu.
PS. mam Ford Focus Combi 1.8 TDCi,85kw,2002

pzad
Nováček
Nováček
Příspěvky: 24
Registrován: 22.02.2012 11:56

Re: otevirani kufru z mista ridice

Příspěvek od pzad » 20.01.2013 22:29

Nestaci otvorit predne dvere ? Aspon u MK2 potom odblokuje kufor.
Focus II HB 2011, 1.6 TDCi 80kw

stano.
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 7638
Registrován: 18.07.2011 19:55

Re: otevirani kufru z mista ridice

Příspěvek od stano. » 20.01.2013 23:10

Ak tomu dobre chapem. Mas nastartovany motor. Stlacis tlacidlo vedla budikov, kufor nic. Vypnes motor, stlacis tlacidlo vedla budikov, motor otvori (?)

p.ronny
Nováček
Nováček
Příspěvky: 19
Registrován: 05.02.2012 18:58

Re: otevirani kufru z mista ridice

Příspěvek od p.ronny » 21.01.2013 14:37

Presne tak jak pises,proste musim vypnout motor,abych se dostal do kufru a nepomuze ani,kdyz mam nastartovany auto a mam otevrene dvere u ridice.Nejde otevrit ani tlacitkem na palubni desce a ani na klicku od dalky :cry:

p.ronny
Nováček
Nováček
Příspěvky: 19
Registrován: 05.02.2012 18:58

Re: otevirani kufru z mista ridice

Příspěvek od p.ronny » 22.01.2013 21:54

To vazne tady nikdo nevi,kde je chyba,ze nejde otevirat kufr s nastartovanym motorem. :roll:

stano.
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 7638
Registrován: 18.07.2011 19:55

Re: otevirani kufru z mista ridice

Příspěvek od stano. » 23.01.2013 17:10

Mna napada len GEM modul...

p.ronny
Nováček
Nováček
Příspěvky: 19
Registrován: 05.02.2012 18:58

Re: otevirani kufru z mista ridice

Příspěvek od p.ronny » 24.01.2013 01:50

To je jako,nejaka jednotka,ktera to ridi?Je me ale divny,ze to normalne funguje.Jen u nastartovaneho motoru to je,nejaky blokly.Myslem jsem,ze je na to nejaky figl,jako treba,ze po rozjeti se zaviraji vsechny dvere,kdyz je to naprogramovany atd. Kde udelali soudruzi z NDR chybu,kdyz se pousteli do konstrukce meho fofika :nixw:

Uživatelský avatar
VH123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1207
Registrován: 09.04.2009 09:37
Bydliště: Lovosice

Re: otevirani kufru z mista ridice

Příspěvek od VH123 » 24.01.2013 08:22

Kufr se neotevře když jedeš, možná je GEM jen zmatený. Kdybych musel chcipat motor každý den a nenašel příčinu proč to dělá, asi bych to tlačítko předrátoval a obešel GEM.
Vojta
__________________
Ford Focus 1.6 16V 74 kW TrendoGhia 2003 LPG Stag 4
Ford Capri Mk2 2.3 V6 X-pack 1977
Mazda 5 CW 2.5 2012

p.ronny
Nováček
Nováček
Příspěvky: 19
Registrován: 05.02.2012 18:58

Re: otevirani kufru z mista ridice

Příspěvek od p.ronny » 24.01.2013 22:05

No a kde se vlastne nachazi ten GEM modul?

Uživatelský avatar
miki21
moderátor
Příspěvky: 7921
Registrován: 01.04.2009 18:21
Bydliště: Třinec

Re: otevirani kufru z mista ridice

Příspěvek od miki21 » 24.01.2013 22:20

Fofo II 1,8 16v modrá combi
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

p.ronny
Nováček
Nováček
Příspěvky: 19
Registrován: 05.02.2012 18:58

Re: otevirani kufru z mista ridice

Příspěvek od p.ronny » 24.01.2013 22:26

sorry,taky jsem to mohl vyhledat sam :cooler:

Hop377
Nováček
Nováček
Příspěvky: 88
Registrován: 06.05.2011 23:30

Re: otevirani kufru z mista ridice

Příspěvek od Hop377 » 25.01.2013 13:20

Preco riesis ako chybu ked nemozes otvorit kufor pri nastartovanom motore? Je to tak spravene umyselne, aj na Escorte som to mal presne tak a rovno z vyroby. Otvorit kufor sa dal len pri vypnutom motore.

Uživatelský avatar
VH123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1207
Registrován: 09.04.2009 09:37
Bydliště: Lovosice

Re: otevirani kufru z mista ridice

Příspěvek od VH123 » 25.01.2013 13:34

Mně to přijde jako když je to v GEM zakázaná funkce, protože s tím asi nikdo další s FF1 po fl nemá problém. Bude to na stejné úrovni vychytávek jako že při sepnutých předních stěračích a zařazené zpátečce sepne zadní stěrač. Šikula s diagnostikou by to třeba povolit uměl.
Já bych teda asi našel příslušné relátko, natáhnul si k němu další drát od tlačítka a finíto. U Fiesty jsem si otvírání kufru dodělával (samozřejmě bez téhle bezpečnostní fičury) a ještě se mi nestalo že bych to tlačítko zmáčknul za jízdy.
Vojta
__________________
Ford Focus 1.6 16V 74 kW TrendoGhia 2003 LPG Stag 4
Ford Capri Mk2 2.3 V6 X-pack 1977
Mazda 5 CW 2.5 2012

cubafire
Nováček
Nováček
Příspěvky: 32
Registrován: 02.11.2014 19:39
Bydliště: Stare Mesto

Re: otevirani kufru z mista ridice

Příspěvek od cubafire » 15.11.2014 17:05

Tak jsem koupi FF 1 kombi a stejně jako Vám některým mi nejdou otevíra elektricky páté dvěře. Vzal jsem tedy do ruky vercajk a hlavně multimetr a šel měřit. Na zámku ve dveřích je konektor, který je 6ti pinový ale osazeny jsou jen 4 piny do tvaru písmenka L. Zjistil jsem, že ten rohový pin je kostra (čili mínus pól) a nad ním (jedinný pin v té řadě) je +12V které je tam krátkodobě resp. je to pulz k otevření zámku (cca 1-2s). Další dva jsou asi na čidlo, čili je zanedbávám. Vyzkoušeno na zdroji, že 12V na těchto pinech zámek bezpečně otevírá. Problém je, že na konektoru na tom pinu není 12V, ale jak kdy mezi 6-8V, což zámek neotevře. Takže se ptám jestli mi někdo potvrdí že to je vadná jednotka a nebo co s tím teda mám dělat. Popř. jestli mi může někdo poradit jak to obejít. Na dálkáči to zas tak nutně nepotřebuju, ale aspon na to tlačítko bych to potřeboval rozchodit... :-(
1.6 74kW kombi
r. 2003
digi klima, pal PC, neprodávám, jen se chlubím... :-)

Odpovědět

Zpět na „Interier“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů