Nefunkční otvírání pátých dveří
-
- Pokročilý
Re: Nefunkční otvírání pátých dveří
Tak hlavně použij ten dražší "nekyselý" silikon jinak to může zrezatět od silikonu .
- cerven
- Junior
foki píše:novy madlo (celej ovladac ) stoji nyni 1108kc .
Tak to je fakt dost.
Ford Focus Kombi 1.6 TDCi Ghia (66kW) r.v. 06.2005 tm. šedá metalíza

- Radekjo
- Zkušený
Pak nemají být ty auta tak drahé
Našel jsem při úklidu manžetu spínače. Kdo ji má zničenou ať pisne

Našel jsem při úklidu manžetu spínače. Kdo ji má zničenou ať pisne

FM MKV 2,0 TDCI 15
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)

RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro
- cerven
- Junior
Dneska jsem sehnal toto madýlko a tak půl hodiny jsem to porovnával s tím původním a zdá se to být nachlup stejné, dokonce k tomu mám i káblík s konektorama.Sice mám antibiotika ale musím to tam zítra vyzkoušet, v tom mě prostě nic nezastaví a hlavě to už chci mít zase funkční a ne jako minulý týden co jsem si zabouchl klíče v kufru cca 20km od domova kde mám náhradní.Samozřejmě že klíče od baráku byly také zamčené v autě.Propadl jsem tedy naprostému zoufalství, to ale tak na 5 vteřin než jsem si uvědomil že jsem u rodičů kteří mi půjčili auto a naštěstí mají i klíč od našeho baráku, takže vyřešeno v pohodě.Nedovedu si však představit stát se mi to někde jinde a ještě nedejbože mít sebou děti.Atomik píše:C- MAX 2008. Tento týden jsem měnil spínač 5.dveří.Klasika - kondenz ve spínači,který vyhnije, v zimě zamrzá a odchází mikrospínač.U mne se ulomil "čudlík" mikráku.Ve Fordu chvilku mudrovali /zjišťovali podle VINka/ a zjistili,že od r.2008 se montovali již známé hranaté mikrospinače a zároveň i modifikované trochu jiné mikrospinače - kulaté. Rozdíl je v ceně.Starší model madýlka s mikrákem za 1245 Kč a nový /mám já/ za 399 Kč.To už je slušný rozdíl.Ten starší model madýlka má kousek kábliku /asi 15cm/ a je ukončen konektorem,ten nový káblík nemá a má jen patici,do které se zasune káblík s konektorem ze svazku v autě.Rozdíl v tom mikráku.V novějším /2008../ je mikrák opravdu mikrák /kulatý miniaturní/ a za ty prachy 399 Kč jsem to raděj vyměnil komplet a nebabral jsem se s mikrákem,navíc je to tak mini,že se to sypalo /rozpadlo/, jak saze z komína...
Sice jsem to nezkoušel,ale podle mne jsou obě dvě madýlka rozměrově úplně stejné vč.osazení,takže by teoreticky tímto novějším levným šel nahradit ten starší model.Jen by se muselo "nabastlit" připojení ze svazku v autě na madýlko...,myslím,že je to řešitelné.Oříznout plastovou patici na novém a 2 drátky připájet nebo spojit svorkou...Možná jsou ale i ty konektory /svazek - patice/ stejné,to opravdu nevím.Tipnul bych si,že tak max. 1/2 hoďky práce navíc a 800 Kč zůstává v kešeni.

- cerven
- Junior
Opraveno, hotovo. Všechno sedí, pasuje a funguje tak jak má. Nový typ madýlka nemá chybu. Porovnání asi tak jako kdybych si koupil dneska černobílou televizi. 

-
- Nováček
Mikrospínač 5. dveří
Chlapi,
nevíte prosím vás někdo jaký je typ mikrospínače v madle 5.dveří na otevírání kufru?
FOFO II combi 12/2005
Díky
nevíte prosím vás někdo jaký je typ mikrospínače v madle 5.dveří na otevírání kufru?
FOFO II combi 12/2005
Díky
- lucky.jack
- Test driver
Re: Mikrospínač 5. dveří
Proč je to v Návodech?

Edit: přesunuto.

Edit: přesunuto.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
-
Prosím tě, jak jsi zapojil to novější madlo? Muselo se něco bastlit nebo jsi ho koupil ve Fordu už se správným konektorem? Díky. Neměl bys číslo dílu toho madla?
- cerven
- Junior
Sehnal jsem ho z vrakoviště za 200Kč,nic se s tim vymýšlet nemuselo.Rozměrově je úplně stejný a dokonce i konektor pasuje.Takže jediný co jsem s tim dělal bylo že jsem ho očistil a zkontroloval funkčnost.Jinak číslo dílu nevim.

- cmat
- Nováček
Zdravím, mám stejný problém, jako většina lidí tady. Spínač jsem odpojil a kabel propojil šroubovákem a kufr normálně odemykal. Jen bych se chtěl zeptat, těch co už mají zkušenost s odděláváním plastové lišty nad SPZ, je přichycena třema matkama vel.11 ? Mám tyhle matky hodně zrezlí a nerad bych je přerval/serval dolů zbytečně. Předem díky za odpověď.
PS: Pokud by měl někdo zájem můžu celý postup opravování spínače nafotit a pak sem hodit, jak to dodělám.
PS: Pokud by měl někdo zájem můžu celý postup opravování spínače nafotit a pak sem hodit, jak to dodělám.
Ford Focus II 2005 1,6 TDCi Ghia
- tommula
- Zkušený
ta lista je na 4rech...a ja tam mel 10matky..
Naše -Tommulovo- přibližovadlo FF3 RedCa
Naše rodinné stříbrné přibližovadlo FF 2 1,6 Kombi - prodáno
Naše rodinné stříbrné přibližovadlo FF 2 1,6 Kombi - prodáno
- cmat
- Nováček
Jojo, te čtvrté sem si pak všiml taky, už to mám oddělané.
Díky za info
Díky za info
Ford Focus II 2005 1,6 TDCi Ghia
-
Re: Nefunkční otírání pátých dveří
Rozebral jsem spínač a ta gumička dosedala bokem, tudíž uhlík nesplnil kontakty... Přilepil jsem to silikonem a litr doma... Píčovina kupovat nový, když stačí tak málo, ne????cerven píše:Právě že když ho mačkám tak zámek necvaká vůbec.Dekl na pátých dveřích jsem měl sundaný ale nikde jsem tam nic neviděl že ny byly uhnilý rdátka. Jen mě napadlo ještě nějak demontovat ten spínač jestli tam by nebyl špatný kontakt.
- hihi
- Zkušený
Mám problém. Popis situace.
Stav A: Spínač v zadních dveřích nereaguje (necvaká). Ve stejný okamžik nejde ani dálka.
Po vytažení konektoru ke spínači a sepnutí drátů vedoucích do spínače se kufr otevřel. Vše (po připojení madla) fungovalo jak má, i dálka.
Stav B: Spínač v zadních dveřích nereaguje (necvaká). Po odpojení konektoru jsem zkusil dálku. Funguje. Po připojení zase vše funguje dál jak má.
Rozdíl v krocích mezi A a B vznikl náhodou, nutně se nevylučují, nenapadlo mě v A po odpojení konektoru zkusit dálku, když to s ní do té doby nešlo. Diagnostika (ELM327): chyba spínače (DTC si nepamatuji).
Spínač jsem rozebral (po B) - sucho, čisto.
Prohlédl jsem dráty mezi kastlí a dveřmi. Bez zjevných známek poškození.
Co to sakra je??? Mohlo se stát, že došlo za jízdy k sepnutí kontaktů v madle, tím vyhodnocení nějakého stavu, který znemožňuje otevření dveří čímkoliv do doby rozpojení kontaktů vedoucích do spínače v madle? (situace nastala vždy po stání při pokusu kufr otevřít)
Stav A: Spínač v zadních dveřích nereaguje (necvaká). Ve stejný okamžik nejde ani dálka.
Po vytažení konektoru ke spínači a sepnutí drátů vedoucích do spínače se kufr otevřel. Vše (po připojení madla) fungovalo jak má, i dálka.
Stav B: Spínač v zadních dveřích nereaguje (necvaká). Po odpojení konektoru jsem zkusil dálku. Funguje. Po připojení zase vše funguje dál jak má.
Rozdíl v krocích mezi A a B vznikl náhodou, nutně se nevylučují, nenapadlo mě v A po odpojení konektoru zkusit dálku, když to s ní do té doby nešlo. Diagnostika (ELM327): chyba spínače (DTC si nepamatuji).
Spínač jsem rozebral (po B) - sucho, čisto.
Prohlédl jsem dráty mezi kastlí a dveřmi. Bez zjevných známek poškození.
Co to sakra je??? Mohlo se stát, že došlo za jízdy k sepnutí kontaktů v madle, tím vyhodnocení nějakého stavu, který znemožňuje otevření dveří čímkoliv do doby rozpojení kontaktů vedoucích do spínače v madle? (situace nastala vždy po stání při pokusu kufr otevřít)
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
- hihi
- Zkušený
Tak jsem tlačítko nejen rozebrtal, ale rozebral až na jednotlivé části a prostě zase složil. A funguje to.
Trvá má otázka: Co je podmínkou vzniku neotevření zadních dveří ani tlačítkem, ani dálkou, ale po odpojení tlačítka to jde dálkou ale i zkratem vedení k tlačítku a tedy tlačítkem? Stačí na to "otevři" na tlačítku za jízdy?
Trvá má otázka: Co je podmínkou vzniku neotevření zadních dveří ani tlačítkem, ani dálkou, ale po odpojení tlačítka to jde dálkou ale i zkratem vedení k tlačítku a tedy tlačítkem? Stačí na to "otevři" na tlačítku za jízdy?
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW