Realife píše:martinsk píše:To Realife: Tie rozvody aj s klinovým remeňom som videl - zdali sa ako nové. Mechanik - kamárát, ktorý to robil povedal, že sa nedá určiť podľa videnia či sú dobré alebo nie. Zistíš to jedine keď sa ti roztrhnú a vtedy už máš väčší problém ako výmena remeňov.
musi se pokazde neco zavazneho stat?
je rozdil jestli se to stane v otackach nebo na volnobeh?
Vzhladom na to ze rozvodvy remen pohana ventily sa ti moze stat ze praskne remen a ventily ostanu v blbej polohe, stretne sa piest valca z ventilom, a kedze sa motor nezastavi hned, parkrat to omlati o ventil atd.. atd.. a to si myslim ze nieje velmi slubna predstava pokracovania, v zavislosti od otacok miera poskodenia ale aj tak asi na vymenu motora.
A.D. servisna knizka ford: Vymena rozvodov je v servisnej knizke aspon u mna pisana na samostatnej strane mimo kontrol, inak vymena stoji na SK tusim nieco kol 8tis (mozem sa mylit, na mojom to robil este predosly majitel) v autorizovanom servise Ford (dovezies, vymenia, odvezies).
Ked som prisiel k mojmu mechanikovi na kontrolu Focusa po kupe, prva otazka bola: ma to menene rozvody? A len na okraj mi nechcel verit ze focusy maju interval po 150tis vymenu rozvodov, ze v priemere sa tento interval pohybuje u inych znaciek okolo 80 tis, tak sa mi nezda v 100 tis km zbytocne menit rozvod uz len pre pokoj duse