Rozvody - kompletni info na straně 62

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Zamčeno
pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 20.06.2007 22:07

Realife píše:
martinsk píše:Dneska som dal v súkromnom servise vymeniť rozvody + klinový remeň spolu všetko aj s prácou 3.600,- Sk. Fofá sú v kurze, vo dvore mal ďalšie dva.
dnes mi zase dalsi clovek rekl ze se da na rozvody podivat a zkontrolovat je vizualne v jakem jsou stavu pred tim nez se vymeni, tak uz nevim jestli to je vazne pravda nebo ne....
Rozvody jsou navrzene s urcitou bezpecnosti a ta je jeste na urcite urovni pri predepsane vymene. Prodluzovat interval vymeny rozvodoveho remene neni setreni, ale hazard. :evil:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Realife
Junior
Junior

Příspěvek od Realife » 20.06.2007 22:56

pelen píše:
Realife píše:
martinsk píše:Dneska som dal v súkromnom servise vymeniť rozvody + klinový remeň spolu všetko aj s prácou 3.600,- Sk. Fofá sú v kurze, vo dvore mal ďalšie dva.
dnes mi zase dalsi clovek rekl ze se da na rozvody podivat a zkontrolovat je vizualne v jakem jsou stavu pred tim nez se vymeni, tak uz nevim jestli to je vazne pravda nebo ne....
Rozvody jsou navrzene s urcitou bezpecnosti a ta je jeste na urcite urovni pri predepsane vymene. Prodluzovat interval vymeny rozvodoveho remene neni setreni, ale hazard. :evil:
ale neeee :) :)
tohle mi tu uz nekdo presne napsal predtim ale ja to myslim uplne jinak..
jde mi o to, ze podle tachometru mam 100k km. Pokud jsou pravdive, vse je O.K. Ale kdyby byl tacho stoceny, tak je musim okamzite vymenit. A proto se ptam, jestli to je tedy pravda ze jdou zkontrolovat vizuelne. Ne pro prodlouzeni vymeny rozvodu, ale spise pro potvrzeni stavu a tim padem i najetych km a tim padem nevyhodim predcasne penize.....

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 20.06.2007 23:11

Realife píše:
pelen píše:
Realife píše: dnes mi zase dalsi clovek rekl ze se da na rozvody podivat a zkontrolovat je vizualne v jakem jsou stavu pred tim nez se vymeni, tak uz nevim jestli to je vazne pravda nebo ne....
ale neeee :) :)
tohle mi tu uz nekdo presne napsal predtim ale ja to myslim uplne jinak..
jde mi o to, ze podle tachometru mam 100k km. Pokud jsou pravdive, vse je O.K. Ale kdyby byl tacho stoceny, tak je musim okamzite vymenit. A proto se ptam, jestli to je tedy pravda ze jdou zkontrolovat vizuelne. Ne pro prodlouzeni vymeny rozvodu, ale spise pro potvrzeni stavu a tim padem i najetych km a tim padem nevyhodim predcasne penize.....
Zkontrolovat podle mne nejdou, je to plast a ten starne casem a zatizenim. Ztraci na pruznosti, tvrdne a mohou vznikat trhlinky. Jestli je na tachu 100000, tak bych je preventivne menil a mam jistotu svou a 100%.
Obrázek
Obrázek

martinsk
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinsk » 21.06.2007 10:42

To Realife: Tie rozvody aj s klinovým remeňom som videl - zdali sa ako nové. Mechanik - kamárát, ktorý to robil povedal, že sa nedá určiť podľa videnia či sú dobré alebo nie. Zistíš to jedine keď sa ti roztrhnú a vtedy už máš väčší problém ako výmena remeňov.
Focus combi, TDCi, 6/2004, 85 kW,Ghia, Machine Silver   Obrázek

Realife
Junior
Junior

Příspěvek od Realife » 21.06.2007 19:32

martinsk píše:To Realife: Tie rozvody aj s klinovým remeňom som videl - zdali sa ako nové. Mechanik - kamárát, ktorý to robil povedal, že sa nedá určiť podľa videnia či sú dobré alebo nie. Zistíš to jedine keď sa ti roztrhnú a vtedy už máš väčší problém ako výmena remeňov.
musi se pokazde neco zavazneho stat?
je rozdil jestli se to stane v otackach nebo na volnobeh?

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 21.06.2007 19:47

Realife píše:
martinsk píše:To Realife: Tie rozvody aj s klinovým remeňom som videl - zdali sa ako nové. Mechanik - kamárát, ktorý to robil povedal, že sa nedá určiť podľa videnia či sú dobré alebo nie. Zistíš to jedine keď sa ti roztrhnú a vtedy už máš väčší problém ako výmena remeňov.
Myslim, ze nikdo to nezkousel a zkouset nechce. Proc chces neustale riskovat na nespravnem miste. Budes s FoFem riskantne predjizdet, v tom ti praskne rozvodak, budes mit treba stesti, ze se motoru nahodou v ten okamziki nic nestane, ale nedokoncis predjizdeni a budes mit celni srazku s protijedoucim autem. To chces?
Obrázek
Obrázek

Realife
Junior
Junior

Příspěvek od Realife » 21.06.2007 19:51

pelen píše:
Realife píše:
Myslim, ze nikdo to nezkousel a zkouset nechce. Proc chces neustale riskovat na nespravnem miste. Budes s FoFem riskantne predjizdet, v tom ti praskne rozvodak, budes mit treba stesti, ze se motoru nahodou v ten okamziki nic nestane, ale nedokoncis predjizdeni a budes mit celni srazku s protijedoucim autem. To chces?
ale neee, vzdyt sem nikde nenapsal ze to chci zkouset :) Mam najeto 100k tak me to moc netrapi, ale sbiram informace a ucim se co a jak :)

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 21.06.2007 20:40

To Realife:
A kolik jsi nasel odpovedi, ze ty rozvody okolo 100000km uz vymenili, kdyz vlastne nevedeli, kolik ma FoFo vlastne najeto? A kolik jeste shodnych odpovedi potrebujes?
Obrázek
Obrázek

Realife
Junior
Junior

Příspěvek od Realife » 21.06.2007 21:30

pelen píše:To Realife:
A kolik jsi nasel odpovedi, ze ty rozvody okolo 100000km uz vymenili, kdyz vlastne nevedeli, kolik ma FoFo vlastne najeto? A kolik jeste shodnych odpovedi potrebujes?
tak jeste jednou: zajimalo me co se stane kdyz prasknou, co to udela s motorem.
Puvodne sem se zeptal jestli to JE nebo NENI pravda, ze jde stav poznat vizuelne. Ale NIKDE jsem se neptal jak prodlouzit dobu vymeny... :idea: :!:
A take jsem nenapsal, ze nevim kolik mam najeto..

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 21.06.2007 21:37

Realife píše:
Vzhladom na to ze rozvodvy remen pohana ventily sa ti moze stat ze praskne remen a ventily ostanu v blbej polohe, stretne sa piest valca z ventilom, a kedze sa motor nezastavi hned, parkrat to omlati o ventil atd.. atd.. a to si myslim ze nieje velmi slubna predstava pokracovania, v zavislosti od otacok miera poskodenia ale aj tak asi na vymenu motora.

A.D. servisna knizka ford: Vymena rozvodov je v servisnej knizke aspon u mna pisana na samostatnej strane mimo kontrol, inak vymena stoji na SK tusim nieco kol 8tis (mozem sa mylit, na mojom to robil este predosly majitel) v autorizovanom servise Ford (dovezies, vymenia, odvezies).

Ked som prisiel k mojmu mechanikovi na kontrolu Focusa po kupe, prva otazka bola: ma to menene rozvody? A len na okraj mi nechcel verit ze focusy maju interval po 150tis vymenu rozvodov, ze v priemere sa tento interval pohybuje u inych znaciek okolo 80 tis, tak sa mi nezda v 100 tis km zbytocne menit rozvod uz len pre pokoj duse :)
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

Realife
Junior
Junior

Příspěvek od Realife » 21.06.2007 21:45

Vzhladom na to ze rozvodvy remen pohana ventily sa ti moze stat ze praskne remen a ventily ostanu v blbej polohe, stretne sa piest valca z ventilom, a kedze sa motor nezastavi hned, parkrat to omlati o ventil atd.. atd.. a to si myslim ze nieje velmi slubna predstava pokracovania, v zavislosti od otacok miera poskodenia ale aj tak asi na vymenu motora.
To jsem chtel, dekuji..
Ked som prisiel k mojmu mechanikovi na kontrolu Focusa po kupe, prva otazka bola: ma to menene rozvody? A len na okraj mi nechcel verit ze focusy maju interval po 150tis vymenu rozvodov, ze v priemere sa tento interval pohybuje u inych znaciek okolo 80 tis, tak sa mi nezda v 100 tis km zbytocne menit rozvod uz len pre pokoj duse :)
Taky se mi to zda hodne, souhlasim , ale je to tak opravdu napsane vsude

jamaka
Test driver
Test driver

Příspěvek od jamaka » 22.06.2007 10:18

Preco by malo byt 150tkm vela? Tem remen ma dlzku tusim nejakych 850cm, takze nie je nejako moc namahany a natahovany. Je rozdiel ked mate remen dlzky skoro 2metre, to je potom uz ina vec.
Focus ma najskor pohon dvojitou retazou kod kluky k cerpadlu a az potom je tam od cerpadla na vacku remen.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 22.06.2007 11:03

jamaka píše:Preco by malo byt 150tkm vela?

to je len dojem v porvnani s inymi autami, kde je ten interval polovicny, mne taky dlhy interaval vyhovuje :D
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

martinsk
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinsk » 22.06.2007 13:44

Ja v tom intervale navidím problém, predsa FORD to musí mať otestované.
Focus combi, TDCi, 6/2004, 85 kW,Ghia, Machine Silver   Obrázek

Ferris
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ferris » 22.06.2007 14:37

Realife píše:
pelen píše:To Realife:
tak jeste jednou: zajimalo me co se stane kdyz prasknou, co to udela s motorem.
Puvodne sem se zeptal jestli to JE nebo NENI pravda, ze jde stav poznat vizuelne. Ale NIKDE jsem se neptal jak prodlouzit dobu vymeny... :idea: :!:
A take jsem nenapsal, ze nevim kolik mam najeto..
toto je normalne otazka dna :!: ze co sa pak stane :idea:

to jamaka: kolko ma ten remen 850cm si sa asi preklepol nie ? teda dufam

to canndale : dobra odpoved :idea:
1,8 TDCi 85kw, K&N air filter, Eibach springs

Zamčeno

Zpět na „Motor“