lakovaní
-
- Nováček
lakovaní
ahoj chlapi zkoušel ste někdo sám opravovat kastli od koroze a pak sam nalakovat de mi oto jestli stačí přelakovat jen opravenou čast nebo třeba cely bok na zadku focuse a jestli se dava první lak a pak bezbarvej lak a rozleštit děkuju za rady
- Dragic
- Člen klubu
Re: lakovaní
záleží kolik toho lakuješ
pokud nechceš aby to bylo vidět musíš láknout celej díl nebo k nějaké hraně.
Jak říkáš nejdřív barva potom lak ale to ti jistě poradí tam kde ti budou míchat barvu. A určitě lak s tužidlem.
Jakou máš barvu?
pokud nechceš aby to bylo vidět musíš láknout celej díl nebo k nějaké hraně.
Jak říkáš nejdřív barva potom lak ale to ti jistě poradí tam kde ti budou míchat barvu. A určitě lak s tužidlem.
Jakou máš barvu?
Ford Mustang r.v.1967
Ford Focus Combi, +-1.6i, r.v.2000 st170
Ford Focus Combi, r.v.2003 st170
Ford Transit 85 T300 r.v.2004
Ex:
Ford Focus 3dvéř, 1,8 TDDI 66kW, r.v.1999 Bombónek
Ford Focus Combi, 1,8 TDCI 85kW, r.v.2003 Fén ix
Galerie Focus
Galerie Mustang
Ex:
Galerie Focus
Galerie Mustang
-
- Nováček
no a jak to udělat aby třeba když mam tupky na kufru tak je odstraním pak překituju stříknu aby to nebylo vidět nebudu přece stříkat celý kufr ne to se pak rozleští nebo co
- Dragic
- Člen klubu
já sem si na kombi stříknul jen od toho zlomu dolů a vidět to není samozřejmě úměrně mému umění lakování 

Ford Mustang r.v.1967
Ex:
Galerie Focus
Galerie Mustang
Ex:
Galerie Focus
Galerie Mustang
-
- Člen klubu
Na dverach to nie je vidiet, aj ked to nie je streknute dokonale. Problemom su casti, na ktore je "vidiet zhora". Vrchne casti dveri, kapota, strecha, vrchne casti blatnikov. Tam trosku netrafis odtien a je zle.
Sice striekaciu pistol poznam doverne, moj FoFo prezil moje prve striekanie auta. Konkretne spodnu cast vodicovych dveri (po listu) a nie je to vobec vidiet. Ale netrafil som uplne presne odtien a ked si lahnes pod auto, na jednom mieste je vidiet "pomarancova kora". Spravit to na kapote, bije to do oci.
Sice striekaciu pistol poznam doverne, moj FoFo prezil moje prve striekanie auta. Konkretne spodnu cast vodicovych dveri (po listu) a nie je to vobec vidiet. Ale netrafil som uplne presne odtien a ked si lahnes pod auto, na jednom mieste je vidiet "pomarancova kora". Spravit to na kapote, bije to do oci.
- Thorrko
- Junior
Potřeboval bych poradit ohledně lakování. Jsem z toho už zoufalý 
Chtěl jsem si stříknout na Mondeu MK3 masku, která je šedá na černou.Stříkal jsem zvlášť masku a zvlášť taky znak. Stříkal jsem v životě už docela dostkrát, ale to co se mi děje teď jsem nikdy nezažil. Na masku jsem použil jsem základ, potom černou matnou barvu a potom jsem přelakoval bezbarvým lakem. Vše vypadalo slušně nalakované. Ale jak jsem si ji vzal ven na pořádné světlo, všiml sem si, že ne uplně dokolane jsem zakryl ve všech záhybech plnič, takže jsem ji vzal zase nahoru a přes lak jsem stříkl zase černou, nechal vyschnout a chtěl přelakovat bezbarvým lakem, ale asi mi tam vznikla nějaká chemická reakce nebo co ... viz foto ... co jsem udělal špatně? To že je to lakováno dvakrát po sobě? Je zvláštní, že mi to neudělalo na celé masce, ale jen na některých místech ...
Na druhé fotce je vidět, že to neudělalo a přitom je to lakováno stejně ...
Znak jsem taky lakoval na dvakrát a tam se mi to nestalo, tak nevím kde je chyba
Díky za rady ...

Chtěl jsem si stříknout na Mondeu MK3 masku, která je šedá na černou.Stříkal jsem zvlášť masku a zvlášť taky znak. Stříkal jsem v životě už docela dostkrát, ale to co se mi děje teď jsem nikdy nezažil. Na masku jsem použil jsem základ, potom černou matnou barvu a potom jsem přelakoval bezbarvým lakem. Vše vypadalo slušně nalakované. Ale jak jsem si ji vzal ven na pořádné světlo, všiml sem si, že ne uplně dokolane jsem zakryl ve všech záhybech plnič, takže jsem ji vzal zase nahoru a přes lak jsem stříkl zase černou, nechal vyschnout a chtěl přelakovat bezbarvým lakem, ale asi mi tam vznikla nějaká chemická reakce nebo co ... viz foto ... co jsem udělal špatně? To že je to lakováno dvakrát po sobě? Je zvláštní, že mi to neudělalo na celé masce, ale jen na některých místech ...
Na druhé fotce je vidět, že to neudělalo a přitom je to lakováno stejně ...
Znak jsem taky lakoval na dvakrát a tam se mi to nestalo, tak nevím kde je chyba

Ford Mondeo MK5 2.0TDCi 132kw