co vas v posledni dobe vytocilo
- Bigboy
- Pokročilý
Re: co vas v posledni dobe vytocilo
ještě že po dálnicích nejezdím já se tam totiž vždycky nas*ru! V posledníc esta co jsem absolvoval byla v noci když sem si vezl fofo II domu a jak sem videl v dálce LEDky už sem byl v pravim jinak pořad levej a 130km/h.
Nicméně nejvice mě vytáčí lidi co zavolantem nemaj co dělat jelikož vůbec netuší co jdou předpisy a bezpečnost okolních účastníku!
Tak třeba v pondělí pomalu jedu obcí 50km/h a dotoho mě s řevem a hlučným pláčem motoru 1,3 mpi předjiždí nějakej vocas s kšiltem až na přední kapotu více méně proletěl a hned to musel zadupnout jelikož auto předemnou jelo pomalu a do protisměru Bus pak celou cestu kdy se dalo předjíždět letel za tím autem předem 120km/h a protože ho nemohl předjet tak ho předjel až v 70sátce přes plnou čáru.
Tak takovým mr*kám bych bral řidičáky a sekla ruky!!
Pak sem potkal několik blbců co vůbec netuší jako kam si najet v křižovatce, co je přednost v jízdě a taky to hlavní v ucpaným městě co je to jako to ZIPování.
Jet kamkoliv autem je pro mě poslední dobou za trest protože těch blbců je na cestách čímdál více!!
Nicméně nejvice mě vytáčí lidi co zavolantem nemaj co dělat jelikož vůbec netuší co jdou předpisy a bezpečnost okolních účastníku!
Tak třeba v pondělí pomalu jedu obcí 50km/h a dotoho mě s řevem a hlučným pláčem motoru 1,3 mpi předjiždí nějakej vocas s kšiltem až na přední kapotu více méně proletěl a hned to musel zadupnout jelikož auto předemnou jelo pomalu a do protisměru Bus pak celou cestu kdy se dalo předjíždět letel za tím autem předem 120km/h a protože ho nemohl předjet tak ho předjel až v 70sátce přes plnou čáru.
Tak takovým mr*kám bych bral řidičáky a sekla ruky!!
Pak sem potkal několik blbců co vůbec netuší jako kam si najet v křižovatce, co je přednost v jízdě a taky to hlavní v ucpaným městě co je to jako to ZIPování.
Jet kamkoliv autem je pro mě poslední dobou za trest protože těch blbců je na cestách čímdál více!!
Je: ŠKODA RAPID Spaceback (čtyřválec) 1,2TSI 81KW r.2017
Byl: Ford Focus kombi 1,6TDCi 66Kw r.2006
Byla: Škoda Felicia GLXi 1995, 1,3MPi
-
- Člen klubu
Netreba to brat smrtelne vazne. Ja tiez niekedy urobim totalnu sprostost. V tom momente nieco prehliadnem, neodhadnem, si neuvedomim. Stane sa. Mozno z pohladu niekoho ineho to vyzera sprosto, ale ja som to nespravil so zlym umyslom.
Ked ale hovado predbieha cez 2 plne kolonu, lepi sa meter na kufor alebo cez uzku ulicku so zaparkovanymi autami medzi barakmi prefrci 80km/h, takych tlct lopatou po gebuli dokedy to nedostane rozum alebo nezdochne.
Ked ale hovado predbieha cez 2 plne kolonu, lepi sa meter na kufor alebo cez uzku ulicku so zaparkovanymi autami medzi barakmi prefrci 80km/h, takych tlct lopatou po gebuli dokedy to nedostane rozum alebo nezdochne.
- Bigboy
- Pokročilý
Stano máš 1* 

Je: ŠKODA RAPID Spaceback (čtyřválec) 1,2TSI 81KW r.2017
- Fiber
- Pokročilý
Tak kdyz uz se tady kluci ohanite tou krajni nouzi, nejdriv si ten paragraf radsi poradne prectete a nejlip jeste s odbornym komentarem. Jestli se nekde na silnici vyskytne clovek, jedouci opravnene pod krajni nouzi, je to tak maximalne jednou za rok.
Dostupnost zachranek je v dnesni dobe velice dobra a k cloveku prijede takova mala nemocnice. Napad nalozit zenskou do auta vleze (takze ani nebude pripoutana) a letet s ni buhvijak dlouho 200, kdy pri tom ohrozit zenu, budouci dite, sebe a dalsich X lidi, urcite nebude mit ve vysledku vetsi nebezpeci nasledku nez pockat 15 minut na sanitu a postupovat dle pokynu operatora 155 s telefonem na uchu...
Dostupnost zachranek je v dnesni dobe velice dobra a k cloveku prijede takova mala nemocnice. Napad nalozit zenskou do auta vleze (takze ani nebude pripoutana) a letet s ni buhvijak dlouho 200, kdy pri tom ohrozit zenu, budouci dite, sebe a dalsich X lidi, urcite nebude mit ve vysledku vetsi nebezpeci nasledku nez pockat 15 minut na sanitu a postupovat dle pokynu operatora 155 s telefonem na uchu...
-
- Pokročilý
Jestli myslíš Lacinu tak tam to bylo 50/50 . Na jeho superbu se našly na zadním plastovém blatníku nějaké šmouhy které ale mohly být klidně z parkoviště. Ty auta se možná ani nedotkly a jestli ano tak jenom lehce škrtly. Z té dálnice se "vytlačila" sama, lekla se a hodila to do lesa...Karet píše:Aby tě pak nevytlačil z dálnice (jak se to kdysi jedné řidičce stalo...)
-
- Pokročilý
Myslím že sis to trochu upravil - pokud někdo zrovna předjíždí tak ve vyhlášce určitě není nic o tom že musí předjíždění okamžitě ukončit když chce předjíždět někdo za ním.h4rr0d píše:Jinymi slovy on ti da na vedomi, ze te chce predjet a ty mu zavazis (zcela podle predpisu) a ty na to se zachovas jako spravny macho a jeste zpomalis (zcela proti predpisum).
Nemáš nějaký odkaz na vyhlášku kde se píše že zadní předjíždějící má přednost před předním předjíždějícím ? Řekl bych že tam bude něco o omezení protijedoucích a předjížděných vozidel ale o takypředjíždějících tam nebude nic.h4rr0d píše:Jednim z takovych predpisu je i to, ze mas predjizdet tak, abys nikoho neomezil. To, ze ten koho omezujes jede soubezne s tebou neni smerodatny. Rikat opak je jako tvrdit, ze kdyz predjizdis tak by mela protijedouci vozidla zpomalit pokud nestihas...
-
- .
Nerikam, ze ma ukoncit predjizdeni, rikam, ze nema (nesmi) zpomalit - Podle § 18 odst. 2 písm. b) českého zákona č. 361/2000 Sb. nesmí řidič omezovat plynulost provozu například pomalým předjížděním nebo bezdůvodně pomalou jízdou.PeS píše: Myslím že sis to trochu upravil - pokud někdo zrovna předjíždí tak ve vyhlášce určitě není nic o tom že musí předjíždění okamžitě ukončit když chce předjíždět někdo za ním.
Zpomaleni 'abych mu ukazal' se do tohoto podle me vejde.
PeS píše:Nemáš nějaký odkaz na vyhlášku kde se píše že zadní předjíždějící má přednost před předním předjíždějícím ? Řekl bych že tam bude něco o omezení protijedoucích a předjížděných vozidel ale o takypředjíždějících tam nebude nic.
Kód: Vybrat vše
§ 17 zákona – předjíždění
(2) Řidič, který při předjíždění vybočuje ze směru své jízdy, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče jedoucí za ním.Řidič musí dát znamení o změně směru jízdy při předjíždění cyklisty.
2010 Focus ST 5d
- tym
- Test driver
Ano, to se ale jedná o okamžik, kdy vybočuješ ze svého pruhu. Ne že v něm již jsi a jsi na úrovni předjížděného.h4rr0d píše:PeS píše:Nemáš nějaký odkaz na vyhlášku kde se píše že zadní předjíždějící má přednost před předním předjíždějícím ? Řekl bych že tam bude něco o omezení protijedoucích a předjížděných vozidel ale o takypředjíždějících tam nebude nic.mozna si to spatne vykladam, ale melo by to byt tak jak rikam.Kód: Vybrat vše
§ 17 zákona – předjíždění (2) Řidič, který při předjíždění vybočuje ze směru své jízdy, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče jedoucí za ním.Řidič musí dát znamení o změně směru jízdy při předjíždění cyklisty.
- Fiber
- Pokročilý
Jak pise tym. Zakon v tomhle pripade podle me osetruje situaci, kdy by nekdo strhnul auto do levyho pred jinym autem, ktery v nem jede. A opravdu pohledejte na internetu/v knihovne zakon 361/2000Sb., s komentarem. Vetsinou je to sikovne zpracovany a dostatecne vysvetlujici nektery terminy (nesmet omezit/ohrozit apod.) pro laiky, kterymi jsme v podstate vsichni, pokud tu neni napriklad soudni znalec v silnicnim zakone.
-
- .
Jeste jednou zde zduraznim, ze pokud predjizdis (jsi uz jednoznacne v levym pruhu), nekdo o kom jsi nevedel se pririti ze zadu, nalepi se na tebe a zacne te problikavat je to kokot a nemam problem s tim, ze se ti to nelibi. Problem mam akorat s tim zpomalenim.tym píše: Ano, to se ale jedná o okamžik, kdy vybočuješ ze svého pruhu. Ne že v něm již jsi a jsi na úrovni předjížděného.
Kód: Vybrat vše
nesmět omezit znamená povinnost řidiče počínat si tak, aby jinému účastníku provozu na pozemních komunikacích nijak nepřekážel
Nikdo po tobe samozrejme nemuze chtit, aby jsi predpokladal, ze kdyz te ted nikdo nepredjizdi a ty sam uz jedes nad limit stanoveny zakonem, se ti za 15 vterin na prdel nalepi dalsi auto co se priritilo zezadu 220 (princip omezene duvery), takze za 'omezeni auta jedouciho za tebou pri predjizdeni' ti nikdo nemuze nic rict, dokonce ani v okamziku, kdy to do tebe napali
(vs kdyz je auto kousek za tebou a ty mu to tam nakotis s tim, ze to ubrzdi jak to delaji s oblibou kamiony jak pise Fiber).
Jde mi hlavne o situaci, kdy jasne vidis auto za sebou, rozhodnes se predjizdet a ten za tebou musi kvuli tomu pribrzdit.
priklad - jedes 130 v pravym, v levym je 200 metru za tebou auto co jede cca 150 (je jasne videt ze se priblizuje). Dojizdis kamion a misto toho, aby jsi zpomalil a nechal rychlejsi auto za tebou predjet ho zacnes predjizdet. Ten za tebou musi zpomalit na tvych 130. Neni to nic agresivniho ani nebezpecnyho, deje se to dnes a denne, ale spravne to nesmis udelat, protoze jsi svym manevrem omezil ridice za tebou.
2010 Focus ST 5d
- tym
- Test driver
Bod 1 ok, bod 2:
Když jedu těch 130 a blíží se kamion, a vidím v levým za sebou těch 200m auto, tak buď:
a) předjedu tím stylem, že zrychlím, předjedu kamion a to auto mě dojede až v podstatě když jsem již před kamionem, tedy nebrzdím ho svým manévrem
b) zpomalím, respektive sundám nohu z plynu ještě daleko před kamionem, abych nemusel brzdit hodně až ho dojedu, nechám auto projet a pak předjedu.
Obojí je dle situace.
Jinak to tebou zmiňované omezování by se ad absurdum dalo vztáhnout i na kolony. Jsi v koloně, ty auta před tebou tě omezují, ne?
Takhle to podle mě nejde v některých případech brát.
Jiný případ - jedou dva kamiony, jeden se rozhodne předjíždět - a pak předjíždí rychlostí o 3 km vyšší, než ten druhý jede. Předjíždět začal v době, kdy široko daleko za ním nic nebylo. A díky svému hlemýždímu předjíždění se za ním potáhneš pěkně dlouho. Ty řekneš, že tě omezuje, ale v zákoně to oporu nemá, ničeho se nedopustil, nikde není psáno, jakou rychlostí musí jet při předjíždění (vůči rychlosti předjížděného). Že to s oblibou dělají, je jasný, je to prasárna, ale bohužel ve spoustě případů nepostižitelná.
To, v čem jsme se přeli, je opravdu případ, kdy se někdo zezadu přiřítí a agresivně si vynucuje jeho právo rychlé jízdy v situaci, kdy ty nemáš kam uhnout, neboli jsi již např. vedle toho kamionu.
Když jedu těch 130 a blíží se kamion, a vidím v levým za sebou těch 200m auto, tak buď:
a) předjedu tím stylem, že zrychlím, předjedu kamion a to auto mě dojede až v podstatě když jsem již před kamionem, tedy nebrzdím ho svým manévrem
b) zpomalím, respektive sundám nohu z plynu ještě daleko před kamionem, abych nemusel brzdit hodně až ho dojedu, nechám auto projet a pak předjedu.
Obojí je dle situace.
Jinak to tebou zmiňované omezování by se ad absurdum dalo vztáhnout i na kolony. Jsi v koloně, ty auta před tebou tě omezují, ne?

Jiný případ - jedou dva kamiony, jeden se rozhodne předjíždět - a pak předjíždí rychlostí o 3 km vyšší, než ten druhý jede. Předjíždět začal v době, kdy široko daleko za ním nic nebylo. A díky svému hlemýždímu předjíždění se za ním potáhneš pěkně dlouho. Ty řekneš, že tě omezuje, ale v zákoně to oporu nemá, ničeho se nedopustil, nikde není psáno, jakou rychlostí musí jet při předjíždění (vůči rychlosti předjížděného). Že to s oblibou dělají, je jasný, je to prasárna, ale bohužel ve spoustě případů nepostižitelná.
To, v čem jsme se přeli, je opravdu případ, kdy se někdo zezadu přiřítí a agresivně si vynucuje jeho právo rychlé jízdy v situaci, kdy ty nemáš kam uhnout, neboli jsi již např. vedle toho kamionu.
-
- .
Kdyz ses v kolone tak se na to tusim vztahuji jiny pravidla (soubezna jizda a tak)
2010 Focus ST 5d
- Fiber
- Pokročilý
Konecne se to dostava do rozumne formy.
Otazka pri tom predjizdeni je, jestli se do situace, kdy byl ridic omezen, nedostal on sam svym protipravnim chovanim (jizda nad limit).
K tem predjizdejicim se kamionum...nejsem si jist, jestli by se na predjizdeni o velmi malou rychlost nevztahoval paragraf o soubezne jizde, ktera je samozrejme prestupkem.
Otazka pri tom predjizdeni je, jestli se do situace, kdy byl ridic omezen, nedostal on sam svym protipravnim chovanim (jizda nad limit).
K tem predjizdejicim se kamionum...nejsem si jist, jestli by se na predjizdeni o velmi malou rychlost nevztahoval paragraf o soubezne jizde, ktera je samozrejme prestupkem.
- Road
- Člen klubu
Hoši nehádejte se 

- hunger
- Pokročilý
Harolde tebe bych chtěl potkat na silnici. Dneska se mi malem zakousl takovej dement ve velkym cernym SUV značky Porsche...
Taky se me pokusil vysvětlit, proc jsem tam stal jako kok.ot... a proc mu omezuju jizdu....no mel štěstí, že mám opet v háji nohu, jinak bych mu ten obrovskej semafor s cervenou na který jsem stal omlatil vo drzku. ...
Taky se me pokusil vysvětlit, proc jsem tam stal jako kok.ot... a proc mu omezuju jizdu....no mel štěstí, že mám opet v háji nohu, jinak bych mu ten obrovskej semafor s cervenou na který jsem stal omlatil vo drzku. ...
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8
Ford Mondeo MK3 1.8