divný zvuk z motoru
- petulak
- Test driver
Re: divný zvuk z motoru
dodej video + zvuk, jinak těžko říct, co by to bylo. 

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
-
- Nováček
http://www.youtube.com/watch?v=lVnkZtOe ... e=youtu.be
studenej start
studenej start
Ford Focus 1.6 Zetec (100PS) / 2001
-
- Nováček
http://www.youtube.com/watch?v=iJqVx8GX ... e=youtu.be
a tady pak volnobeh za tepla,to foukan neni moc slyšet na video, ale je to jako kdyby nekdo foukal do flašky

a tady pak volnobeh za tepla,to foukan neni moc slyšet na video, ale je to jako kdyby nekdo foukal do flašky

- miki21
- Test driver
Ten volnoběh je fakt hodně vysoko.
řešilo se to tu už X krát.
Do Hledat zadej slova "volnoběžný ventil" , "hadička odvětrávání". a máš na dlouho co číst.
Ten zvuk mi zní, jako vy šmajdala nějaká kladka. Nic nezkazíš ani kontrolou těsnosti síní a podtlaků.... zmiňovaná hadička odvětrávání.

Do Hledat zadej slova "volnoběžný ventil" , "hadička odvětrávání". a máš na dlouho co číst.
Ten zvuk mi zní, jako vy šmajdala nějaká kladka. Nic nezkazíš ani kontrolou těsnosti síní a podtlaků.... zmiňovaná hadička odvětrávání.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
ale zase ma to jednu vyhodu (myslim volnobeh):D chyta to jako krava
,netrva to ani vterinu
jinak dekuju mistre
nejvic me sere ten pff pff pff

jinak dekuju mistre
nejvic me sere ten pff pff pff

- miki21
- Test driver
JJ, výhoda to je. Další je ta, že se motor točí za studena v nesmyslných otáčkách, čímž dochází k jeho likvidaci.Mistře. 

- petulak
- Test driver
joo,---nějaká asi kladka, vrže.
Jinak, ten motor se mi zdá nějakej " tvrdej" .
Jinak, ten motor se mi zdá nějakej " tvrdej" .
-
- Nováček
tak chlapy nakonec to delalo ALTERNATOR,ten dabelsky zvuk.
Včera sednu do auto,otočim kličem,kontrolky nesviteji auto nestartuje,baterka vybita,zkusel sem to roztlačit,nehtelo to chytit ani na 3 ani na 2 zrejmne baterka byla uplne hotova nešel tam benzin.Nastartoval sem to pres kabely.Rano sednu do auto zase to samy,tak to už me nasralo.Sundal baterku vzal do prace nabijel,baterka dobra 13.62,nandal baterku zpatky,chytlo to chned,řikam tak dobry,přijdo po hodine,baterka v hajzlu
. Tak sem s tim šel do servisu,baterka dobra,alternator dobijel,bylo nekde kolem 14.14 nebo 14.11,přijde ten znamy a řika školakovi,vole ty neslyšiš jak ten alternator huči,řikal mi at vypnu klič,vypl sem klič,a ono se ukazalo že ten alternator ten proud žere
Tak ted bud 1500 za opravu,a mesic zaruka,a nebo 2700 za novej.Tak jak to mam udelat?
jo a ješte neco,radio chce po me nejaky code

Včera sednu do auto,otočim kličem,kontrolky nesviteji auto nestartuje,baterka vybita,zkusel sem to roztlačit,nehtelo to chytit ani na 3 ani na 2 zrejmne baterka byla uplne hotova nešel tam benzin.Nastartoval sem to pres kabely.Rano sednu do auto zase to samy,tak to už me nasralo.Sundal baterku vzal do prace nabijel,baterka dobra 13.62,nandal baterku zpatky,chytlo to chned,řikam tak dobry,přijdo po hodine,baterka v hajzlu

Tak ted bud 1500 za opravu,a mesic zaruka,a nebo 2700 za novej.Tak jak to mam udelat?

jo a ješte neco,radio chce po me nejaky code

- miki21
- Test driver
-
- Nováček
jo diky,zitra se podivam jaky tam mam radio(čislo) ,a pak to tady napišu,třeba mi chlapy pomužou.
A ješte jeden dotaz prosim : proč najednou všechni dveře nejdou zavřit společne,dalkove to de,jinak ne,to je zajimave.
A ješte jeden dotaz prosim : proč najednou všechni dveře nejdou zavřit společne,dalkove to de,jinak ne,to je zajimave.
- Thomas_333
- Nováček
Taktéž přidám své zkušenosti...
Úplně stejné pazvuky se loudí i od mého motoru (taktéž 1,6, zetec)
Dělá mi to i když startnu, (slyším tak jedno či dvě "zacinkání") a pak nejčastěji, když je motor v tahu, ovšem dělá mi to když je v polotahu, když mám lehkou nohu, je klid, pak pomalu přidávám, motor po chvíli začne cvakakat či jak to mám popsat a když přidám víc jak půl plynu, je zase klid... Od nějakých pseudo mechošů jsem slyšel názory, že to dělají "vychrchlané" pístní kroužky... Dnes jsem odvezl auto na operační sál, kde dostane nové rozvody, spojku (pokud bude třeba i ložisko) a pár drobností.. Tak jsem zvědav, zda tomu něco pomůže.. (po přečtení tohohle vlákna jsem zavolal servisákovi, ať vyčistí váhu fuku a škrtičku). Mimochodem, focouse mám od roku 2006 (rok 2000), tehda najeto 150.000km, dnes má 320.000km, rozvody dělám po 160.000km, spojka je dělána poprvé.
Když jsem auto tehda dotáhnul, žádné pazvuky tam nebyly, ty přišly až kolem 220.000km od té doby se ti mírně zhoršuje. Tak třeba opravdu ty rozvody.... Dám echo, jestli focousí nemoc byla vyléčená.
Dělá mi to i když startnu, (slyším tak jedno či dvě "zacinkání") a pak nejčastěji, když je motor v tahu, ovšem dělá mi to když je v polotahu, když mám lehkou nohu, je klid, pak pomalu přidávám, motor po chvíli začne cvakakat či jak to mám popsat a když přidám víc jak půl plynu, je zase klid... Od nějakých pseudo mechošů jsem slyšel názory, že to dělají "vychrchlané" pístní kroužky... Dnes jsem odvezl auto na operační sál, kde dostane nové rozvody, spojku (pokud bude třeba i ložisko) a pár drobností.. Tak jsem zvědav, zda tomu něco pomůže.. (po přečtení tohohle vlákna jsem zavolal servisákovi, ať vyčistí váhu fuku a škrtičku). Mimochodem, focouse mám od roku 2006 (rok 2000), tehda najeto 150.000km, dnes má 320.000km, rozvody dělám po 160.000km, spojka je dělána poprvé.
Když jsem auto tehda dotáhnul, žádné pazvuky tam nebyly, ty přišly až kolem 220.000km od té doby se ti mírně zhoršuje. Tak třeba opravdu ty rozvody.... Dám echo, jestli focousí nemoc byla vyléčená.

- miki21
- Test driver
Jestli to neklepe na klice... ten "polotah" by tomu nasvědčoval.
Doporučuji prolítnout toto- http://www.ford-focus.cz/forum/search.p ... d%5B%5D=67
Doporučuji prolítnout toto- http://www.ford-focus.cz/forum/search.p ... d%5B%5D=67
- petulak
- Test driver
Možná bych tam dal manometr a zjistil tlak oleje.
-
- Nováček
Thomas_333 píše:Taktéž přidám své zkušenosti...
Dělá mi to i když startnu, (slyším tak jedno či dvě "zacinkání") a pak nejčastěji, když je motor v tahu, ovšem dělá mi to když je v polotahu, když mám lehkou nohu, je klid, pak pomalu přidávám, motor po chvíli začne cvakakat či jak to mám popsat a když přidám víc jak půl plynu, je zase klid...
Tak tady je ten můj problém vysvětlen uplně podrobně, chová se mi to uplně, ale uplně naprosto totožně

Jsem zvědavej, jestli se ti to po rozvodech zlepší. U mne to zůstalo skoro stejné i po těch rozvodech.

Ford Focus II combi po FL, 2008, 1.6 74kW
Ford Focus combi 2003, 1.6 16V 74kW
Ford Focus combi 2003, 1.6 16V 74kW
- Thomas_333
- Nováček
[quote="miki21"]Jestli to neklepe na klice... ten "polotah" by tomu nasvědčoval.
Mohl by jsi to s tou klikou trocha rozvést? Ohledně klikovky jsem nic moc nenašel... Díky.
Mohl by jsi to s tou klikou trocha rozvést? Ohledně klikovky jsem nic moc nenašel... Díky.