Sloučeno. lucky.jack
Ahoj,
mám problém se svým FoFo II

- 1,6 TDCi, 66 kW (chip na cca 78 kW), rv 1/2007 (před FL), 142t km. Tento motor nemá DPF. Pravidelný servis, výměny oleje atd.
Před cca půl rokem se mi rozsvítila kontrolka motoru. Byl jsem ve Fordu na diagnostice a tam našli špatnou funkci EGR ventilu. Závadu vymazali, kontrolka nesvítila, auto jezdilo normálně takže jsem to nějakou dobu neřešil. V létě se zase občas rozsvítila a po dalším nastartování už nesvítila, ale po nějaké době už pak svítila pořad. Hlavně se ale začlo stávat, že auto mělo propad výkonu. Např. od 1500 otáček se velmi pomalu probíralo k životu a pak třeba ve 2500 otáčkách najednou vyrazilo. Myslím, že u toho i zadýmilo, ale to se z pohledu v zrcátku nedá přesně poznat. Rychlostní stupeň na tento jev nemá vliv. Dělá to i na 5ku na dálnici, když třebu uberu plyn z kopce, otáčky se pořád drží cca kolem 2200 a pak chci zase přidat tak to nejede. Po chvíli to vyrazí. Cca před měsícem jsem byl na zaslepení a deaktivaci EGR ventilu, ale ani to nepomohlo. Přijde, že to dělá o trochu méně často, ale dělá to stále. Univerzální diagnostika ani Ford diagnostika žádnou chybu nehlásí... Nemáte nějakou zkušenost, podobný problém - co s tím?
V jednom servisu říkali, že možná přidřené turbo... Ale možná je mi k ničemu - když turbo vyndám a dám na repasi tak to bude za cca 5-10t Kč, protože určitě něco najdou... Máte nějaké další tipy jakým způsobem blíže určit problém?
Předem moc děkuji za vaše názory a všem přeji hodně bezzávadových km v novém roce