současný vůz splnil očekávání (Mondeo '02 Tdci) a měním ho za jiný. Původně jsem chtěl vyzkoušet jiné značky ale protože chci kombík + diesel + automat, skončil jsem zase u Forda. MKIV Vybírám asi 3 týdny a už jsem se celkem pobavil.
Vůz č. 1 - prodávající soukromník, 1. majitel čr, necelých 100tis najeto. Servisní knížku ochotně poskytnul, vzorně oraženo u velkého dealera v Něměcku. Mailem ochotně potvrdili, že auto u nich nikdy nebylo ani prodané, ani servisované. I tak jsem se jel podívat, zkušební jízda OK ale podle všeho dost vážná havárie (amatérsky opravovaný lak víceméně všude včetně střechy, čelní sklo z jiného roku atd).
Vůz č. 2 - prodávající bazar/tuzemský dealer. Údaje ze servisky mě nechal ofotit s mírnou nervozitou

Takže ověřovat, ověřovat a nenechat se opít rohlíkem. Mail / telefonát skoro nic nestojí, základní prověrku umožní už jen třeba google maps a pokud se historie auta nepotvrdí, je serviska bezcenný kus papíru a auto je zbytečně drahé. Pro mě navíc vždy jezdit s nezaujatým člověkem, neb vůz č. 1 bych si byl schopnej přivézt domů.
Vím že to jsou základní poučky, ale určitě neškodí to čas od času připomenout, tím spíš když je to další zkušenost.
Čekám dál a zvyšuju cenový limit

PS - inzerenty záměrně neuvádím, nechci nikomu škodit ...