Oprava koroze
- martinsk
- Pokročilý
- lukyfofo
- Nováček
koroze
Dovolte abych se pripojil,
dnes jsem volal do dvou servisu, Dorda, Homolka. Tam me pekne slusne vyfuckovali. Nakonec jsem volal Charouze, dali mi sanci i bez servisni knizky, auto je z dovozu. Staci poslat fota, kopie technickeho prukazu, kolik kilometru,telefon a budou to resit. Uz jen toto je pro me vzpruha, a verim, ze to klapne. Pel jsem chvalu az do nebe, technik byl spokojeny. Takze se to da resit a ne ze ne. Ted to musi posoudil technik garance. Volal jsem Charouz Melnik. Tak to prubnete
.
dnes jsem volal do dvou servisu, Dorda, Homolka. Tam me pekne slusne vyfuckovali. Nakonec jsem volal Charouze, dali mi sanci i bez servisni knizky, auto je z dovozu. Staci poslat fota, kopie technickeho prukazu, kolik kilometru,telefon a budou to resit. Uz jen toto je pro me vzpruha, a verim, ze to klapne. Pel jsem chvalu az do nebe, technik byl spokojeny. Takze se to da resit a ne ze ne. Ted to musi posoudil technik garance. Volal jsem Charouz Melnik. Tak to prubnete

- haju
- Nováček
Po měsíci žádná rada. Takže tady asi každý čeká až to zrezaví (protože rezavé by auto nekoupil nikdo) a pak to jezdí reklamovat.....martinsk píše:Stále sa tu hovorí len o serviskách, ale tu by sa malo hovoriť o oprave korózii. Rád by som sa niečo dozvedel o tom ako vy proti korózii bojujete, aké prípravky používate. Skúsenosti.

- martinsk
- Pokročilý
Neverím že tu všetci máte FOFA s servisnou knižkou a všetci reklamujete koróziu. Niekde som tu čítal, že ani vo Forde už nevymieňajú zkorodované dvere, rád by som vedel aké prípravky, od akých firiem používajú a či pri oprave aj striekajú dutiny dverí.haju píše:Po měsíci žádná rada. Takže tady asi každý čeká až to zrezaví (protože rezavé by auto nekoupil nikdo) a pak to jezdí reklamovat.....martinsk píše:Stále sa tu hovorí len o serviskách, ale tu by sa malo hovoriť o oprave korózii. Rád by som sa niečo dozvedel o tom ako vy proti korózii bojujete, aké prípravky používate. Skúsenosti.![]()
![]()
- Martin41
- Pokročilý
Oprava koroze
To: Wolf2
Jak dopadla oprava koroze u Tvého Fofa ? Psal jsi že proběhne květen-červen. Asi to bude zajímat více kluků.
Jak dopadla oprava koroze u Tvého Fofa ? Psal jsi že proběhne květen-červen. Asi to bude zajímat více kluků.
Re: Oprava koroze
Tak moje oprava koroze začne v pondělí 30.7. po dlouhých cca 3 měsících čekání u Forda Charouze v Praze .Kde jsem je pořád upomínal, vyvolával a při posledním telefonátu už jsem byl hodně naštvaný ,tak jsem jim tam pořádně zvedl mandle a ejhle termín byl hned k mání a ještě jsem si mohl vybrat kdy se mi to hodí. (slušnost na ně neplatí ,jen být pořádně drzí a nedat se ).Jinak co se týče opravy ,tak to nebudou vyměňovat ,ale opravovat a chtějí si auto nechat cca 14 dnů. No jsem zvědavej ,jak celá ta oprava dopadne .Martin41 píše:To: Wolf2

- Martin41
- Pokročilý
Oprava koroze
Už jsem se lekl, že nás něco překvapí. Zřejmě jim ty nekvalitní spoje dveří trochu přerostly přes hlavu a začínají šetřit. 14 dní bez auta - jsou to hajz...., v rámci garance by měli navalit náhradní vůz, nějaké lepší značky.
Ale vážně. Měli bychom začít uvažovat, zda čekat jestli se náhodou dostaneme do podobně podělané situace, nebo se raději budeme snažit tomu předejít i za cenu pozdějších (stejně) obstrukcí servisů, že jsme na to sáhli.
1. 8. jedu do CARentu na kontrolu protikorozní ochrany-jsem na to velice zvědavý. Je to jediná věc kterou (zatím) nechám dělat v rámci serv. prohlídek. Výměny oleje, svíček a filtrů si raději udělám sám. Mám víc času než peněz.
Až přjedu ze servisu tak se podělím o ten zážitek.
Ale vážně. Měli bychom začít uvažovat, zda čekat jestli se náhodou dostaneme do podobně podělané situace, nebo se raději budeme snažit tomu předejít i za cenu pozdějších (stejně) obstrukcí servisů, že jsme na to sáhli.
1. 8. jedu do CARentu na kontrolu protikorozní ochrany-jsem na to velice zvědavý. Je to jediná věc kterou (zatím) nechám dělat v rámci serv. prohlídek. Výměny oleje, svíček a filtrů si raději udělám sám. Mám víc času než peněz.
Až přjedu ze servisu tak se podělím o ten zážitek.
- Dax
- Nováček
Nazdar bejci. Tak se take pripojim se svoji zkusenosti s opravou koroze dveri u FF1. Rok vyroby 1999, najeto 160t, koupeno v Nemecku, bez Servisni knizky. Takze, nejdrive probehla e-mailova komunikace se servisnim centrem FORD v Praze, popsal jsem jim problem atd. Chteli za kazdou cenu radne vyplnenou servisni knizku a poslali me do autorizovaneho servisu dle meho vyberu, pro me nejblizsi byl AutoDorda v Ceske Lipe. Tam taktez chteli Servisku, ale dvere nafotili a zdokumentovali. Z nemeckych papiru od vozidla jsem vycetl, ze podminky dodrzeni 12 let zaruky na prorezaveni karoserie neni podmineno, ani vyplnenou servisni knizkou, ani kilometry atd., proste 12 let natvrdo. To jsem jim prelozil, ofotil a dolozil. Pote chteli doklad, ze vozidlo bylo v Nemecku prodano s plnou zarukou. To byl dalsi "prcak". Samozrejme jsem nemel zadny doklady kdy a komu bylo vozidlo prodano atd. nehlede na to, ze v reichu jsou tisice prodejcu FORD. Pozadal jsem nemeckeho kolegu z firmy a zavolali jsme na centralu FORD v Nemecku, podle VIN kodu dohledali prodejce. Pak jsme volali prodejci. Strasne se divil proc chceme tyto informace a ze jsme tady v Cechach asi uplne padli na hlavu, ale nakonec odeslal potvreni o plne zaruce vozidla v dobe prodeje faxem. Toto potvrzeni jsem odeslal do FORDu v Praze a v Lipe. Po asi mesici mi schvalili opravu a hura do servisu. Jedny dvere mi vymenili a dvoje opravili, faktura za 20.000,-. Podepsal jsem a odjel. Anabaze asi na tri mesice, ale furt lepsi jak opravovat za sve. Takze kdo mate auto z Nemecka a bez servisky, hlavu vzhuru, sance je tu i pro vas. Nedejte se a bojujte. Zdravim, Dax. 

- Mattys
- Junior
Tak já mám uplně shodné fofo ve všem a ejhle toto tam mám.Dax píše:Nazdar bejci. Tak se take pripojim se svoji zkusenosti s opravou koroze dveri u FF1. Rok vyroby 1999, najeto 160t, koupeno v Nemecku, bez Servisni knizky.

Někde blízko v Jeseníkách někdo neznáte nějakého Forda(kde bez servisky v pohodě),že bych se na to poptal :?:Je to jediná má koroze

- Přílohy
-
- IMG_3016.jpg (25.23 KiB) Zobrazeno 1649 x
-
- IMG_3015.jpg (21.34 KiB) Zobrazeno 1655 x
NEW 11.11.2014:Ford Mondeo MK4 2010, 2,0TDCi
OLD:FORD FOCUS COMBI 1,6 ZETEC SE 74KW 16V rv.6/1999 BLACK METAL
Galérka https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=4800
OLD:FORD FOCUS COMBI 1,6 ZETEC SE 74KW 16V rv.6/1999 BLACK METAL

- pajazetec-se
- Nováček
Ahoj lidi
Teda z toho co tu vidím a čtu mi běhá mráz po zádech. Mám fofíka zatím jen tři měsíce ale žádnou korozi sem na něm zatím nenašel. Koupil sem ho i se serviskou ale jedna prohlídka karoserie tam chybí takže při případné reklamaci bude asi problém. Je to zajímavé ale před fofíkem sem měl fiestu r.v. 91 ale s korozí na spodních lemech dveří sem se nikdy nesetkal. Právě naopak dveře i po těch letech vypadají jak nové. Jediné co sem na ni musel měnit byly lemy blatníku. A to určitě ta kastla v té době pozinkovaná nebyla.
Teda z toho co tu vidím a čtu mi běhá mráz po zádech. Mám fofíka zatím jen tři měsíce ale žádnou korozi sem na něm zatím nenašel. Koupil sem ho i se serviskou ale jedna prohlídka karoserie tam chybí takže při případné reklamaci bude asi problém. Je to zajímavé ale před fofíkem sem měl fiestu r.v. 91 ale s korozí na spodních lemech dveří sem se nikdy nesetkal. Právě naopak dveře i po těch letech vypadají jak nové. Jediné co sem na ni musel měnit byly lemy blatníku. A to určitě ta kastla v té době pozinkovaná nebyla.
Ford focus 1.6 16v HB 2002 futura stříbr. metal.
druhé auto v rodině Citroen Berlingo 1,4 2000
druhé auto v rodině Citroen Berlingo 1,4 2000
- Hurvajs
- Pokročilý
No to je anabáze jako prase,ale vyplatila se. Uvažuju, že bych to absolvoval taky, ale potřeboval bych od tebe vědět, kde přesně je ta věta o tom, že záruka není podmíněna vyplněnou servisní knížkou a kontrolami laku. Než se do nich pustím, abych to měl nějak podložené. DíkDax píše:Nazdar bejci. Tak se take pripojim se svoji zkusenosti s opravou koroze dveri u FF1. Rok vyroby 1999, najeto 160t, koupeno v Nemecku, bez Servisni knizky. Takze, nejdrive probehla e-mailova komunikace se servisnim centrem FORD v Praze, popsal jsem jim problem atd. Chteli za kazdou cenu radne vyplnenou servisni knizku a poslali me do autorizovaneho servisu dle meho vyberu, pro me nejblizsi byl AutoDorda v Ceske Lipe. Tam taktez chteli Servisku, ale dvere nafotili a zdokumentovali. Z nemeckych papiru od vozidla jsem vycetl, ze podminky dodrzeni 12 let zaruky na prorezaveni karoserie neni podmineno, ani vyplnenou servisni knizkou, ani kilometry atd., proste 12 let natvrdo. To jsem jim prelozil, ofotil a dolozil. Pote chteli doklad, ze vozidlo bylo v Nemecku prodano s plnou zarukou. To byl dalsi "prcak". Samozrejme jsem nemel zadny doklady kdy a komu bylo vozidlo prodano atd. nehlede na to, ze v reichu jsou tisice prodejcu FORD. Pozadal jsem nemeckeho kolegu z firmy a zavolali jsme na centralu FORD v Nemecku, podle VIN kodu dohledali prodejce. Pak jsme volali prodejci. Strasne se divil proc chceme tyto informace a ze jsme tady v Cechach asi uplne padli na hlavu, ale nakonec odeslal potvreni o plne zaruce vozidla v dobe prodeje faxem. Toto potvrzeni jsem odeslal do FORDu v Praze a v Lipe. Po asi mesici mi schvalili opravu a hura do servisu. Jedny dvere mi vymenili a dvoje opravili, faktura za 20.000,-. Podepsal jsem a odjel. Anabaze asi na tri mesice, ale furt lepsi jak opravovat za sve. Takze kdo mate auto z Nemecka a bez servisky, hlavu vzhuru, sance je tu i pro vas. Nedejte se a bojujte. Zdravim, Dax.

Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

-
- Zkušený
Ja dnes dostal zajimavou radu: mam stribrnou barvu a reznou mi troje dvere ale jen trochu. bud pojedu za znamou do lakyrny ale to je anabaze a nebo dnes mi poradil borec, co uz to delal. :
ocelovy kartac, vratacka, a stribrny hamerite
je pravda ze se bavime pouze o mensich mistech ze vnitrni strany dveri.
Je to sice silene, ale u 7 let stareho auta me to vyjde levneji a min nervu a hlavne rychleji nez ve fordu, navic by mi asi zastrikli jenom dvere a auto by bylo dvojbarevne..
Nastinil jsem to tady jak mi to "prodali" nevim jestli to udelam, ale vyhodou je tam stribrna barva a dal je to spis fantazirovani
))))))
ocelovy kartac, vratacka, a stribrny hamerite

Je to sice silene, ale u 7 let stareho auta me to vyjde levneji a min nervu a hlavne rychleji nez ve fordu, navic by mi asi zastrikli jenom dvere a auto by bylo dvojbarevne..

Nastinil jsem to tady jak mi to "prodali" nevim jestli to udelam, ale vyhodou je tam stribrna barva a dal je to spis fantazirovani

- marek78
- Nováček
Tiez rozmyslam o takom niecom, je to v podstate na miestach kde ani nevidno pokial pri tom neklacis na kolenach. Aky lesk by si vyskusal toho Hammeritu? Su styri: kladivkovy, matny, hladky-leskly a satenovy.couddy píše:Ja dnes dostal zajimavou radu: mam stribrnou barvu a reznou mi troje dvere ale jen trochu. bud pojedu za znamou do lakyrny ale to je anabaze a nebo dnes mi poradil borec, co uz to delal. :
ocelovy kartac, vratacka, a stribrny hameriteje pravda ze se bavime pouze o mensich mistech ze vnitrni strany dveri.
Nastinil jsem to tady jak mi to "prodali" nevim jestli to udelam, ale vyhodou je tam stribrna barva a dal je to spis fantazirovani))))))
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: