Vibrace do volantu
-
- Nováček
Re: Vibrace do volantu
Taky se pridavam s problemem vibraci na mem FoFo II 1.6 TDCi 66 kw rv 2008. Moje priznaky jsou takove, ze vibrace se objevuji od rychlosti cca 100 km/h. Neni rozdil, zda je motor v tahu nebo zda je vyrazeno na neutral - vibrace jsou porad stejne. Tento problem resim uz koupi auta. Nema vliv, zda je obuto letni nebo zimni obuti. Kola nekolikrat vyvazena do nuly, nekolikrat udelana geometrie. Nekdy jsou vibrace silnejsi, nekdy vibrace zmizi uplne. Vibrace citim pouze ve volantu. Do pedalu necitim. Pri brzdeni obcasne vibrace take. Kotouce zkontrolovany a jsou jeste v poradku. Udajne nezvlnene.
Novy poznatek je ted ten, ze za studeneho motoru a rozjezdu do zatacky auto podivne cuka nez se pusti cela spojka. Za tepleho motoru tohle nepozoruju.
Diky za kazdou radu..
Novy poznatek je ted ten, ze za studeneho motoru a rozjezdu do zatacky auto podivne cuka nez se pusti cela spojka. Za tepleho motoru tohle nepozoruju.
Diky za kazdou radu..
-
- Člen klubu
Este ti zostavaju napriklad silenbloky a capy ramien. A dalej necistota medzi nabojom kolesa a kotucom a medzi kotucom a diskom.
- andydy1
- Junior
Tiez to moze robit himokineticky klb, alebo poloos ako ide z prevodovky v tom spoji ked je vôľa tak to trasie hlavne pri akceleracii od 60 km/h vysie a v zakrutach je to razantnejšie.
1,6 tdci 80kw GHIA original navi denso+tv+dvd+cuvacia kamera

-
- Člen klubu
Pise, ze je jedno, ci je motor v tahu alebo nie. Poloosi by som vylucil.
-
- Nováček
Diky za postrehy.
Ten bordel mezi nabojem a kotoucem je pravda, ze jsem jediny nezkousel. To by za pokus stalo..
Ten bordel mezi nabojem a kotoucem je pravda, ze jsem jediny nezkousel. To by za pokus stalo..

-
- Nováček
takze nove postrehy:
- auto po technicke cca mesic
- zkontrolovan podvozek, cepy, ramena, nikde nic nenasli, vse dle mechanika v poradku
- kotouce rozebrany (sundany z naboju), vycisteny, vraceny zpet na auto, kontrola na valcich kvuli hazivosti - odchylka 8% (pry je to v norme??)
- kola nove prevazena, udelana geometrie
- auto jede rovne, nikam nezataci
Klepani se objevuje porad stejne kolem rychlosti 100km/h.
Novy poznatek je ten, ze se kmitani volantu zacalo objevovat i pri brzdeni v rozmezi 100km/h az do 80km/h.
Porad mam nutkani vymenit ty kotouce, ale kdyz mechanik rika, ze jsou ok, tak vazne nevim
diky za kazdou radu..
- auto po technicke cca mesic
- zkontrolovan podvozek, cepy, ramena, nikde nic nenasli, vse dle mechanika v poradku
- kotouce rozebrany (sundany z naboju), vycisteny, vraceny zpet na auto, kontrola na valcich kvuli hazivosti - odchylka 8% (pry je to v norme??)
- kola nove prevazena, udelana geometrie
- auto jede rovne, nikam nezataci
Klepani se objevuje porad stejne kolem rychlosti 100km/h.
Novy poznatek je ten, ze se kmitani volantu zacalo objevovat i pri brzdeni v rozmezi 100km/h az do 80km/h.
Porad mam nutkani vymenit ty kotouce, ale kdyz mechanik rika, ze jsou ok, tak vazne nevim

diky za kazdou radu..
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
samotne kotouce byly kontrołovany ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
Nemyslim si, pokud to myslis tak, ze by se sundaly a pak kontrolovaly. Predpokladam, ze se zkontrolovaly pouze na tech valcich..
Myslis, ze to muzou delat kotouce? (ja se k nim taky priklanim celou dobu)
Myslis, ze to muzou delat kotouce? (ja se k nim taky priklanim celou dobu)
- nitram9
- Nováček
Stejný problém jsem řešil loni, u mě to dělaly zvlněné kotouče.
I když měly najeto jen par tis.km. byly zvlněné (ATE my uznali reklamaci) teď mam
bremba a je to v poho
I když měly najeto jen par tis.km. byly zvlněné (ATE my uznali reklamaci) teď mam
bremba a je to v poho

Focus Kombi II 1.8 TDCi 85kw ,Trend 10/2005
-
- Nováček
Takze po vymene uplne klid? Ja se k tem kotoucum taky priklanim, ale preci jen je to balik penez, tak porad patram jestli by to nemohlo zpusobovat neco jineho...
- nitram9
- Nováček
-
- Nováček
Jeste se te zeptam. To kmitani se ti objevovalo pokazde, nebo to bylo sporadicke? Myslim tim to, zda to proste zacalo vzdy od nejake rychlosti.
Ja mam ty priznaky totiz takove, ze to nekdy dela, nekdy to dela min a nekdy to nedela napriklad vubec
Zase si rikam, ze kdyby to byly opravdu kotouce, tak to dela porad..
Ja mam ty priznaky totiz takove, ze to nekdy dela, nekdy to dela min a nekdy to nedela napriklad vubec

- smoula
- Test driver
Povrch? 

-
- Nováček
Prave, ze je zvlastni, ze je to na jedne a te same silnici v delce napriklad 5km.. Povrch vsude stejny! A to kmitani je takove, ze napriklad v zatacce se to rozkmite, pak to na chvili prestane a zase se to rozkmita..
-
- Zkušený
Prosím o radu:
Minulej týden jsem píchnul kolo - přední u řidiče. Protože jsem neměl rezervu, ale lepící sadu, foukl jsem tam ten sajrajt. Ale asi ta díra na to byla velká, protože když jsem dojížděl k servisu, tak už bylo poznat, že je to kolo zase měkčí - ale rozhodně nebylo vyfouklý, že bych jel po ráfku.
Kolo se zalepilo. Pak jsem zjistil, že mi vibruje kolem 100 volant. Ne nějak extrémně, ale zase ne zanedbatelně. Takže jsem to kolo prohodil se zadním. Nic. Ale vypozoroval jsem, že ne vždy. Když jedu do kopce, tak to nedělá. Po rovině a z kopce to dělá. Pak taky se mi zdá, že když to roztáhnu na to kilo na 4, tak je to OK, ale až s pětkou to dělá vibrace - ale to je možná jen dojem.. Vibruje i na neutrál..
Můžu si jako laik sám doma něco zkontrolovat?
Minulej týden jsem píchnul kolo - přední u řidiče. Protože jsem neměl rezervu, ale lepící sadu, foukl jsem tam ten sajrajt. Ale asi ta díra na to byla velká, protože když jsem dojížděl k servisu, tak už bylo poznat, že je to kolo zase měkčí - ale rozhodně nebylo vyfouklý, že bych jel po ráfku.
Kolo se zalepilo. Pak jsem zjistil, že mi vibruje kolem 100 volant. Ne nějak extrémně, ale zase ne zanedbatelně. Takže jsem to kolo prohodil se zadním. Nic. Ale vypozoroval jsem, že ne vždy. Když jedu do kopce, tak to nedělá. Po rovině a z kopce to dělá. Pak taky se mi zdá, že když to roztáhnu na to kilo na 4, tak je to OK, ale až s pětkou to dělá vibrace - ale to je možná jen dojem.. Vibruje i na neutrál..
Můžu si jako laik sám doma něco zkontrolovat?
Je: Ford Focus III, 1.0 Ecoboost, 92 kw, r.v. září 2013, Stříbrná Moondust
Bylo: Ford Focus II, 1.6 benzín, 74 kw, r.v. 2006, Red Rango
Bylo: Ford Focus II, 1.6 benzín, 74 kw, r.v. 2006, Red Rango