Zajímavá debata o obchodnících nebo postaru vekslácích s náhr.díly. Ono stačí kouknout třeba na našeho žlutého obchodníka /a není to jen on/a jejich e-shop u nás, na Slovači a třeba v Bulharsku a porovnat ceny – zajímavá zjištění . Jestli není lepší nakupovat třeba z jejich pobočky v Bulharsku.Asi tam nakupují díly z jiné planety...a ne od stejného výrobce v Eurech. Samo, že ne korunové položky a netýká se to mechošů – ti potřebují rychlý pravidelný přísun zboží, koupí s příslušnou slevkou a prodá zákazníkovi za svou cenu. A to se nebavím o variantě si nechat poslat díl z Němec nebo V. Británie. Z Poláků já osobně nemám dobrý pocit, přece jen mají delší vekslácké kořeny a jsou to dobří „šibalové“.
Když je debata o spojce tak příklad mého dvorního mechoše před asi 2 roky a komplet spojka Santa Fé 2,2 CRDI 4X4. Naši „světoznámý“ prodejci cena česká „lidová“ /4 a ½ sady komlet spojky – hodnota celého vozidla/ a konečná koupě kompletu přes „nesvětoznámého“ obchodníka za opravdu zlomek ceny českého „světoznámého“ obchodníka. Tu ceny mohu uvést , ale nechci zbytečně nasírat zdejší komunitu. A pointa ?!?! Dodal ji obchodník z nesvětoznámé české firmy, jen to nechal dovézt z Němec mimo síť českého „světoznámého“ obchodníka od Schaeffler Automotive od Frankfurtu. Jen to holt trvalo pád dnů, ale určitě ne více jak týden. Ať si to každý přebere jak chce, ale já nikdy nenakupoval dražší díly na jakékoliv auto přes naše tzv. „světoznámé“ obchodníky a to mám různé slevky svého dvorního mechoše. To bych si raděj nafackoval…Pěkně s náma houpají…
spojka
-
- Nováček
Re: spojka
Ja som začínal túto tému o spojke. V aute mám stále tú istú - starú, rovnako ho slabo počuť. Teraz mám najazdené asi 230 000 km. Štartujem a vypínam so spojkou. Neviem, či ten článok o štartovaní mal byť smerodajný. Beriem to ako názor niekoho. Myslím si, že jedno necitlivé preradenie rýchlosti alebo pohnutie viac poškodí spojke ako jedno naštartovanie.
Fofo 2, combi, strieborny, 1.6 TDCI 66 kw, r.v. 05
- kiblik
- Pokročilý
No to budes vedet lip ty nez ja. Ja stim nedelam kazdej den. Ale kdyz uz jsem jednou byl soucati toho processu, tak to sem napisu, jak se veci maji. Podotykam, ze to znam jen shora (od vyroby)....na dne jsem jeste nebyl (mysleno v Kelly)foki píše:tak kdyz jsi tak znalej tak by me zajimalo , jestli je stejne kvalitni vyrobek co jde
- do prvovyroby
- na sklad dealerovi
- treba do kelly
- na eshop
1) OEM dodavatel je pod absolutnim drobnohledem, takze zarucene nejvyssi kvalita, nejsou povoleny zadne odchylky od specifikace, leda ze by z toho automobilce kapla slusna sleva, penize az na prvnim miste, ze

2) nahradni dily "original", stale podle specifikace ale odchylky uz jsou tolerovany v podstatne vetsi mire
3) aftermrket, je jedno jestli kelly nebo jinej taman z tchajvanu, tady zalezi hlavne na tom co si kterej kseftman objedna a jakou cenu za to je ochoten zaplatit, v zasade se da rict, ze tady uz vyrobce dost casto bojuje sam za sebe a za svoje jmeno, pokud se chce na trhu udrzet musi i vekslakum posilat material primerene kvality jinak si ho priste nekoupim, tady je pro spotrebitele nezbytne nutne, aby se sam orientoval v tom, kdo, co opravdu vyrabi a kde to vyrabi, protoze jinak nama sanci si koupit kvalitni vyrobek
Jak sem tu uz nekde psal normalni vyrobce nema dve linky na OEM a AFTER vyrobu, tam jede proste jen jeden pas
KIBLIK007
Mozna Mondeo MK4
Je:HUBERT FordFocusCombi 1.6TDCi100kW(chip), noDPF,noEGR, r.v.2007,najeto 322tis km,5.5/100km...... jede i bez turba
Je:STRIBRNAK ŠkodaOctavia 1.6MPi75kW,r.v.2009,najeto235tis km,7.0l/100km
Mozna Mondeo MK4
Je:HUBERT FordFocusCombi 1.6TDCi100kW(chip), noDPF,noEGR, r.v.2007,najeto 322tis km,5.5/100km...... jede i bez turba

Je:STRIBRNAK ŠkodaOctavia 1.6MPi75kW,r.v.2009,najeto235tis km,7.0l/100km
-
- Nováček
Zdravím.Viete poradiť?Švagor rozobral spojku na FOFO II a nevie ako má byť otočená lamela.Či dlhším krkom do motora alebo von
Ďakujem

Ďakujem
Ford Focus II 09/2005 combi 1,6TDCI Duratorq bez DPF tmavá zelená metalíza
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
neni tam nekde gear side nebo neco takoveho ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
OK dík.Už som mu písal.po tvojom príspevku som si zväčšil nejaké obrázky na nete a niekde býva aj po nemecky Getriebseite-od prevodovky.
Ešte raz ďakujem
Ešte raz ďakujem
Ford Focus II 09/2005 combi 1,6TDCI Duratorq bez DPF tmavá zelená metalíza