Ahoj, tak jsem si pročetl příznaky problémů se škubáním, a můžu říci, že jsem jeden z Vás.
Mám FF II. Turnier 1.6 TDCi 80kW dovezeného z Wertingenu (Německo), od října loňského roku... Po dovezení měl najeto cca 140 000 km. Jelikož auto má stále DPF, tak jsem musel do servisu nechat doplnit aditiva na vypalování DPF + nechat udělat řízenou regenraci DPF. Poté bylo vše ok, auto jezdilo pěkně (mé první auto byl Favorit, takže skok jako blázen..

) Akorát v poslední době auto začalo škubat - jelikož jsem měl před výměnou oleje, tak jsem před 14ti dny nechal vyměnit olej, olejový filtr, prachový filtr. Mechanik podezříval možnost ucpaného palivového filtru, tak ho také vyměnil - který byl úplně ucpaný. Samozřejmě diagnostika nevykazovala žádný problém.Cca 150km od výměny oleje bylo vše ok (olej měněn při 144 500), když auto začalo znova škubat v kopci, při jízdě konstantní rychlostí cca 100km/h.Zkrátka a dobře stejné příznaky, jako u některých z Vás, co jste tu psali. Při daných škubnutí je slyšet zvuk, jako by prokluzoval nějaký řemen či něco takového - nejsem odborník, tak bych se chtěl zeptat, zda-li Vám auto dělalo také takový zvuk? Pro případ nejasného popsání mého problému se mi povedlo zaznamenat ten "prokluzující zvuk" na telefon, zde je odkaz.

Díky moc a hodně bezproblémových kilometrů!
http://www.youtube.com/watch?v=5mCYTwfucZU
Jináč ještě dodám, že cca po 10 minutách jízdy toto škubání přestane a motor se chová standartně.
Ford Focus Turnier 1.6TDCi 80kW DPF r.v. 2007