Příspěvek
od Mad Matt » 03.04.2013 10:21
Ahoj, tak jsem na to stejně jako většina z vás...mírně cuká v nepravidelných intervalech cca po ujetých 100-150km na dálnici při zvýšení zatížení motoru. Normálně jezdím na tempomat 140kou a když potřebuju předjet a šlápnu na to tak to někdy začne cukat a musím zpomalit. Po cca 5km je to už OK. Druhý případ nastává občas během jízdy po městě...to je to cukání tak silný, že mi to i chcípne. Nicméně jsem v městském provozu identifikoval sekundární (mimo standartní zvuk motoru) chrochtavý zvuk intenzitou závislý na míře sešlápnutí plynovýho pedálu. Nejhorší na tom je, že někdy tam je a někdy ne. Většinou to poznám hned po nastarování jestli je motor OK nebo chrochtá. Když ho tam slyším to je mi pak jasný, že autu se moc nechce za plynem a příjde v blízké době záškub. Když tam po nastartování nic není tak vím, že je všechno OK.
V servisu jsme zjistili, že DPF regenerace probíhala pekelně často (cca po 30km) a stoupala mi hladina oleje. DPF mi chemicky vyčistili a je již v dobrým stavu. Palivovej filtr jsem měnil na podzim, stejně jako olej a filtr. Vyndali jsme vstřiky, změřili přepad = OK, poslali vstřiky na proměření = OK, kontrolovali jsme chod aktuátoru turba (podezření na zasekávání VGT mechanismu turba vlivem depositů) = OK, dle diagnostiky EGR chodí hladce. Po všech těchto procedurách mi to škube dál. Zkusím ještě vyměnit na railu ten regulátor tlaku, jak se tu píše, a uvidíme. Domluvil jsem se mechanikem, aby mi poslal live data z jízdy s ODB na analýzu a pokusím se z průběhů křivek vyčíst anomálie, který by mi napověděli co nefunguje správně.
Mimochodem...zkoušel někdo nahrát do ECU mapu od BSR? Zajímalo by mě, jestli by tohle nemohlo pomoct a zabít tak 2 mouchy jednou ranou v případě, že soft of PSA stojí za hovno. Díky za reakce.
Focus II kombi 1.6TDCI 80kW 109hp 11/2007