Macmiro píše:Bobe to rád slyším, na zimu mu tam dám všechny čtyři. Chtěl jsem přehodit zadek na předek a už to nejde, jak jsou vzadu šišaté + jedno přední také. Kurva po čem to tady jezdíme (omlouvám se ale jinak to nejde). Před dvouma měsícema jsem byl na vyvážení předku (cesta do Chorvatska na dofču) a už se mi po vymětení několika děr zase třese volant.
Jo, jo, máš pravdu - je to skandální, jaké jsou u nás silnice. Já jsem se po přestěhování na Prahu 5 kontaktoval na příslušnou pobočku Technické správy komunikací, udělal jsem u nich 2 návštěvy, při kterých jsem jim předal žádosti o rekonstrukci několika ulic v těsném okolí mého domu a přidal soubor cca 150 fotek konkrétních děr, propadlin, zborcených obrubníků a dalších "specialit". Dále jsem si nechal předložit pasporty všech těchto konkrétních ulic a zkontroloval si, kdy naposledy byla provedena běžná údržba a kdy plánovaná celková rekonstrukce.
Zjištění byla překvapující - na cca 50% ulic v mém okolí vůbec neexistovala předepsaná technická dokumentace - prostě jako by vůbec neexistovaly....

U zbylých pasportů pro změnu plánované rekonstrukce vůbec neproběhly (např. ulice hned u mého domu měla plánovanou generálku v roce 1986 - ale ta nikdy nebyla udělaná).
Tak jsem se objednal na osobní návštěvu ke generálnímu řediteli TSK, vzal s sebou fotky a vše s ním probral. Současně jsem si na internetu vytáhl z rozsudků Nejvyššího správního soudu rozsudek na náhradu škody, kterou vůči správci komunikace vyhrál nějaký člověk před 2 roky poté, co si zničil závěs i kolo na výtluku někde na Moravě. Ředitel pražské TSK uznal, že jsou obecně silnice velmi zanedbané a že asi v minulosti nebyly peníze. Nakonec slíbil, že udělá maximum, aby se to nejhorší alespoň trošku zlepšilo.
Stav dnes, po cca 2,5 letech od těchto mých intervencí, je trošku uspokojivější - celkem 4 ulice v mé bezprostřední blízkosti byly komplexně rekonstruovány (vybagrování do cca 1,5 m, položení podkladu, nových povrchů, k tomu komplet nové chodníky a obrubníky) a další ulice byly alespoň na nejhorších úsecích zfrézovány a vyspraveny.
Je to ale obecně vina v Praze TSK a v jiných městech jejich správců komunikací - je neuvěřitelné, že na 50% silnic místního charakteru v ČR vůbec neexistuje předepsaná technická dokumentace - jak potom mají vědět, kdy a co opravit ???

Focus II. ST - r.v. 2006, úprava Wolf Racing (340 PS,545 Nm), Bilstein B16 Gewindefahrwerk PSS9, AP Racing (kotouče 362 mm, 6 pístků) - desky Raybestos směs ST31, samosvorný diferenciál Quaife, výfuk MILLTEK turbo back, Semi Slick TOYO R888