Příspěvek
od Morky » 02.04.2013 08:59
Ahojte, kupil som FF 1.8 TDCi 85 kV ročník 02/2010 a stava sa mi to iste ako Vám, že mi autom cca medzi 1900 až 2000 ot/min občas tak trhne akokeby motor na chvilu stratil vykon a potom sa to zase opravi. Tento jav sa mi stal pri rychlosti 3, 4, 5 ale vždy len ked som udržoval konštantné otačky cca v tom rozmedzi. Vačšinou sa mi to stalo ked som pri tychto konstantnych otackach isiel do mierneho kopceka cize som malicko potreboval pridat plyn ... . Stalo sa mi to uz aj na tempomate cca pri 90 km/h tak isto pri miernom stupani. Pri inych konstantnych otackach sa mi to neprejavilo len vacsinou cca pri 1950 ot/min. Tiez sa mi to neprejavilo, ked tieto otacky plynulo prekrocim ... . Uz som bol aj na diagnostike fo Forde - vsetko je OK. Povedali mi ze oni stym nic urobit nevedia, ze už tam stym bolo viac ludi a ze sa im to nepodarilo vyriesit:( Povedali, ze to tieto auta robia, že je to skor chyba SW riadiacej jednotky ako nejakeho HW a ze sa stym mam naucit zit:( No ale mne sa to aj tak nezda....
DPF filter nemám, SW v riadiacej jednotke je podla servisu Ford najaktuálnejší, turbo bolo vraj menené pri 95000 km, teraz mam 108000 km.
Prosim dajte mi vediet ak uz niekto z Vas tento problem vyriesil:) Dakujem
Ford Focus 1.8 TDCi, TREND X, 85 kV, 02/2010, 108 000 km, bez DPF filtra