brzdové destičky
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
S tim souhlasim, kdyz se ozve 1. kovovy zvuk, tak hned menit. Ten zvuk se muze na chvili ztratit a pak zacne znovu a pozdeji jiz trvale.Kroupa píše:Jenomže čekat až to začne drhnout a kurvit kotouč není dobrý. Dyť to zase neni tolik práce sundat kolo a podívat se zepředu tou dírou v brzdiči, kolik mm tam ještě zbývá.
Daleko nejlepsi je si zafixovat, ze pri vymene pneu letni za zimni a naopak je zapotrebi hodit ocko po stavu desticek - opravdu se to vyplati.

- martas69
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jste mě vyhecovali a sundal jsem kolo... Jedno namátkově... levé přední, protože zadní si myslím, že sjetý nebudou... zkusil jsem jen jedno... myslíte, že na druhém může být nějaký markantní rozdíl?pelen píše:S tim souhlasim, kdyz se ozve 1. kovovy zvuk, tak hned menit. Ten zvuk se muze na chvili ztratit a pak zacne znovu a pozdeji jiz trvale.Kroupa píše:Jenomže čekat až to začne drhnout a kurvit kotouč není dobrý. Dyť to zase neni tolik práce sundat kolo a podívat se zepředu tou dírou v brzdiči, kolik mm tam ještě zbývá.
Daleko nejlepsi je si zafixovat, ze pri vymene pneu letni za zimni a naopak je zapotrebi hodit ocko po stavu desticek - opravdu se to vyplati.
Nejdříve mě překvapilo, jak byly kotouče na povrchu ohnilý... snad normálka...

Zvenku má obložení kolem 3 mm a zevnitř asi 4 mm...
Je to ještě okay???
Jak dlouho to cca vydrží???... jezdím v klidu a předvídám... ne brzda plyn... POtřeboval bych do jara zhruba 7000 km...

A ještě by mě zajímalo kolik cca mm mají nové...
Díky!
Ford Focus 2003 5HB 1.6 16V výbavu nevím, ale je slušná:o)
-
- Junior
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- martas69
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- hihi
- Zkušený
Mel jsem levou vnitrni uz jen zelezo a ostatni vic nez 2 mm. Od okamziku prvniho pazvuku do totalniho sjeti jsem ujel 15km (cesta domu). Pak jsem jel prehodit desticky brzdic jen ruckou... Prima jizda, nedoporucuju...
Takze klidne vymenit.
Takze klidne vymenit.
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pro jistotu jsem odbehl do FoFiho pro Jak na to (od 10/98, vydani 2001):martas69 píše:No v "Jak na to" píše o 1,5 jako minimu, tak nevím...pelen píše:Uz to mas zrale na vymenu - minimalni tloustka je 3 mm!!
Ja jsem mel 3 desticky 4-5mm a jednu 0mm.
str. 139 Minimalni tloustka brzdovych desticek (bez kovove podkladove desky) predni i zadni 3 mm!
Ja osobne bych se na 1,5mm nespolehal - desticky se nejizdeji rovnomerne, tloustka, ktera neni zepredu videt, muze byt jina. Stejne se nespoleham i na pneumatiky, ktere maji hloubku dezenu 1,6 mm, jejich vlastnosti jsou take jine a pak za deste nebo za mokra nemohu vyuzivat naplno povolene maximalni rychlosti.

Brzdy a rizeni jsou veci, ktere by se nemely nikdy osidit.
- martas69
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu, ale zkus kouknout na stranu 31. Kniha si tak trochu protiřečí.pelen píše:Pro jistotu jsem odbehl do FoFiho pro Jak na to (od 10/98, vydani 2001):martas69 píše:No v "Jak na to" píše o 1,5 jako minimu, tak nevím...pelen píše:Uz to mas zrale na vymenu - minimalni tloustka je 3 mm!!
Ja jsem mel 3 desticky 4-5mm a jednu 0mm.
str. 139 Minimalni tloustka brzdovych desticek (bez kovove podkladove desky) predni i zadni 3 mm!
Ja osobne bych se na 1,5mm nespolehal - desticky se nejizdeji rovnomerne, tloustka, ktera neni zepredu videt, muze byt jina. Stejne se nespoleham i na pneumatiky, ktere maji hloubku dezenu 1,6 mm, jejich vlastnosti jsou take jine a pak za deste nebo za mokra nemohu vyuzivat naplno povolene maximalni rychlosti.![]()
Brzdy a rizeni jsou veci, ktere by se nemely nikdy osidit.
Jinak souhlasím, že se tyto segmenty auta nesmí šidit. Jen teď nemám moc čas to řešit, tak mě zajímá, jestli to ještě chvíli vydrží...
Ford Focus 2003 5HB 1.6 16V výbavu nevím, ale je slušná:o)
- hihi
- Zkušený
Ja bych rekl toto: pokud je vsude alespon 1,5mm, tak to ydrzi podle stylu jizdy... Pokud neni jistota, ze ten 1,5mm tam neni, tak vzhledem k blizicim se svatkum typnu, ze rano 24.12. to odejte uplne....
Desticky stoji do 2k (spise 1200,-) vymena je na hodinu, i se svacinou... Ja bych to vymenil. Predevsim kvuli dobe, ktera se blizi. Jednou jsem neco zanedbal, auto se mi vysypalo v nedeli dopoledne. Stalo me 1000,- vsimne za cestu pro nahradni dil mimo pracovni dobu... ten dil stal taky jen 1000,-...
Zaver: doporucuji vymenit a nediskutovat o tom, zda to vydrzi, protoze pokud ne, bude to mezi svatky taky treba 2x tak drahe...
Desticky stoji do 2k (spise 1200,-) vymena je na hodinu, i se svacinou... Ja bych to vymenil. Predevsim kvuli dobe, ktera se blizi. Jednou jsem neco zanedbal, auto se mi vysypalo v nedeli dopoledne. Stalo me 1000,- vsimne za cestu pro nahradni dil mimo pracovni dobu... ten dil stal taky jen 1000,-...
Zaver: doporucuji vymenit a nediskutovat o tom, zda to vydrzi, protoze pokud ne, bude to mezi svatky taky treba 2x tak drahe...
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
- Zakus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele: