brzdové destičky
-
- Nováček
brzdové destičky
mají přední destičky "kabílek" na signalizaci opotřebení?
Ford Focus combi 1,8 TDCI-85 kw-12/2002
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Predevcirem se mi zacal ozyvat kovovy zvuk z leveho kola. Snazil jsem se brzdit co nejmene. Dnes jsem se dostal k vymene desticek. Na pravem kole zustalo 4+4 mm, na levem 4+0mm (0mm vnitrni desticka u pistku). Protoze mam kotouce nejake uz ryhovane (tloustka cca 21 mm), tak jsem dnes objednal kotouce nove. V utery nebo ve stredu je budu asi mit, pak je rychle vymenim, dokud se nove desticky nenacnou "vadnym kotoucem". Do jara, kdy musim na STK, si doufam desticky a kotouce sednou.ondora píše:Myslím si, že ani být nemusí. Opotřebení je dobře vidět, venkovní i vnitřní destičky jsem měl rovnoměrně opotřebené.
Soucasne jsem objednal i brzdove oblozeni do zadnich brzdovych bubnu.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem namontoval nove brzdove kotouce.
Montaz neni slozita, postup je v Jak na to. Kdyz nebudete mit k dipozici poradny stahovak, ja jsem mel mohutny triramenny, tak to ani nezkousejte. Brzdove kotouce jsou prirezle k naboji. Ja jsem jeste pouzil sprej na uvolneni zarezlych sroubu. Tak, jak tu nekdo psal, daval jsem si pozor, abych nove kotouce nasadil na dobre ocisteny naboj, aby mi kotouc bocne nehazel a brzdy nevibrovaly. Delal jsem to poprve, tak mi to trvalo 2 hodky.
Montaz neni slozita, postup je v Jak na to. Kdyz nebudete mit k dipozici poradny stahovak, ja jsem mel mohutny triramenny, tak to ani nezkousejte. Brzdove kotouce jsou prirezle k naboji. Ja jsem jeste pouzil sprej na uvolneni zarezlych sroubu. Tak, jak tu nekdo psal, daval jsem si pozor, abych nove kotouce nasadil na dobre ocisteny naboj, aby mi kotouc bocne nehazel a brzdy nevibrovaly. Delal jsem to poprve, tak mi to trvalo 2 hodky.

- hihi
- Zkušený
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- martas69
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- martas69
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Může mi prosím někdo říct, jestli poznám opotřebené brzdové destičky, aniž bych musel sundavat plecháč? Jestli to začne pískat, přestane brzdit nebo se jinak projeví? Když jsem psal fokimu, jestli mají čidla opotřebení, a jak či jestli se projeví opotřebení jinak, napsal mi jen: "desticky cidlo nemaji"
Doufám, že budete sdílnější
Doufám, že budete sdílnější

Ford Focus 2003 5HB 1.6 16V výbavu nevím, ale je slušná:o)