Plastový kryt pod stěračema- torpedo

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
opicak
Junior
Junior

Příspěvek od opicak » 09.04.2007 18:06

Beri píše:Tak jsem byl v pátek ve Fordu a dali mi přesně to co jsem chtěl, Černou "housenku" na vosk. papíru.
Tak to mě těší, že jsem dobře poradil. Někdy se vyplatí (a to i finančně) koupit originál. :lol:
focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA
Obrázek

maki
Nováček
Nováček

Příspěvek od maki » 19.04.2007 14:13

Ve fordu mají pásku od firmy Würth (pro případné zájemce v katalogu obj.č. 894 910 0) a já jsem pořídil 5 m za 120,- Kč v autopotřebách, odmastit se má okno a guma trichlórem nebo třeba lihem, který neleptá gumu a jde se na věc.

siki
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od siki » 19.04.2007 18:23

pelen píše: System vymeny pyloveho filtru, ktery by se mel dost casto menit, zalozit na odlepovani a zalepovani plastu na sklo je take trochu pochybeny. :cry:
Někde na fóru jsem četl , že není třeba odlepovat kryty když měníš pylový filtr. Tak jsem to vyzkoušel a fakt to není třeba :-)
Ford Focus 1.6 HB 2001

KUTY

Příspěvek od KUTY » 19.04.2007 19:29

to siki: no ale je tu viacero takych (vratane mna), ktori ho uz mali odlepeny...ja som pri vymene lahko ten kryt dal dole takze o drzani na skle nemoze byt ani rec...bud bol predtym uz demontovany alebo nedrzal vobec...

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 24.04.2007 16:44

siki píše:
pelen píše: System vymeny pyloveho filtru, ktery by se mel dost casto menit, zalozit na odlepovani a zalepovani plastu na sklo je take trochu pochybeny. :cry:
Někde na fóru jsem četl , že není třeba odlepovat kryty když měníš pylový filtr. Tak jsem to vyzkoušel a fakt to není třeba :-)
A jak si to udělal - máš foto z akce "výměna" :?: Když tak popiš postup.
Já to měl dole a nevím jak bych to vyměnil bez demontáže toho plastu, viz foto:
Obrázek

na pravé straně bylo urvaný to "udělátko" které by to mělo držet (už když jsem to kupoval) takže jsem to vyřešil částečně taky silikonem. Nechal jsem tam i tu origo "housenku".

Obrázek
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

maki
Nováček
Nováček

Příspěvek od maki » 25.04.2007 07:59

Tak jsem prodělal anabázi s lepením: nejprve páska, která se odlepila, pak silikon který se odlepil.
Tak jsem řekl dost, koupil pásku za 65,-, Chemoprenem natřel spodní část krytu v místě gumového těsnění, které jsem před tím odrousil jemným smirkovým plátnem, po 15 min nalepil pásku. Okno perfektně odmastil perchorethylenem a nalepil - zatím to drží, ale byla to peripetie.

To udělátko mě na této straně taky chybělo, takže jsem si vypiloval z mosazného šroubku s drážkou pro šroubovák podobný hrot - bodec a zašrouboval ho do otvoru v plastovém držáčku, výškově dorovnal zašroubováním.

Zatím to vše drží, ale musím to zaklepat.

Blaaana
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blaaana » 03.06.2007 18:04

Mira píše:
siki píše:
Obrázek

na pravé straně bylo urvaný to "udělátko" které by to mělo držet (už když jsem to kupoval) takže jsem to vyřešil částečně taky silikonem. Nechal jsem tam i tu origo "housenku".

Obrázek
hele já jsem to dneska měla sundaný filtr špinavej jak prase a ten plast urvanej přesně jako ty.To se dá koupit ten bílej plastovej šmejd???
Ford Focus 2,0 TDCi II combi Sport 2007

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 03.06.2007 19:45

Na fotce nemusi byt pylovy filtr spinavy jako p...e, ale muze to byt varianta s aktivnim uhlim.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Blaaana
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blaaana » 03.06.2007 20:21

pelen píše:Na fotce nemusi byt pylovy filtr spinavy jako p...e, ale muze to byt varianta s aktivnim uhlim.
no já jsem z něj vysypala bordel a smrděl strašně
Ford Focus 2,0 TDCi II combi Sport 2007

Meda
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Meda » 03.06.2007 23:19

Blaaana píše:
Mira píše:
siki píše: Někde na fóru jsem četl , že není třeba odlepovat kryty když měníš pylový filtr. Tak jsem to vyzkoušel a fakt to není třeba :-)
Obrázek

Obrázek
hele já jsem to dneska měla sundaný filtr špinavej jak prase a ten plast urvanej přesně jako ty.To se dá koupit ten bílej plastovej šmejd???
Příchytka se dá sehnat za 79,- za kus pokud teda není utržená i drážka v krycím plastu. U nás kluci v servisu většinou dávají tyto příchytky nový.
Ford Focus II kombi r.v. 2004 1.6 100PS Obrázek

Beri
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beri » 04.06.2007 08:24

to Meda:
taky jsem scháněl příchytku, neměl jsem ji ulomenou, ale pes mi ji sebral ze stolku (když jsem to měl rozebraný) a po týdnu jsme ji našli v boudě. Tak co teď s tím, jsem si řekl (byl jsem teda pěkně nasr*), nakonec jsem to provrtal skrz a našrouboval tam pořádný zapuštěný vrut do dřeva, který dost dobře drží v tom plastu kam se zacvakne příchytka. Na štěstí ten šroub je černý, takže to nevypadá jako pěst na oko. A příště to půjde jednodušejí rozebrat.
Co se týče těch drážek, tak ty jsem si k tomu plastu přilepil dvou složkovým epoxidem a drží taky dobře.
Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi
Obrázek

martinsk
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinsk » 04.06.2007 10:42

Tak teraz neviem, ja keď som vymieňal peľový filter žiadnu "housenku" som tam nemal, ale držalo dobre, nikde to neodchádzalo. Tá housenka tam má byť už od výroby?
Focus combi, TDCi, 6/2004, 85 kW,Ghia, Machine Silver   Obrázek

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 04.06.2007 21:16

martinsk píše:Tak teraz neviem, ja keď som vymieňal peľový filter žiadnu "housenku" som tam nemal, ale držalo dobre, nikde to neodchádzalo. Tá housenka tam má byť už od výroby?
jj je tam na ni v plastu i drazka
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

martinsk
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinsk » 06.06.2007 11:43

Dá sa kúpiť aj neoriginál housenka a pod akým názvom a kde ju hľadať. Mám ďaleko do orig. servisu Forda.
Focus combi, TDCi, 6/2004, 85 kW,Ghia, Machine Silver   Obrázek

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 06.06.2007 13:24

Mám takový dojem, že se to prodává pod názvem " medvědí hovno" :lol: , ale nevím jak to řekneš, když tam bude pěkná mladá prodavačka :lol: :lol:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“