Chiptuning TDCi
- lubec
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chiptuning TDCi
K tomu sériovému výkonu - tam to je hlavne o tom, ako bol zabehnutý motor. Pri dobrom zábehu môže mať kludne o pár koní väčší výkon, ako udáva výrobca. A k tej brzde, moc by som som neveril "mobilným" brdzám, ktoré vláčia po tuningových zrazoch, tam by som si výkon zmerať nedal, najlepšie ísť na riadnu vstavanú brzdu.
U Bitpoweru píšu pre motor 1,8 TDDi že čipovanie je možné cez diagnostické rozhranie, ale to nieje pravda, musí sa tam rozobrať riadiaca jednotka...
U Bitpoweru píšu pre motor 1,8 TDDi že čipovanie je možné cez diagnostické rozhranie, ale to nieje pravda, musí sa tam rozobrať riadiaca jednotka...
Ford Focus hatchback 1,8TDDi GHIA, 110+PS, 243+Nm, 12/2000, lightning blue, MOMO S-five black 17", H&R TwinTube-40-70mm, K&N, Alpine IVA-D511RB, chrom, airbrush...
FOTOGALÉRIA
Ford Transit 350L MR FWD Trend,2.2TDCi 140PS 350Nm,r.2013,frozen white
FOTOGALÉRIA
Ford Transit 350L MR FWD Trend,2.2TDCi 140PS 350Nm,r.2013,frozen white
- kutil
- Junior
Ty motory 1.9TDI 77kW jsou prá známé tím, že mají výkon až o 10kW vyšší. Škoda totiž garantuje uváděný výkon jako zaručený-minimalní, to znamená, že auto bude mít skutečně těch 77kW a nebo více.
Pro pochopení čipování je potřeba pochopit dnešní motory. Každý kus motoru podle toho jak se zajede, tak má parametry: moment, výkon, spotřebu, ztrátový výkon atd. A proto když budrš chtít mít u každého kusu stejně parametry, tak pomocí ŘJ budeš moment, výkon a emise korigovat na určitou hodnotu, která je nižší než u motoru s ŘJ. A čipař udělá to, že zkusí odstranit omezení způsobené ŘJ a pak teprve vidí, jak se motor chová. No a doufá, že motor s ŘJ měl dostatečnou výkonovou rezervu.
U motorů s turbem se dá po čipu získat mnohem větší navýšení parametrů, ale většinou na úkor životnosti auta. U atmosféridkých motorů bez úpravy hardware s ím nic moc dělat nejde.
Pro pochopení čipování je potřeba pochopit dnešní motory. Každý kus motoru podle toho jak se zajede, tak má parametry: moment, výkon, spotřebu, ztrátový výkon atd. A proto když budrš chtít mít u každého kusu stejně parametry, tak pomocí ŘJ budeš moment, výkon a emise korigovat na určitou hodnotu, která je nižší než u motoru s ŘJ. A čipař udělá to, že zkusí odstranit omezení způsobené ŘJ a pak teprve vidí, jak se motor chová. No a doufá, že motor s ŘJ měl dostatečnou výkonovou rezervu.
U motorů s turbem se dá po čipu získat mnohem větší navýšení parametrů, ale většinou na úkor životnosti auta. U atmosféridkých motorů bez úpravy hardware s ím nic moc dělat nejde.
Mondeo 2.2TDCI 114kW/390Nm r.v.2006
https://moje.auto.cz/superkutil/tank.html
Fiesta 1.25 55kW r.v.2001 https://moje.auto.cz/superkutil/divoch.html

Fiesta 1.25 55kW r.v.2001 https://moje.auto.cz/superkutil/divoch.html
- LukasBlack
- Nováček
No však pravda, ale ten zaručený-minimální výkon garantujou přece všechny automobilky, ne jen škoda u 77kW, takže reálně ve finále by to mělo bejt víc nebo nejmíň stejně. A to jak se zajede asi ani ne, zajetej je už dost z fabriky, kde se testuje, zkouší, spíš jak kdo s tim zachází po delším času v budoucnu..
A ty brzdy, jak na srazech mobilní nebo stacionární někde, tak když se někde něco něčim měří, tak to musí mít kalibrační list a známku od Českýho metrologickýho institutu-ČMI, a jak ne, je to neregulérní měření
A ty brzdy, jak na srazech mobilní nebo stacionární někde, tak když se někde něco něčim měří, tak to musí mít kalibrační list a známku od Českýho metrologickýho institutu-ČMI, a jak ne, je to neregulérní měření

2.0 Zetec Black
- axet
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Chiptuning TDCi - Profituning
Vcera som absolvoval upravu softwaru (chiptuning) a aj meranie pred a po uprave v Košiciach na pobocke PROFITUNING.(stav na tach.: 122 000 km) (filter papier ale chcem menit za KN)
ORG papierovo 85kW 115PS (koni) 1.8TDCi 85kW 2003
Pred upravou meranie: 90kW 280Nm
(technik vravel ze realne je 85kW, ze 90kW je spicka kvoli zlemu nastveniu org soft.mapi)
Po uprave meranie: 100kW 310Nm 135PS (koni) (zaokruhlene)
(technik vravel ze to moze este stupnut cca 5 koni po zabehnuti)
Hlavne krivka výkonu sa vyrovnala a rozsah vyuzitia otacok stupol cca:
z 2300 - 3300
na 2000 - 4000 (podla skusenosti z jazdy a v podste aj z grafu)
Motor ma jednoznacne lepsi chod a aj vykono je na tom lepsie.
Podla palubneho PC spotreba ked som isiel po dialnici:
tak pred upravou tak pri 120km/h spotreba 5.5 l/100km
teraz po uprave pri 120km/h spotreba 4l/100km tak ukazeju palub.PC.
takze som zvedaby co bude ked natankujem plnu a po prepocitani ze aka bude spotreba...
Tak na zaver este prilozim grafi z merania na brzde...
ORG papierovo 85kW 115PS (koni) 1.8TDCi 85kW 2003
Pred upravou meranie: 90kW 280Nm
(technik vravel ze realne je 85kW, ze 90kW je spicka kvoli zlemu nastveniu org soft.mapi)
Po uprave meranie: 100kW 310Nm 135PS (koni) (zaokruhlene)
(technik vravel ze to moze este stupnut cca 5 koni po zabehnuti)
Hlavne krivka výkonu sa vyrovnala a rozsah vyuzitia otacok stupol cca:
z 2300 - 3300
na 2000 - 4000 (podla skusenosti z jazdy a v podste aj z grafu)
Motor ma jednoznacne lepsi chod a aj vykono je na tom lepsie.
Podla palubneho PC spotreba ked som isiel po dialnici:
tak pred upravou tak pri 120km/h spotreba 5.5 l/100km
teraz po uprave pri 120km/h spotreba 4l/100km tak ukazeju palub.PC.
takze som zvedaby co bude ked natankujem plnu a po prepocitani ze aka bude spotreba...
Tak na zaver este prilozim grafi z merania na brzde...
Pit - Axet - FFC 1.8TDCi 85kW 2003, Pirelli P6 195/60 R15
- richisan
- Zkušený
Vyzera to fakt velmi dobre
Spotreba na dialnici uzasna, som zvedavy, aky je dojazd v zmiesanej prevadzke
Ja pojdem buduci rok do Bluefin, uz som rozhodnuty.
Ty tam mas uz EDC16 (riadiacu jednotku), vsak. Na kolko eciek vysla tato uprava?
Tento motor ma urcite velky "skryty" potencial, uz dost vyraznu zmenu som pocitil ja po instalovani K&N a to nemam kit len vlozku...

Spotreba na dialnici uzasna, som zvedavy, aky je dojazd v zmiesanej prevadzke

Ja pojdem buduci rok do Bluefin, uz som rozhodnuty.
Ty tam mas uz EDC16 (riadiacu jednotku), vsak. Na kolko eciek vysla tato uprava?
Tento motor ma urcite velky "skryty" potencial, uz dost vyraznu zmenu som pocitil ja po instalovani K&N a to nemam kit len vlozku...
- axet
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak po par natankovanych plnych nadrziach....
-na palubny PC sa nejak ohladom spotreby neda spolahnut...
- po prepocte tankovanie a pocet km...:
podla typu jazdy naposledy 6,2 ale jazdil som aj pomali aj rychlo
moj pocit je ze spotreba neklesla ale ani nestupla.....
pocitadlo ukazalo 820km tak som to radsej natankoval....cca 51litrov
END
-na palubny PC sa nejak ohladom spotreby neda spolahnut...
- po prepocte tankovanie a pocet km...:
podla typu jazdy naposledy 6,2 ale jazdil som aj pomali aj rychlo
moj pocit je ze spotreba neklesla ale ani nestupla.....
pocitadlo ukazalo 820km tak som to radsej natankoval....cca 51litrov
END
Naposledy upravil(a) axet dne 22.08.2009 14:39, celkem upraveno 1 x.
- karolkopictures
- Zkušený
kolko si za to dal?
Focus FUTURA 2002
Kuga ST line 4x4 2019
Mondeo Titanium X 2019
Kuga ST line 4x4 2019
Mondeo Titanium X 2019
- richisan
- Zkušený
axet: Ja jazdim dlhsie cesty pri rychlejsej jazde po dialnici za 6L, takze podla mna to je pekny udaj, ze 6,2. Mne sa darilo po prechode na 17" jazdit mimo mesta aj 6,8
- testoval som nove pneu
Potom som sa ukludnil, ked som zistil, ze su super a teraz znova jazdim v priemere 5,5-6,0 na dlhsich trasach 
Otazka: Ako pocitujes "nadvihnutie" krivky krutiaku?Radis na nizsich otackach?Co akceleracia???Viac dojmov chceme

Otazka: Ako pocitujes "nadvihnutie" krivky krutiaku?Radis na nizsich otackach?Co akceleracia???Viac dojmov chceme

- vitacz
- Zkušený
Ahoj tak jsem si dneska byl chipnout Fordika na 92KW.
A mohu rict ze je to opravdu velky rozdil.
O prvni a druhym rychlostnim stupni se snad ani nebudu bavit ty jsou jasny, ale treti je naprosta parada. Cloveka to pekne zathne do sedacky a pusti ho to az kdyz se radi na ctvrtej, tam uz pak takove zatlaceni do sedacky moc citit neni, ale auto vyrazne zrychluje pak prijde petka a 150 km/h je tam coby dub. Kdyz pri 160km/h zmacku plyn je to i citit ze to taha. Driv to tak nebylo. Pak mam vyzkousene nektere dlouhe kopce, kde mi auto jelo 120 a nic vic. Ted mi auto jede 140 a musim ubyrat plyn. Opravdu velika zmena.
Velice doporucuji.
Stalo me to necelych 7k (byla totiz akce a meli slevu 20% tak jsem toho vyzil)
Z pocatku jsem se toho bal, abych nenaletel na podvodniky ale ted jsem presvedceny ze o podvodniky se nejedna.
Doufam ze to nebude reklama ale doporucil bych tedy z me strany spolecnost Autochip.
A mohu rict ze je to opravdu velky rozdil.
O prvni a druhym rychlostnim stupni se snad ani nebudu bavit ty jsou jasny, ale treti je naprosta parada. Cloveka to pekne zathne do sedacky a pusti ho to az kdyz se radi na ctvrtej, tam uz pak takove zatlaceni do sedacky moc citit neni, ale auto vyrazne zrychluje pak prijde petka a 150 km/h je tam coby dub. Kdyz pri 160km/h zmacku plyn je to i citit ze to taha. Driv to tak nebylo. Pak mam vyzkousene nektere dlouhe kopce, kde mi auto jelo 120 a nic vic. Ted mi auto jede 140 a musim ubyrat plyn. Opravdu velika zmena.
Velice doporucuji.
Stalo me to necelych 7k (byla totiz akce a meli slevu 20% tak jsem toho vyzil)
Z pocatku jsem se toho bal, abych nenaletel na podvodniky ale ted jsem presvedceny ze o podvodniky se nejedna.
Doufam ze to nebude reklama ale doporucil bych tedy z me strany spolecnost Autochip.
- richisan
- Zkušený
vitacz: Bol si po uprave na brzde? Odkial vies, ze ti to dava tych 92 kW?
- agrin
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
naftě chip v rozumny miře nevadi. taky se chistam chipovat sve tdci, akorad to chce mit v cajku vstřiky atd.... a poloosy
jinak bych se toho nějak nebál

Ford Focus 1.8 Tdci 130ps 320Nm rv.03,17"alu ford orig., xenony,autochip
šedá magnum
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=16888
šedá magnum
- tomason
- Test driver
No jo ,ale máte celolitinový motor ten je náchylný na teplotu ,ale vidím že se toho nebojíte .
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- agrin
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
rychlajizda.cz Tservis dělaj chip hodně sem o tom chipu četl a ford focus s motory tdci pry nejsou až tak spolehlivý, zase je to kus od kusu. a dost dobrá firma stojí to 9,990,-kc dělaj komletní diagnostiku před a po chipu. z meho 18tdci 85 kw 115Ps 250Nm udělaj 107 kw145Ps 320Nm což je cca 30Ps nahoru, sou fakt dobry a rozuměj tomu. nejsou to žedny bečka z focuse 18tdci 74kw 100Ps 240Nm udělaj 94kw 128Ps a 300Nm
Ford Focus 1.8 Tdci 130ps 320Nm rv.03,17"alu ford orig., xenony,autochip
šedá magnum
šedá magnum
-
- Nováček
Co na to vase cipovani rikaji pri mereni emisi? Taky nechapu jak se chipem zveda plnici tlak turba. Jsem docela laik, ale tohle me zajima 

- richisan
- Zkušený
Ak mas v dobrej kondicii palivovu sustavu, menis pravidelne filtre, tankujes kvalitnu naftu a trpezlivo jazdis pocas zahrievania motora, emisie spravis aj s cipom v pohode. Samozrejme pri seriovom katalyzatore. Ak ho niekto "vykucha" alebo da sportovy, tak neviem, ci prejde, resp. ktoru normu splni. Pri beznom setupe vyfuku bez problemovkefoun píše:Co na to vase cipovani rikaji pri mereni emisi? Taky nechapu jak se chipem zveda plnici tlak turba. Jsem docela laik, ale tohle me zajima