Příspěvek
od verko1 » 06.02.2012 23:52
verko1 píše:objavilo sa to potom ako som natankoval naftu s postruhanou travou v bavorsku, objavilo sa to iba ked teploty vyrazne klesli pod bod mrazu, takze to tipujem na bordel v nadrzi spolu s vodou, ktora tam zamrza. Moje doterajsie riesenie: aditivum na pohltenie vody, a raz sa snad dostanem aj k tej nadrzi

Tak a po roku kludneho jazdenia klesli teploty pod -7 a moj Ford opat nenastartoval. Resp nastartoval, presiel 20 metrov a zdochol. Rozmontovali sme palivovu sustavu a prisli na par zaujimavych veci.
1. V palivovom filtry boli 2 deci zamrznuteho humusu - biopaliva ci co to bolo. Robil som s tym pokusy v mraznicke a uz pri -5 sa od nafty odseparovalo nejake bahno. Skusal som to nafotit takze skusim sem hodit fotku. Celu dobu tankujem na OMV...uz tam asi nepojdem
2. Chlapci z bazaru z Niznej na severe zapojili palivovu sustavu NAOPAK a Ford na Zlatych Pieskoch, ktory menil palivovy filter pri garancke bol SLEPY jak patron, ze si to nevsimol. Tzn. odpad nafty do nadrze zapojili na privod. Nafta tiekla do cerpadla priamo a prebytok cez filter spat do nadrze. Na odpadovej hadici je navyse ventil (mozno snimac teploty paliva), ktory podla nasho nazoru sluzi aj ako spatna klapka (bez poriadnej pumpy nesla pretlacit). Takze to bolo zapojene tak ze cerpadlo muselo konstantne pretlacat spatnu klapku!!!
Zajtra s tym skusim ist do prace...snad ma to nenecha v stichu
-
Přílohy
-

- Uz sa mi to zakalilo
-

Teraz: Ford Focus, 1.6 TDCi, 80kW, 01/2008, čierna metalíza
Predtým: Citroen C2 VTR, 1,6, 80kW, 01/2005, červená metalíza