Ono to nie je celkom tak, ako som napisal - kym sa dostanem na dialnicu, prejdem cca 2km cez dedinu pekne 50-tkou - uplne za studena to nie je. O tom svedci aj okamzita spotreba - po tych 2 km ma na volnobeh 0.6 - 0.7l na hodinu, co je rovnake ako po zohriati na prevadzkovu teplotu. Cize motor uz bezi v normalnom rezime bez "studeneho" predvstreku ci zvysenych davok paliva.cereus píše: V12: Trochu podpichnem. Aj ked je 2500 rpm maximum za studena, tak 2500 na trojke pri 70 km/h nie je ani zdaleka to iste ako 2500 pri 140 km/h. Motor pracuje s ovela vacsim zatazenim. Takze ja si myslim, ze riadne davas do tela, ked ho zenies studeny 140-kou. Ale neber to v zlom, je to len vec nazoru.![]()
Nemam svoje auto rad, ale dat mu plny knedlik na studeno, to zasa nie, uz len z ucty ku konstrukterom...
Eidz :
Tvoja posledna veta na 100% pasuje aj na mojho Plechaca. Mesiac dozadu stal 3 dni v dosledku prasknuteho naftoveho prepadu a pri teplote okolo nuly startoval s vacsou nevolou, ako kazde rano aj pri -5. Samozrejme bez problemov nastartoval, ale nebolo to s takou lahkostou, ako inokedy.