Chraňme naše děti!

Moderátor:phofy
Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 15.11.2007 08:43

Tak přesně tohle sem měl taky na naší Chmelkovu přítulku, ale koupil sem si radši kombi než jí vozit na sedačce s čtyřbodovými pásy. Jinak občas dojde k situaci kdy pás je horší než být nepřipoutáný, ale je to mizivé procento :idea: jak sednu do auta poutám se, a malá sa poutá i když popjíždím :D

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 15.11.2007 08:46

jo jo Alma..kde su tie časy..vobec nemame na seba čas..a ta dialka..to je zabíjač vztahov :evil: :lol:

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 20.11.2007 19:19

Tak dnes jsem byl na školení řidičů, které máme co dva roky v práci.
Nejvíce mě pobavil nějaký dodatek zákona, který bude platit už jen do května 2008, protože vláda konečně usoudila, že je to blbost. A to:

Dítě v autě nemusí být v autosedačce, pokud jej řidič veze na nějakou kulturní akci. :!: :!: toto neplatí pro dálnici a silnici pro motorová vozidla.

Otázkou je, v jakém byli zákonodárci stavu, když to schválili.
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Obrázek
Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 20.11.2007 19:51

To udělali proto,když vezeš,třeba 3 děti i sousedů třeba na sportovní kroužek.Asi to odkoukali z ameriky :D
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 20.11.2007 20:38

staroch píše:Tak dnes jsem byl na školení řidičů, které máme co dva roky v práci.
Nejvíce mě pobavil nějaký dodatek zákona, který bude platit už jen do května 2008, protože vláda konečně usoudila, že je to blbost. A to:

Dítě v autě nemusí být v autosedačce, pokud jej řidič veze na nějakou kulturní akci. :!: :!: toto neplatí pro dálnici a silnici pro motorová vozidla.

Otázkou je, v jakém byli zákonodárci stavu, když to schválili.
myslím, že jsi to špatně pochopil :wink:

3. Vozidlo kategorie M1, N1, N2 nebo N3 s bezpečnostními pásy
- lze vozit děti v autosedačkách (včetně kolíbek, klasických autosedaček i podsedáků), a to včetně dětí do 3 let, vzadu i na sedadle vedle řidiče
- do 1. 5. 2008 lze vozit víc dětí, než je v autě sedadel, avšak musí to být děti starší 3 let, musí být na zadních sedadlech a nesmí to být na dálnicích a na silnicích pro motorová vozidla; děti tedy nemusí být připoutané, i když tam pásy jsou
- při přepravě 3 dětí na zadních sedadlech, když jsou na zadních sedadlech už dvě autosedačky a třetí autosedačka se tam již nevejde, lze třetí dítě starší 3 let přepravovat s použitím bezpečnostního pásu - bez autosedačky.

Výjimka platná do 1. května 2008 však povoluje ve vozidlech zabezpečujících svoz a rozvoz dětí do mateřských a základních škol nebo přepravu dětí na sportovní, kulturní nebo společenské akce, že
- děti starší 3 let nemusí být v autosedačkách,
- může jich být víc než je v autě sedadel, a v tomto případě nemusí být ani připoutané,
- rychlost jízdy vozidla nesmí překročit 70 km/h.

jinak tady http://www.ibesip.cz/cs/Detske_autosedacky/Novy-zakon/ to najdeš plopatisticky vysvětlené :wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Damon
Test driver
Test driver

Příspěvek od Damon » 20.11.2007 21:23

Skubi píše:
Výjimka platná do 1. května 2008 však povoluje ve vozidlech zabezpečujících svoz a rozvoz dětí do mateřských a základních škol nebo přepravu dětí na sportovní, kulturní nebo společenské akce, že
- děti starší 3 let nemusí být v autosedačkách,
- může jich být víc než je v autě sedadel, a v tomto případě nemusí být ani připoutané,
- rychlost jízdy vozidla nesmí překročit 70 km/h.
Jsem zvědav jestli naši úžasní zákonodárci vymyslí včas co bude pak,těžko si sportovní a zájmové kluby nakoupí autobusy nebo autosedačky.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 20.11.2007 21:31

Damon píše: Jsem zvědav jestli naši úžasní zákonodárci vymyslí včas co bude pak,těžko si sportovní a zájmové kluby nakoupí autobusy nebo autosedačky.
bych řekl, že v zákoně to je :wink:

1. Vozidlo kategorie M1, N1, N2 nebo N3 bez bezpečnostních pásů (tj. nevybavené na žádném sedadle bezpečnostním pásem)
- se dítě mladší než 3 roky vůbec vozit nesmí
- děti starší 3 let lze vozit na zadních sedadlech nepřipoutané, resp. bez autosedačky
- dítě větší než 150 cm je možné vézt na sedadle vedle řidiče
- počet přepravovaných dětí starších 12 let nesmí přesáhnout počet povolených míst k přepravě osob

2. Vozidlo kategorie M1, N1, N2 nebo N3 s bezpečnostními pásy pouze na předních sedadlech
- lze dítě mladší než 3 roky vézt jen v autosedačce umístěné vpředu, tj. na sedadle vedle řidiče
- děti starší 3 let lze vozit na zadních sedadlech nepřipoutané, resp. bez autosedačky
- počet přepravovaných dětí starších 12 let nesmí přesáhnout počet povolených míst k přepravě osob
:wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 20.11.2007 23:21

Přesně tak, ale nechtěl jsem to psát tak složitě. Výsledek je stjný. Musíš jen přesvědčit, že tento svoz zabezpečuješ.
Mně to ale připadá blbé, protože když děcko vezeš do města nakupovat, tak jsi povinen je chránit sedačkou, ale když jedeš jinam - byť zabezpečuješ jejich svoz - nemusíš, nebo když se ti tam děcka všechky nevlezou tak taky nemusíš... no možná se mi to mluví když mám dvě děcka. :wink:

Obrázek
Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 26.11.2007 07:00

A nevite, jak je to s podsedakem? Mala ma 4.5 roku, ma 17.5 kg (videl jsem podsedaky od 15 kg) a uz me leze na nervy furt ta stupidni autosedacka, kterou kdyz musim oddelat/pridelat, tak mi to trva celou vecnost (kdyz vezu plne auto dospelych lidi - coz se mi posledni dobou stava cim dal casteji). Vim, ze sedak na vozeni do skolky a zpatky by stacil, autosedacku bych si nechal jenom na cesty mimo mesto. Manipulace se sedakem je daleko jednodussi. Nevite, jak to je ve vyhlasce se sedakem? Od kolika let, kg pripadne cm? A pokud nejaky pouzivate, mohli byste nejaky doporucit, nebo alespon co by mel mit?

Diky moc
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 26.11.2007 09:39

zewl píše:A nevite, jak je to s podsedakem? Mala ma 4.5 roku, ma 17.5 kg (videl jsem podsedaky od 15 kg) a uz me leze na nervy furt ta stupidni autosedacka, kterou kdyz musim oddelat/pridelat, tak mi to trva celou vecnost (kdyz vezu plne auto dospelych lidi - coz se mi posledni dobou stava cim dal casteji). Vim, ze sedak na vozeni do skolky a zpatky by stacil, autosedacku bych si nechal jenom na cesty mimo mesto. Manipulace se sedakem je daleko jednodussi. Nevite, jak to je ve vyhlasce se sedakem? Od kolika let, kg pripadne cm? A pokud nejaky pouzivate, mohli byste nejaky doporucit, nebo alespon co by mel mit?

Diky moc
Tak já to teda nevím, ale napíšu, co si myslím.
U podsedáku je napsáno od kolika kg a cm je určen. A když to dodržíš, tak by měl plně nahrdit sedačku, protože hlavní účel sedačky i podsedáku je, aby dítě mělo ramenní pás přes rameno a né přes krk nebo přes obličej. Čili já si myslím, že slovo autosedačka ve vyhlášce je myšleno také podsedák. Musíš ale dodržet jeho specifikaci.

Obrázek

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 26.11.2007 09:42

Jinak já mám podsedáky pro obě děcka, protože se vejdou do jejich specifikace. Kluk má 3 roky (16kg) a dcera 7 roků.

Obrázek

HORST
Test driver
Test driver

Příspěvek od HORST » 26.11.2007 09:46

staroch píše:Jinak já mám podsedáky pro obě děcka, protože se vejdou do jejich specifikace. Kluk má 3 roky (16kg) a dcera 7 roků.
A to jsi nenapsal, ze jeden podsedak pouzivas take ty, jinak by ses musel divat pruzerem ve volantu, co????? :wink:
byl Ford Focus-sedan, 1,6 - Ghia, 11/1999
Obrázek
je FoFu (Ford Fusion) cervena colorado 11/2008, 1,4 benzin

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 26.11.2007 09:58

staroch: taky si myslim, ze by to tak melo byt. Diky
HORST: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrázek

Blodiac
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blodiac » 26.11.2007 18:26

Jeste ze nemám deti :o)) ale řešíte to odvážně :o) až budou tak budou do puberty v sedačce ;-)

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 26.11.2007 18:37

Blodiac: Az je budes mit ty a s tim i slovicko zodpovednost, poznas to sam.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“