Klimatizace

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
cali
Nováček
Nováček

Re: Klimatizace

Příspěvek od cali » 14.07.2009 18:18

taky sem hledal kde koupit spojku na komp ,a nasel sem toto ,
http://www.adus-shop.cz/katalog.php?typ=5657 , snad ti to pomuze :)

vozgrunt
Nováček
Nováček

Příspěvek od vozgrunt » 17.07.2009 13:24

Ufff, tak jsem to tady celé přečetl, ale zřejmě nikdo asi nemá problém jako já, klimatizace NECHLADÍ na VOLNOBĚH chlad. média je tam dost - změřeno, jde o to že kompresor nedává na volnoběh to co by měl. Klínový řemen vyměněn a závada pořád přetrvává. Otázka je jestli to nemůže být něco jiného než vyběhanej kompresor. Dík.
focus I, TDCi, 10/03, sedan

vozgrunt
Nováček
Nováček

Příspěvek od vozgrunt » 20.07.2009 09:46

Nikdo nic ? Něco jsem vypátral, jde oto, že údajně může bejt zacpaný expansní ventil. Ví snad někdo kde přesně se tento ventil nachází ??

vozgrunt
Nováček
Nováček

Příspěvek od vozgrunt » 20.07.2009 19:14

NA 99% to vypadá, že mě kompresor jede, tak na 50% 8O

falconmartin72
Nováček
Nováček

Příspěvek od falconmartin72 » 03.08.2009 07:10

Mám následný problém s automatickou klimatizací. V horkých letních dnech samovolně vypne. Čím větší teplo, tím vypne dřív, začíná to kolem 22°C, kdy běží cca 20min a když je ke 30°C tak je to už po 5 minutách. Po cca 20-30minutách je možné ji znovu zapnout. Kontrolka na palubce svítí, ale spojka vypne. Do doby vypnutí klima jede naprosto pěkně, výdechy jsou pěkně studené. Dělá to i když je klima v ručním režimu. Napoprvé jsem nechal vyměnit náplň a zkontrolovat těsnost (OK) a nezlepšilo se to. Zatím další navštívené servisy byly ve smyslu, "něco zkusíme, něco to udělá...".
V čem by jste viděli problém. Já mám vnitřní podzdření na nějakou blokádu (ujeté čidlo něčeho?). Díky.

zeck
Nováček
Nováček

Klimatizace

Příspěvek od zeck » 21.08.2009 15:38

Na jaře jsem nechal naplnit klimu, protože nechladila - prý byla prázdna a pak měřili únik a nic nenašli. v poslední době málo chladí. Dnes když jsem vyšel z auta, slyšel jsem, jak furt spínala. Může to být i něčím jiným než nedostatkem chladiva, nebo to prostě uteklo i přestože zkouška dopadla dobře?

Dodatek - teď jsem trošku potrápil klimu a sledoval jak se to chová. Na volnoběh se většinou chytne a běží bez problémů. Když ne, pomůže vypnout, cca 10sekund počkat zapnout a běží. Jak se přidá plyn, vypne se a furt to spíná cca po 6-7 sekundách. Možná čím vyšší otáčky, tím běží kratší dobu. Pak už ale na volnoběh většinou neběží. Musí se zas vypnou a zapnout. Pozoroval jste někdo tento problém? Co to muže být?
Nyní: Ford Mondeo combi 2.0i, 107kW, 2010, barva šedá
Dříve: Ford Focus combi 1.6, 74kW, 2003, stříbrná metla tmavší

marhuk
Nováček
Nováček

Příspěvek od marhuk » 11.09.2009 11:45

ahoj všichni,
chtěl jsem poprosit o radu.všiml jsem si, že když zapnu manuální klima,tak slyším nějké cvaknutí a v motoru se mi rozběhne vlevo dole nějaká vrtule,ale hned se vypne.takhle se to opakuje doku klimu nevypnu.jen cvakání a střídavý běžení tý vrtulky.klima nechladí tak bych se chtěl zeptat čím to může být.díky všem za informaci. 8O

Vewehr
Junior
Junior

Příspěvek od Vewehr » 12.09.2009 15:36

Pročti si téma. Malý tlak plniva :?:.
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný

marhuk
Nováček
Nováček

Příspěvek od marhuk » 13.09.2009 19:28

díky za info,jinak sorry,jestli otravuju,ale jsem úplnej nováček a přes auta totální analfabet. :oops:

Vewehr
Junior
Junior

Příspěvek od Vewehr » 13.09.2009 20:25

V poho. Jen je dobrý si vždycky pročíst téma, než v něm položíš otázku. Řada otázek se opakuje. A nic se nestyď. Já jsem na tom podobně. Jen jsem po večerech už něco načetl :).
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 13.09.2009 21:32

zeck píše:Na jaře jsem nechal naplnit klimu, protože nechladila - prý byla prázdna a pak měřili únik a nic nenašli. v poslední době málo chladí. Dnes když jsem vyšel z auta, slyšel jsem, jak furt spínala. Může to být i něčím jiným než nedostatkem chladiva, nebo to prostě uteklo i přestože zkouška dopadla dobře?

Dodatek - teď jsem trošku potrápil klimu a sledoval jak se to chová. Na volnoběh se většinou chytne a běží bez problémů. Když ne, pomůže vypnout, cca 10sekund počkat zapnout a běží. Jak se přidá plyn, vypne se a furt to spíná cca po 6-7 sekundách. Možná čím vyšší otáčky, tím běží kratší dobu. Pak už ale na volnoběh většinou neběží. Musí se zas vypnou a zapnout. Pozoroval jste někdo tento problém? Co to muže být?
taky jsme to zkousely , na dvou autech to dela stejne , na volnobeh bezi , a po pridani plynu zacne spínat ,po ubrani plynu zase sepne a zustane .

PS : je treba zkontrolovat ventilatory ,opet - jiz 2x jsem menil konektory na sahare , protoze byly vypalene a ventilatory bezely jen na vyssi rychlost . a kdyz se klima ohřála a zvysil se tlak tak to spojku na kompresoru rozpojilo , nez se zase snizil tlak , pak zase sepla . u zapnute klimy nejdriv nabehnou ventilatory a pak teprve zapne kompresor , pokud nezapnou ventilatory tak je nekde chyba .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

zeck
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeck » 21.09.2009 20:59

foki píše: taky jsme to zkousely , na dvou autech to dela stejne , na volnobeh bezi , a po pridani plynu zacne spínat ,po ubrani plynu zase sepne a zustane .
[/color][/b].
U mě to bylo málem chladiva. Bylo tam asi 100g. Teď je naplněno na plno s barvivem, nevypíná a pořádně chladí. Za měsíc se mám stavit na omrknutí nějakejma spešl brejlema a uvidíme kudy to bude utíkat.
Nyní: Ford Mondeo combi 2.0i, 107kW, 2010, barva šedá
Dříve: Ford Focus combi 1.6, 74kW, 2003, stříbrná metla tmavší

mika
Nováček
Nováček

Příspěvek od mika » 14.01.2010 20:50

Poradil by mi někdo s asi klasickým problémem s klimatizací? Auto (FFII, 1.6 benzín kombi) koupené 2009 z Německa (výroba 2006). Vše ok, i po prohlídce v autoriz. servisu, až na zjištění úniku klimatizace. Resp. po upozornění na nechlazení naplnili a po týdnu na kontrole zjištěn děravý chladič klima na P.spod.str. Má smysl se snažit to někde nechat svařit, v servisu zaměřeném na klima mi řekli, že nedoporučují a radši mám vyměnit chladič. Cena chladiče v autorizov. servisu sdělena 7300,-, v neautorizovaném cca o tisíc méně. Co byste radili? Finančně není problém ani výměna, jen jestli to není zbytečné. Chci to vyřešit někdy v únoru, březnu, aby to bylo do jara ok. Díky.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 14.01.2010 21:12

casta zavada , unika to stredem nítku , uz jsem to varil a zatim to drzi . ale pro jistotu jsem nechal zavarit vsechny
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

mika
Nováček
Nováček

Příspěvek od mika » 17.01.2010 23:16

foki píše:casta zavada , unika to stredem nítku , uz jsem to varil a zatim to drzi . ale pro jistotu jsem nechal zavarit vsechny
Dík za reakci. To je právě otázka - nechat svařit je asi možnost (samozřejmě ještě zjistit, kde to u nás v Plzni můžou dělat, protože u Fordů určitě ne a třeba v servisu specializujícím se na klimatizace moc ochotný nebyli - jak jsem psal - doporučili výměnu). Novej by taky nebyl problém - spíš se bojím, pokud je to častá závada, aby se třeba po roce nebo dvou neobjevilo totéž (což by bylo i s naplněním vyhozenejch deset tisíc). To svaření může stát cca kolik?

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“