Zvuk od podlahy
- Stoker
- Nováček
Jestli je to ta věc u pedálů poznaš když v klidu bez motoru vemeš za spojku nebo brzdu a zatáhneš směrem nahoru,když to klepne (lupne) tak je to ono,aspoň tak to bylo u mne.Vilmaster píše:Mam podobny problem ,kdyz odbocuji v pravo neco lupe na prave strane . Jde to od napravy , nebo z palubovky. Neni to moc hlasite , lozisko vypada v pohode, manzeta na h.kloubu neporusena.
Pri seslapavani spojky,nebo brzdy to nelupe.
Ze by to byla ta vec u pedalu? ...
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- speedyx
- Nováček
jaky je to presne kloub?Dany píše:Já bych to spíš s nejvyšší pravděpodobností tipoval na ten vyšlehaný kloub. Ta manžeta může být redy, ale maras se tam mohl dostat třeba zboku, nebo tam taky nemusí být vůbec. Mám s tím vlastní zkušenost a podle toho co tu píšeš se mě to tak zdá...
Ford Focus 1.6 16V Trend, HB, 1998
- speedyx
- Nováček
tak jsem byl na stk na kontrolu predni & zadni napravy, je OK, bez vuli, tak zbyva zkontrolovat ty pedaly a tlumice nebo tam neco uvolneneho drncichaluha píše:Já nemyslim abs.Hele jestli nemáš nikde vůlena na nápravě nebo řízení,tak bych tona 99%viděl na ten oný baznecht na pedálech![]()
víc ti poradit nemůžu zkus toprostě vyndat a uvidíš

- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Je to homokynetycký kloub ten hned u kola. Na hřídeli bývají dva, ale ten u kola dostáva největší sadu. Kámoš si jej nedávno odpravil, když zagumoval s naplno vytočenými koly(kretén). Ja měl vyšlehaný ten pravý a loupalo to jen na pravou stranu. -manžeta byla vpohospeedyx píše:jaky je to presne kloub?Dany píše:Já bych to spíš s nejvyšší pravděpodobností tipoval na ten vyšlehaný kloub. Ta manžeta může být redy, ale maras se tam mohl dostat třeba zboku, nebo tam taky nemusí být vůbec. Mám s tím vlastní zkušenost a podle toho co tu píšeš se mě to tak zdá...

- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Oprava: Klepe to na opačnou stranu než zatáčíš, už si na to přesně vzpomínám. Kolo které je zrovna v záběru, logicky klepat nemůže. To klepání způsobuje vůle mezi hlavicemi homokynetického kloubu a kuličkovými ložisky. Zkus juknout, jestli máš pod manžetami dostatek mazacího tuku. Ale počítam, že ho tam bude dost... 

- speedyx
- Nováček
dík, mrknu na to, ale mám takový pocit, že tím to nebude, dělá mi to i když jedu jenom rovně a pomaleji třeba přes dlažební kostkyDany píše:Oprava: Klepe to na opačnou stranu než zatáčíš, už si na to přesně vzpomínám. Kolo které je zrovna v záběru, logicky klepat nemůže. To klepání způsobuje vůle mezi hlavicemi homokynetického kloubu a kuličkovými ložisky. Zkus juknout, jestli máš pod manžetami dostatek mazacího tuku. Ale počítam, že ho tam bude dost...

- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- jery
- Nováček