Tlumiče,pružiny

Nápravy, řízení ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
richisan
Zkušený
Zkušený

Re: Tlumiče,pružiny

Příspěvek od richisan » 04.07.2009 23:51

Quickie: No veru, riadne "zarubana" cesta :) Ja som uz nieco podobne absolvoval s Eibachmi tiez :lol: Auto bolo zablatene ako nikdy v zivote :lol: Nam k zahrade majitel restiky spravil spolocnu asfaltku, takze odvtedy je to luxus :mrgreen:
Btw. Skvela svadobna muzika na videu 2 :D

EDIT: Vcera som v tme prvykrat "preskocil" na pruzinach murovany, asi 5-7 cm retarder (nastastie s plynulym najazdom), no mal som pocit, ze som ho cely preletel :mrgreen: :oops: Bola tma a ja som ho zbadal v 30-40km rychlosti na poslednu chvilu :lol:
Naposledy upravil(a) richisan dne 05.07.2009 00:29, celkem upraveno 2 x.

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 05.07.2009 00:11

Moje zkušenosti s pružinama Eibach na combi TREND , osobně nedoporučuji . Stačí malá nerovnost a tam kde s origo pružinami v pohodě,tam s Eibachama dřu prahy :evil: :evil: :evil:
A už mě to pomalu začíná sr.t. :evil: :evil: Ať si říká kdo chce ,jak chce ,ale tohle na combika nepatří :wink:

Blue
Junior
Junior

Příspěvek od Blue » 05.07.2009 01:00

Pružiny Eibach Pro Kit mám namontované asi týždeň a doterajšia skúsenosť je taká, že sa čudujem, ako som mohol jazdiť bez nich. Za nie extrémne veľké peniaze som si zaobstaral prejazd zákrutami rýchlejšie o 10 - 30 km/h. Popritom je auto istejšie a nemám také obavy ísť rýchlejšie do zákrut. Zároveň sa akoby výkon ľahšie prenášal na vozovku. Tým, že ťažisko je nižšie a tým, že pružiny sú tvrdšie, auto sa viac zahryzáva do vozovky. Úprimne si nedokážem predstaviť, ako musí prechádzať Focus RS zákrutami... :twisted:
Ford Focus, 1.6 16 V ZETEC-S, Karibic blue

Auto je ako ľudské telo. Ak mu dodáme kvalitnú stravu a pravidelne ho precvičíme, odmení sa nám pružnosťou a vitálnosťou. To je však možné iba vtedy, ak sa s ním podelíme o našu dušu a vdýchneme mu život. MM

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 05.07.2009 07:42

Wolf2 píše:Ať si říká kdo chce ,jak chce ,ale tohle na combika nepatří :wink:
podla teba potom EIBACH nepatrí ani na hatchback, pretože razvor medzi napravami je rovnaký

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 05.07.2009 07:59

Píši vlastní zkušenost a kdybych se měl zase rozhodovat jestli namontovat ,či nenamontovat na auto (combi) nějaké snižující pružiny , tak říkám ,že nikdy :wink: :wink: :wink: Toď můj vlastní názor na pružiny !!!!!!!!

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 05.07.2009 08:02

smellslike : focus vyzera velmi pekne, ale spravil by som dve zmeny :
1. bocnu listu do farby
2. prec tie nalepky na dverach, nechal by som ak tak jednu symbolicky (Kamilacek)
optimalne znizenie su podla mna eibach pro kit t.j. -3cm. je to taky rozumny kompromis, je tam stale dostatok komfortu a pri razantnej jazde sa to naklana minimalne.

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 05.07.2009 08:03

Wolf2 píše:Píši vlastní zkušenost a kdybych se měl zase rozhodovat jestli namontovat ,či nenamontovat na auto (combi) nějaké snižující pružiny , tak říkám ,že nikdy :wink: :wink: :wink: Toď můj vlastní názor na pružiny !!!!!!!!
ja zasa naopak, prva vec co treba spravit po kupe auta je namontovat pro kit od eibachu, auto sa stane ovela lepsie ovladatelne, bezpecnejsie a je s nim daleko viac zabavy. strata komfortu minimalna 8) :wink: :D
presne ako pise Blue (... a spusta dalsich na tomto fore) :wink:

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 05.07.2009 08:29

misoo píše:prva vec co treba spravit po kupe auta je namontovat pro kit od eibachu, auto sa stane ovela lepsie ovladatelne, bezpecnejsie a je s nim daleko viac zabavy. strata komfortu minimalna
presne tak.. prvá vec.. až potom tie ostatné :mrgreen:
hoci aj ja som prvý raz pri vyjazde na našu zahradu trrrpol či to po zníženi vyjdem bez ujmy. V pohode. Teraz som zase trrrpol pri nakrucani tohto videa, lebo cesta bola po predošlych lejakoch dost zničená a vymytá. Ale tiež bez ujmy. Takže už sa nebojím.
Resp. ešte mam obavy trošku ako vojdem do garaže, kvoli previsu. Ale to som ešte po znížení neskúšal. Uvidím.

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 05.07.2009 09:42

Wolf2 píše:Moje zkušenosti s pružinama Eibach na combi TREND , osobně nedoporučuji . Stačí malá nerovnost a tam kde s origo pružinami v pohodě,tam s Eibachama dřu prahy :evil: :evil: :evil:
A už mě to pomalu začíná sr.t. :evil: :evil: Ať si říká kdo chce ,jak chce ,ale tohle na combika nepatří :wink:
Suchas,alebo drhnes o prahy?To nadava zmysel?Skor sa pri pouziti nespravnych parametrov diskov a pneu skrta vzadu o podblatnik,alebo samotny blatnik,ale o prahy?Ja mam este aj prahove nadstavce a este som teda neskrtol.Samozrejme ze cez retardery jazdim v klidku a po terene nejazdim
Ak vsak jazdis na prilis hrbatych cestach a si casto nuteny parkovat cez obrubnik,tak si mal montaz Eibach zvazit predtym a nie teraz vseobecne hovorit,ze to pre kombi nieje vhodne.Mame tu kopec dokazov,posledny quickie,ze sa s tym da bezproblemov zit.

kaminek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaminek » 05.07.2009 09:58

Snížený Fofo a obzlášť kombi, toť je pastva pro oči,aspoň pro ty moje :lol:
Byl Ford Focus combi Trend 1,8TDDI 1999, 90ps
,pružiny Enzo-40mm,vzd.filtr K&N,chip,7jx15 ET 38 195/55R15
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=14237 Galerie Obrázek

Je BMW 330d Touring

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 05.07.2009 09:59

Wolf2, a nemas nahodou blbe parametre pruzin ???
Moje prve pruziny boli zle, pretoze neboli robene na vahu mojho auta. Vysledkom bolo, ze som urazil spodny kryt motora na nerovnosti. Po vymene za spravne pruziny som uz problem nemal. Mozno by stalo za to zistit, ake pruziny presne tam mas, lebo aj samotny Eibach uz asi 2-3x zmenil pouzitie jednotlivych pruzin na rozne motorizacie.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 05.07.2009 10:16

To by mohlo byt ono :idea:

viperk
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viperk » 05.07.2009 11:27

Quickie: Ty by jsi měl namontovat nějakej stavitelnej podvozek :lol: , do města snížit, na zahradu zvýšit :mrgreen:
Ex Focus 3dv. , 2.0 16V Trend , r.v. 1998 , Moondust Silver , duplex ulter sport , simota, galerie zde .
Obrázek Ex Focus 3dv. , 1.8 Tdci , r.v. 2003 , Black Metal , Rieger, galerie zde.
Obrázek Focus 3dv. , ST modrá střela, r.v.2006, FOX exhaust

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 05.07.2009 14:07

Nene kluci,pružiny jsou přesně podle mé motorizace a karoserie :wink: Já taky nejezdím v žádném terénu a td . ,ale už se mi několikrát stalo,že jsem vyjížděl z vedlejší silnice ,která byla mírně do kopce a už jsem dřel prahy (cca 20cm od zadního kola ) ,no ono spíše ty lišty co jsou na prahu .
A JEN TAK MIMOCHODEM ,PÍŠU VLASTNÍ ZKUŠENOST A URČITĚ NIKOMU NECHCI POMLOUVAT JEHO MONTÁŽ PRUŽIN :wink: PROSTĚ ZA SEBE ŘÍKÁM "NE" ,STÁČÍ ÚPLNĚ PRUŽINY Z TRENDU :wink: :wink: (jinak sportovní pružiny jsem měl již v roce 2000 na mé Fiestě a tam to bylo dobrý ) :wink:

marvys
Nováček
Nováček

Příspěvek od marvys » 26.08.2009 10:37

mame se sousedem focuse.ja origos podvozek.on koupil sportovni tusim ze mc person nakej komplet nevim presne.snizil svetlou vysku o 8cm.v serpentinach a otackach mu to sedi jak prisity ja musim ubrat.ale kdyz vidi naky nerovnosti na silnici nebo vytluky tak se mu jezej vlasy a rapidne ubere.panove to sou prdy do podvozku no nevim nevim na ty nase cesty.a kdyz chce zajet do garaze nebo k baraku...mame radovku.tak vsichni ven a hezky pomalu aby si neodrel prahy a podvozek.at rozhodne kazdej sam co je pro nej lepsi...hoj

Odpovědět

Zpět na „Podvozek“