enjoy: tak jsi měl pravdu
automat se volí v 7 kroku konfigurace jako příplatková výbava
a já to hledal ve 2 kroku, kde se volí motor a převodovka
No, ve skladových vozech jsou jen klasiky manuály. To není nic pro mě.
solfan: já jsem v hledání asi fakt slabý... můžeš mě prosím poslat odkaz na C1 v automatu kolem 200 tis. ? Nedokáži ji tam najít.
Kritéria výběru:
automat (nutná podmínka)
tempomat (výhoda)
lehce udržující barva (stříbrná výhoda)
tmavé odstíny ne
xenony (výhoda)
ESP (výhoda)
spotřeba (hold to nebude šesti válec či motor o výkonu 150 kW, ale i s 63 kW se dá jezdit a hlavně spotřeba by měla být nižší, než u silného motoru)
Původně byl limit 4000€, teď je 5000€ a už se hledá do 6000€...
Vzhledem k limitu peněz jsem obětoval nové vozy, neboť ojetý by měl být v daném cenovém limitu větší vůz.
Taky do malých vozů dávají robotizované manuální převodovky, což tedy zatím u žádného výrobce není žádný šlágr. Variátor dává málo výrobců.
Tím jsem dospěl do starších vozů, ale zase lepší generace automatů - dvojspojka DSG od koncernu nebo variátory. Taky by měl být dobrý tiptronic od porsche, opět v různých značkách.
Obecně lze konstatovat, že počet rychlostí je úměrný technologii. Tj. 4 (3) stupňový automat je takový základ. Jede to, je to pohodlné, ale motor musí pracovat v širokém rozsahu otáček, tj. nemůže mít malou spotřebu. Oproti 6 či více stupňovým automatům, kdy podle výkonu na hřídeli a otáčkám si automat volí optimální rychlost a tím otáčky motoru. Motor tím pádem pracuje de facto v konstantním režimu, ač se auto rozjíždí/brzdí a tím pomáhá ekonomii provozu.
Např. jsem teď ve městě při normální rozjezdu sledoval otáčkoměr a ta mrcha furt 1500 plus mínus 100 otáček. Jakmile jsem dosáhl 50 km/h, otáčky klesly na 1250. Jakmile chci rychlý rozjezd, otáčky jdou na 2000. Odpal z křižovatky je o tom, že to řadí na 4500-5000.
Jinak už nevím kdo v tomto vlákně mě poradil skůtr. Už čtu vlákna o skůtrech.

A pokud bych vyřešil zimu, což na fórech lidi píšou, že je problém, tak snad klidně skůtr.

Ale vzhledem k počasí to bude vhodné jako doplňující přibliživadlo od května do září. Ale jinak asi ne.
I ten tip na Mazda 6 jsem prolustroval. V podstatě Mazda 6 je ideální auto. Ale je potřeba koupit ročník 2007+. Dřívější modely trpí korozí a to fest. A ta spotřeba vs výkon = i já bych to asi zkousnul a to je už co říct. Fakt to vypadá na prima autíčko.