To je pouze můj odhad a tankoval jsem to nejlevnější.kaminek píše:Radejko ,EGR jsme zaslepovali ,ale ne k vůli zvyšování výkonu ... no a že ti zvedla Verva akceleraci o 20% tak to si asi předtím jezdil na slunečnicový olej .
Lze "vyradit" EGR u TDCi?
- Radekjo
- Zkušený
Re: Lze "vyradit" EGR u TDCi?
FM MKV 2,0 TDCI 15
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)

RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro
- globe
- Test driver
to nevim, jestli je to ta nejlepsi variantaRadekjo píše:... tankoval jsem to nejlevnější.

- 2Romeo
- Nováček
Zdarec,
může mi vadné EGR dělat to, že auto cuká za studena ať na volnoběh tak při jízdě?
Oběvuje se to zhruba při 1500-175O ot/min.
Jak se trochu zahřeje tak to přestane a jezdí OK...
Díky moc za odpověď nebo za radu čím by to mohlo být....
může mi vadné EGR dělat to, že auto cuká za studena ať na volnoběh tak při jízdě?
- Lesi
- Nováček
Ještě foto k tomu jestli to Focus1 pozná, tak pak už nevímLesi píše:Ve Fordu tvrdili, že to moje TDCiMrdinka pozná, třeba záleží na verzi softu.. Co já vímecu píše:ta kontrolka se ti rozsvitila kvuli necemu jinymu nez zaslepenej egr

- vitacz
- Zkušený
1500-1750 mi moc jako vlnoběh nepřipadá možná to ještě upřesni, ale2Romeo píše:Zdarec,
jestli Ti funguje EGR můžeš krásně vyzkoušet. Po odpojení ovládací (EGR je Close) hadičky z EGR se změní zvuk motoru, je pak dunivější nejlépe to uslyšíš u výfuku. Požádej kamáráda ať ti ji odpojí chvilku počká a pak zase zapojí a to během chodu motoru. pokud se zvuk nemění EGR, je zaseklí. Buď se to dá pročistit jak jsem tu někde viděl, nebo zaslepit což je úplně nejlevnější varianta a nebo si kup nový pokud chceš být šetrný k životnímu prostředí

Ale v první řadě zkus první variantu a pak dej vědět jaký byl zvuk.
- Milano
- Nováček
to Lesi:
Lesi, my sme tu jasně psali, že se to na diagnostice pozná!! Ale žádná kontrolka na FoFu 1 nikomu nesvítí, o tom byla řeč. Tak se mi to tvý jakoby "vítězství" zda krapet ujetý.....
Lesi, my sme tu jasně psali, že se to na diagnostice pozná!! Ale žádná kontrolka na FoFu 1 nikomu nesvítí, o tom byla řeč. Tak se mi to tvý jakoby "vítězství" zda krapet ujetý.....
Focus sport 3D 2003 1.8 TDci 85 kw, xenony, vyhř. čelní okno, zrcátka i sedačky Recaro, el. nastavitelná sedačka řidiče + zrcátka, palubní počítač, digi klima, egr off, kat off, černá perlet'
- Lesi
- Nováček
Rád vyhrávám, to byla jen prdel Milano soráč 
Dal jsem to sem hlavně pro info
Když chyby vymažu, tak se jen u mě ta čubka žlutá za 25km rozsvítí
Proč jáááá 

Dal jsem to sem hlavně pro info

- mirec1000
- Nováček
Tak ja už tiež neviem. Z času na čas sa mi rozsvieti kontrolka motora. Na týždeň zhasla, potom sa rozsvietila znova. Šiel som na diagnostiku do Ford servisu. A tam mi znovu potvrdili, že to vyhodilo chybu EGR, nakoľko čidlo merania emisii hlási chybu.
Nechápem to, lebo viacerí píšu, že sa im nič nerozsvieti. Je vôbec v TDCi čku nejakeme meranie spalín? Irituje ma to kvôli tomu, že po každom, keď mi zasvieti kontrolka, nemôžem vedieť, aká chyba to je tento krát
Nechápem to, lebo viacerí píšu, že sa im nič nerozsvieti. Je vôbec v TDCi čku nejakeme meranie spalín? Irituje ma to kvôli tomu, že po každom, keď mi zasvieti kontrolka, nemôžem vedieť, aká chyba to je tento krát

-
- Test driver
Mně kontrolka svítila tehdy, když jsem opravoval vyhřívání sedačky a zkoušel jsem to. A zde na fóru jsem našel, že slabá baterka, respektive asi její nižší napětí je tak signalizované.
Pokud Ti ale vyčetli chybu, tak to je jiná. EGR už mám taky zaslepené, hold emise pláčou, vysadím o strom víc.
Pokud Ti ale vyčetli chybu, tak to je jiná. EGR už mám taky zaslepené, hold emise pláčou, vysadím o strom víc.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- Lesi
- Nováček
Tak diagnostika ukazovala EGR, ale skutečná příčina u mně byla v natáčení lopatek v Turbu
Třeba Ti to pomůže mirec1000.
Sama od sebe mi zhasla i chyba motoru
Tak se přidávám k ostatním zaslepencům bez svítící kontrolky 

Sama od sebe mi zhasla i chyba motoru

- vozgrunt
- Nováček
Na zaslepenej egr ventil najeto cca 50000, bez sebemenšího problému, jinak celkově jsem na mojím focusu najezdil cca 100000 bez jakékoliv závady palivového systému, ale to jsem trochu odbočil, nicméně musím najít něco, na co bych mohl zaklepat......

focus I, TDCi, 10/03, sedan
-
- Nováček
zdravím Pánové,mám1,8tdci 85kw a vrazil sem tam kuličku.nemá to chybu motor jede víc z lehka a tolik to nekouří i to zvedlo trošku výkon
foc.1,8tdci combi 85kw 2002
- georgesandall
- Nováček
Tak jsem se stal, po anabázi s kontrolkou žhavení a diagnostikou, také zaslepencem, popravdě, nadšený moc nejsem, zdá se mi výkon o trochu menší a spotřeba cca o půl litru větší,....zítra ještě vyčistím na co kápnu a uvidím.....
...tak nakonec jsem resetoval řídcí jednotku,..a vše je OK, jako před zaslepením, alespoň po 250km se to tak jeví,...
...tak nakonec jsem resetoval řídcí jednotku,..a vše je OK, jako před zaslepením, alespoň po 250km se to tak jeví,...
FOCUS, 1.8TDCi, HATCHBACK, GHIA, 2004
- jara550
- Nováček
Přidávám se k lidem co mají problémy s EGR ventilem.
Předminlý týden jsem koupil TDCi/85 kW a po zahřátí na provozní teplotu (opravdu až uprostřed teploměru) motor na všechny převodové poměry škube, a to od 1900 až do 2700 ot/min. Na 2-ku a 3-ku je to dost nepříjemný. Takže jsem zašel do autor. servisu Carent v Brně s tím ať udělají rozvody a kouknou se kde je problém. Výsledkem je že diagnostika je bez závad, ale technik po testovací jízdě odhalil "vadné ovládání EGR ventilu" cena opravy 6900 Kč mat. + 3000 práce (odhad). To se mi moc dávat nechce.
Myslel jsem že to vyřeším zaslepením EGR plechem, ale ouha, závada se opakuje, reset ŘJ proveden. Čím by to ještě mohlo být?
Jinak kontrolka motoru v pohodě před i po zaslepení.
Předminlý týden jsem koupil TDCi/85 kW a po zahřátí na provozní teplotu (opravdu až uprostřed teploměru) motor na všechny převodové poměry škube, a to od 1900 až do 2700 ot/min. Na 2-ku a 3-ku je to dost nepříjemný. Takže jsem zašel do autor. servisu Carent v Brně s tím ať udělají rozvody a kouknou se kde je problém. Výsledkem je že diagnostika je bez závad, ale technik po testovací jízdě odhalil "vadné ovládání EGR ventilu" cena opravy 6900 Kč mat. + 3000 práce (odhad). To se mi moc dávat nechce.
Myslel jsem že to vyřeším zaslepením EGR plechem, ale ouha, závada se opakuje, reset ŘJ proveden. Čím by to ještě mohlo být?

Jinak kontrolka motoru v pohodě před i po zaslepení.
Focus Ghia 1.8 TDCi 2002 Stříbro z měsíce
- Milano
- Nováček
Tak to asi tím egr ventilem nebylo, ale rozhodně bych tam tu záslepku nechal, je to ku prospěchu věci a hlavně nekupuj žádnej novej za ty šílený prachy. Já už mám zaslepeno 90t. km a pohoda.
Tvoje cukání může mít víc příčin, řeší se to v tématu "cukání motoru 1,8tdci 85kw", tak mrkni tam. A krom toho, že to cuká, to jede jak?? Není to liný? Auto musí jet jak utržený z řetězu, když mu šloupneš na krk a je úplně jedno, kolik má najeto, jen vše musí fungovat jak má. Jestli je to liný, tak jdi po podtlaku ovládání turba, třeba to bude jen zpuchřelá hadička nebo přidřenej ventilek. Jeden případ tam byl i takovej, že pomohlo přehrání softu ŘJ. Každopádně do Fordu s tím nechod' a radši pohledej nějakýho šikovnýho mechoša, nejlíp takovýho, kterej se specializuje na Fordy.
Tvoje cukání může mít víc příčin, řeší se to v tématu "cukání motoru 1,8tdci 85kw", tak mrkni tam. A krom toho, že to cuká, to jede jak?? Není to liný? Auto musí jet jak utržený z řetězu, když mu šloupneš na krk a je úplně jedno, kolik má najeto, jen vše musí fungovat jak má. Jestli je to liný, tak jdi po podtlaku ovládání turba, třeba to bude jen zpuchřelá hadička nebo přidřenej ventilek. Jeden případ tam byl i takovej, že pomohlo přehrání softu ŘJ. Každopádně do Fordu s tím nechod' a radši pohledej nějakýho šikovnýho mechoša, nejlíp takovýho, kterej se specializuje na Fordy.
Focus sport 3D 2003 1.8 TDci 85 kw, xenony, vyhř. čelní okno, zrcátka i sedačky Recaro, el. nastavitelná sedačka řidiče + zrcátka, palubní počítač, digi klima, egr off, kat off, černá perlet'