Tyhle závojnatky jsou děsně přešlechtěný a i obyč závojnatka to čas od času dělá. Prostě se z ničeho nic zastaví, jako by jí došly baterie a anehne se

Buď v klidu, pokud žerou, neřeš to.
Jinak jsi čistil správně. Jednou za měsíc cca třetinu vody vyměnit a můžeš i odkalit detrit ze dna. Filtr vypláchnout ve vodě z AQ je nejlepší, ale pokud už máš AQ zajeté,klidně ho proper pod tekoucí vodou z vodovodu. Jak často, na to časem přijdeš sám.
Svítit při správnym osvětlení můžeš klidně celej den. Tam odkud ryby i kytky pocházej jsou na dlouhý světlo navyklí. Já přijdu do práce okolo cca 9:30 a rosvítim a dokud jsem v práci, kolikrát do dvou i čtyř rána nezhasnu. Doma v obouch akváriích svítim od 12h do 21. Nechal bych dýl, ale manželka a prcek choděj brzy spát a vadí jim to. Zelená řasa je zdravá, ale když jí je moc neni to hezký, hnědá a štětičková jsou špatně. Ale záleží na mnoha faktorech. Překrmování, málo světla, proud vody.
Naprostá většina ryb likvidujících řasy se opravdu řasama v AQ moc neživý. Ne pokud normálně krmíš ostatní ryby. Proč by se trápily sbíránim řas, když to maji v krmení taky. A je to mnohem jednodušší. Bohužel.
Jinak dopouštět vodu do AQ je nejlepší odstátou, bez chloru, pokud máš na to prostor a nádoby. Já měnim jednou za 14 dní CCa 50% (120l)vody a jedu přes hadice rovnou z vodovodu a neni probém už asi cc a25 let co Akvaristiku dělám. A´t už to byli skaláry, labirintky, nebo teď Malawi. Nevim kde bych v malym 2+1 tu vodu jako měl nechat odstát a ještě jí tam lejt. Pokud je AQ zajetý nic se nestane.