Technika jízdy - brzdění levou nohou
- PePe_tdci
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Technika jízdy - brzdění levou nohou
Zajímalo by mě, jestli tuhle techniku používáte.
Začal jsem to trošku zkoušet a je to docela sranda. Výrazně se tim eliminuje nedotáčivost a jde dobře kontrolovat trakce na výjezdech ze zatáčky.. Né že bych byl teda rychlejší než normálně, ale jak říkám, zatim to tak spíš oťukávám.
Začal jsem to trošku zkoušet a je to docela sranda. Výrazně se tim eliminuje nedotáčivost a jde dobře kontrolovat trakce na výjezdech ze zatáčky.. Né že bych byl teda rychlejší než normálně, ale jak říkám, zatim to tak spíš oťukávám.
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Technika jízdy - brzdění levou nohou
Ked som sam v aute, tak to sem tam skusam, ale chce to dost cviku.
Takze kym ho nemam, take veci ze kontrolovat tym nedotacavost, ktora u Focusa je veelmi vysoko polozena, resp. rychlosti, tam by netrenovane, rozumej nie spravne nadavkovane, stlacenie brzdy lavou mohlo spravit viac skody ako uzitku
Ale inak preco nie
Takze kym ho nemam, take veci ze kontrolovat tym nedotacavost, ktora u Focusa je veelmi vysoko polozena, resp. rychlosti, tam by netrenovane, rozumej nie spravne nadavkovane, stlacenie brzdy lavou mohlo spravit viac skody ako uzitku

Ale inak preco nie

- PePe_tdci
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
No mohlo by se povést utrhnout zadek pomocí toho, ale ještě jsem se neodvážil... chce to letiště na trénování..
Ale i když přibrzďuješ jen trošku, tak je krásně znát jak se ten zadek snaží utéct..
Ale i když přibrzďuješ jen trošku, tak je krásně znát jak se ten zadek snaží utéct..

- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
ja som to tiez skusal ale skoro to nem dopadlo dobre
nemam cit v lavej nohe na brzdu "tukol" som len a uz som s koro zo 60tky stal 

- r0mik
- .
- Kontaktovat uživatele:
jsem na tom obdobne jak Djproces, leva noha bez citu zvykla jen rychle dupnout na spojku, levou na brzdu jsem vycelil celni okno... 
pro rejpaly: blembak nevozim na hlave furt

pro rejpaly: blembak nevozim na hlave furt

Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
No Otík vozil na uších sluchátka ,tak proč by jsi nemohl nosit přilbur0mik píše: pro rejpaly: blembak nevozim na hlave furt

- přesně jak píšeš ,levá noha bez citu ,tak by to nedopadlo dobře

-
- Test driver
podla mna ak nemáš ST,alebo RS je to zbytočne..zakruta sa najlepšia koriguje plynom pri zaradenmo nizskom stupni..lavou nohou som brzdil v motokarach..a je to pekne unavujuce
-
- Zkušený
a fokin neni trosku nafoukla motokara?? 

-
- Test driver
couddy:je je ale v tomto prípade asi len RS

-
- Zkušený
- PePe_tdci
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
No já si myslim, že je to dobře využitelný i v obyč. fofech.. kupříkladu moje TDCi má relativně vysokej krouťák a dost lehce se v zatáčce vnitřní kolo protočí a tímhle to jde lépe regulovat než jen plynem (když se to umí
)..
Úplně ze začátku jsem taky líbal přední okno, ale stačí si to párkrát vyzkoušet a jde to..
Jinak motoru by nemělo vadit, že brzdím a zároveň držim plyn ne?

Úplně ze začátku jsem taky líbal přední okno, ale stačí si to párkrát vyzkoušet a jde to..
Jinak motoru by nemělo vadit, že brzdím a zároveň držim plyn ne?

-
- Test driver
podla mna to je fakt velmi ošemetne a stale mam nazor,že pri výkonoch naších aut aj zbytočne a nebezpečne..
ak som tak hruby, alebo necitlivy aby sa mi pri zatáčke pretočilo kolo (stale tvrdím, že je lepšie ,aspon pri benzíne ho držat okolo 5tis otačok) a hrat sa s plynom..) pri brzdení a zároven pridávaní hrozí podla mna strata komplet kontroly nad podvozkom, pretože stačí anomalia (mokro, prach) a nemáš šancu zistit, či sa pretáčaš kvoli plynu, alebo si v smyku kvoli brzdam..) tento hrubý štýl (pridávanie a zaroven brzdenie) sa praktikuje hlavne vo formulovych seriach (kde si krasne vidíš na kola, čo sa s nimi deje)
ak som tak hruby, alebo necitlivy aby sa mi pri zatáčke pretočilo kolo (stale tvrdím, že je lepšie ,aspon pri benzíne ho držat okolo 5tis otačok) a hrat sa s plynom..) pri brzdení a zároven pridávaní hrozí podla mna strata komplet kontroly nad podvozkom, pretože stačí anomalia (mokro, prach) a nemáš šancu zistit, či sa pretáčaš kvoli plynu, alebo si v smyku kvoli brzdam..) tento hrubý štýl (pridávanie a zaroven brzdenie) sa praktikuje hlavne vo formulovych seriach (kde si krasne vidíš na kola, čo sa s nimi deje)
- MobyDick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Chmelko v rally se bez brždění levou noho skoro neobejdeš a na kola nevidíš. Dělaj to proto aby udrželi motor v otáčkách a neztráceli na výjezdu.
-
- Test driver
MobyDick:je pravda, že som rally nikdy neskusil a moj post bol hlavne o silničnom jazdení (závodení) preto tvrdím, že pri rozsahu napriklad aký ma moj motor mi stačí ho držat pekne vysoko a nemusím ho trapit (a seba) zaroven brzdením a pridavanim
- MobyDick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To je samozřejmě pravda že v normálním provozu je to absolutně zbytečné. Ale jak začneš honit desetinky vteřin tak to pomůže. Jeden čas jsem to taky zkoušel, ještě na starém autě, ale to mělo daleko silnější motor. Teď už to nedělám, zřejmně jsem se uklidnil