Přetěsnění olejové vany

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
freebiker
Nováček
Nováček

Přetěsnění olejové vany

Příspěvek od freebiker » 20.08.2008 08:42

Nikde jsem to tu nenašel, tak bych se chtěl podělit se zkušenostma, aby jste neprošli zbytečně tím, co já!!!
Před nedávnem jsem zjistil, že mi více než sákne olej okolo olejové vany. Chěl jsem tedy přetěsnit tuto vanu. Pro všechny kdo máte motor jako já 1,8 benzín 16V r.v.2002 a chtěli si to udělat sami a navštívíte třeba Auto Kelly, zrušte tuto misi a vězte, že těsnění se neprodává, ačkoli se budou dušovat, že to přesně toto (ano, je to těšnění na olejovou vanu ale to další horní, po rozpůlení motoru). Jak mi sdělil technik od Forda (ten co něco zná z AUTI-IN pardubice) a ten mi vysvětlil že od "nějakého roku" se olejová vana k motoru jen lepí, bez gumového těsnění!!
Použite normální silikonové lepidlo co ztuhne - já použil na doporučení jiné netuhnoucí - to jsem si naběh!! Po té co jsem použil "normální silikona na motory je vše OK!
Jinak bacha na jednu věc. Pokud se vám vše povdede (vylít olej bez ztráty šroubu, demontovat všechny šrouby, a vyndat vanu samotnou, vyčistit a odmastit obě plochy, dát papírové těsnění se silikonem nebo jen silikon) nezapomňte vyčisiti otvory pro šrouby! Buď nějakým drátem a pak vzduchem (třeba pumpičkou) nebo jen stlačeným vzuchem, kdo má kompresor. Jinak se vám stane co mě - utahuju a utahuju a nejdnou to vypadá že šroub je na konci závitu. Když jsem se podíval, byla tam ještě mezera, tak jsem trochu zabral a ulítnul mi kousek hlíku z bloku motoru (co kreje díru pro šroub), naštěstí v místě kde to nevadí!!! Tak bacha na to!!

pro ty co by chtěli vidět pohled zepsodu na motor bez krytu:

PS: chtěl bych navrhnout vytvoření fóra, kde by byl seznam lidí a dovednosti co již dělali a mají s tím, s tou prací zkušenosti!! Bylo by to ulehčení i pro nás, co si věci na autě raději uděláme sami!
Přílohy
iPhone 115.jpg
iPhone 070.jpg
iPhone 043.jpg

Odpovědět

Zpět na „Motor“