utok na cestnych piratov, jop statstiky min vnutra rok 2007
"Na záver ešte pár čísel. V roku 2007 sa stalo na území Slovenska spolu 61.051 dopravných nehôd, pri ktorých zahynulo 627 osôb a ťažko sa zranilo 2.029 osôb. Ale keď sa pozrieme na príčiny týchto nehôd, podľa oficiálnych štatistík Policajného zboru SR najviac nehôd – až 39 % zapríčinilo porušenie základných povinností vodičov, na druhom mieste s 35 % to bol nesprávny spôsob jazdy, a až na treťom mieste to bola rýchlosť – 14,7%. Takže ozaj nehádžme všetko zlo na rýchlosť, príčina nehôd a kolízií je inde."
vysoka rychlost 14,7 % az na tretom mieste
mam taky pocit, ze kopa slovakou pride za male veci o vela penazi ...
na jednom fore som cital zaujimavy nazor, ako by mal vyzerat cestny zakon ...
Hadam sa ten clovek na mna nenahneva, ked sem skopcim jeho nazor s ktorym plne suhlasim, akoby mi z duse hovoril ...
"Nehodovost je zaujimava vec. V tom documente sa pise, ze v BA absolutne prevladaju havarie auto-auto a nie je to tak tragicke. Co je velmi interesantne, kedze tu sa dodrziava 60/80 len ak vidis ramer. Rovnako chodci nie su taky sprosty dobytok, co sa vtrepe do cesty. Pre BA vodica je prechod mimo Ba stresova vec, tu su ludia drzi, ale nie udereni, co ti vlezu na prechod, ked si 4m od a nechaju na teba, ci potvrdis Darwinovu teoriu, alebo nie.
Obdobne vidno, ze vysoka rychlost nie je tak signifikantny cinitel pri nehode s nasledkom smrti, ako to Sandokan s tancekom prezentuju.
Cakal som,ze sa konecne udeje nieco pozitivne s legalizovanim urcitych uprav na vozidlach, ze sa pojde po STK, ktore za prachy pustia casovane bomby na cesty, ze sa realne vystartuje proti chodcom a cyklo, ktori teraz tazia z toho, ze ich pokutovanie je obtiazne.
Velmi som dufal, ze konecne sa ramery prestanu schovavat a bude to viditelne/ oznamene v rozhlase, pretoze pokym toto nie je, tak nikto na svete mi nevyhovori, ze primarnym ucelom je represia a nie prevencia.
Ze policia riesi kraviny, to je pravda, tak ako lekari na nocnych a x inych profesii. Ze je jej malo tiez fakt, len preco kua dopravaci, preco nie ekonomicka kriminalka, ved stranici si odklepli nepreukazovanie povodu majetku a nemusia sa stresovat, ani ked nahodou stratia imunitu?
Volanie nehodovky bude sakra problem koli poistkam a poistovniam. Jedna, co si pisal a potom spekulanti. Vinnik to na druhy den poprie, co sa deje aj teraz a ak nemas policiu, ktora na mieste rozhodne o vine, je problem s poistnym plnenim. Skonci to tak, ze o co menej budu nehodovkari jazdit von, to to viac budu PMJ riesit rozbite huby pred poistovnami
No, stacilo, nebudem zatrpknuty, ide weekend. Ale historia vzdy hovori, ze pokuty su zasadne v hornej hranici rozpatia a potencialne 20k je strasiak bez ohladu na bulvar."
aby som to troska osetril tento akt kopirovania je to z fora http://www.tunnigklub.sk
Aky mate vy nazor na novy cestny zakon ???