Budete jezdit bez rezervní pneu?
- Peters56
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Budete jezdit bez rezervní pneu?
Tak jsme to včera slyšeli, že od jara zřejmě nebude rezervní pneu v povinné výbavě automobilu. Nevím jak ostatní ale já si rezervu ve vozidle nechám, protože ji vozím doteď a nepřekáží mi tam. Nějaký spray na huštění pneu je sice dobrá věc, ale je třeba si uvědomit, že než nám dojde, že jsme píchli pneu tak ještě nějaký ten metr ujedeme a může se stát, že se pneumatika od disku odlepí a spray na huštění nás nezachrání protože všechen vzduch bude unikat mezerou mezi diskem a pneu. V případě dušových pneumatik se může stát, že se duše v pneu protočí, utrhne se ventil a stejně kolo nenafouknem. Kdo to zažil tak ví o čem píšu. Takže rezerva ve vozidle u mě zůstane. Už vidím některé řidiče kteří aby ušetřily pár kilo hmotnosti navíc, rezervu vyndaj, a v případě defektu budou u silnice "lovit" řidiče stejných vozů a žebrat aby jim zapůjčily rezervu aspoň na dojetí do servisu.
To za chvíli můžou zrušit žárovky v povinné výbavě protože auto má dvě světla vpředu a s jedním se dá taky jezdit.
To za chvíli můžou zrušit žárovky v povinné výbavě protože auto má dvě světla vpředu a s jedním se dá taky jezdit.
- novako
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Budete jezdit bez rezervní pneu?
nedávno jsem chytil gumou o obrubník (a zrovna v místě s ostrými hranami) a v gumě byla díra cca.3cm, byl jsem asi 200m od domova, ale, co bych si počal bez rezervy? sprej by to rozhodně nespravil, maximálně tak stavební pěna

Ford Focus r.v.99 2.0i 16V Trend 5dv. sv.modrá metal. 

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dycinky s gumou. Už taky mi několikrát rupla takovým způsobem, že nezbývalo nic jiného než nasadit novou.
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- novako
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
a bylo to guma plnohodnotná a nebo jen dojezdová?silverwolf píše:Dycinky s gumou. Už taky mi několikrát rupla takovým způsobem, že nezbývalo nic jiného než nasadit novou.

a bylo u toho vůbec auto....?

Ford Focus r.v.99 2.0i 16V Trend 5dv. sv.modrá metal. 

- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vozim malý dítě, takže se spolehat na nějaký opravný sady nehodlám a na pomoc jinejch taky ne. Takže jedině s rezervou.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- Kiposek
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Zrušit rezervu je úplná hovadina. Jak se tady píše, na nějaký sprej se jim můžu z prudka jasna ... Rezerva je vždycky třeba neváží 100 kilo abych to poznal na spotřebě, ale ušetří mi jak čas tak problémy. U mě má rezerva své vyhrazené místo na dně kufru, a tam i zůstane.
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já věděl, že to pochopíte
. Pneu byla plnohodnotná, dojezdovku mám poprvé teď a ještě jsem ji nemusel použít ( klep klep klep). Dvakrát jsem gumu prořízl o ostrý kamen na asfaltce, kde díry ti hňupi vysypali šutrama. Rána a v okamžiku bylo hotovo. Jednou jsem jí prořízl bůhví čím - nebo jí někdo pomohl, ale ujel jsem na ní ještě asi 5 km než byla prázdná. Jinak normální defekty jsem měl asi dva. Tedy poměr mluví jednoznačně. Rezervu budu vozit imrvére
a o změně jsem ani na chvíli neuvažoval.

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.

- tomason
- Test driver
Já mam taky šprcku(slimku) tak to nemusim vůbec řešit 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Jemar
- Zkušený
Souhlasím, jezdit bez rezervy je blbost, ušetřené finance za palivo jsou minimální a v případě nutnosti výměny pneumatiky mi nepomůžou.
- KubaU
- Junior
Takovejhle defekt měl v létě brácha:

To by musel být kurva sprej, že jsem tak sprostej
Já už jsem taky prorazil do gumy několikacentimetrovou díru... Mám sice jen dojezdovku, ale vyndavat jí z auta teda nebudu ani náhodou. A pokud bych na autě neměl runflaty, tak bez rezervy bych nevyjel...

To by musel být kurva sprej, že jsem tak sprostej

Já už jsem taky prorazil do gumy několikacentimetrovou díru... Mám sice jen dojezdovku, ale vyndavat jí z auta teda nebudu ani náhodou. A pokud bych na autě neměl runflaty, tak bez rezervy bych nevyjel...
-
- Test driver
KubaU to leda Polyuretan a obstříknout dookola
Mám dojezdovku a necham ji tam!
Myslím, že zrušit povinnost vozit rezervu je vyhodná proty co si nechaji do auta hodit plyn a nadrž místo rezervy, pak nemaji problem kam dát kolo.
Včera ve zpravach mě pobavil chlap co říkal, že je to dobré, že se aspon nemusí špinit při vyměně kola. To je vůl, tak sand to nemusí měnit i když nahradni kolo má ne?

Mám dojezdovku a necham ji tam!
Myslím, že zrušit povinnost vozit rezervu je vyhodná proty co si nechaji do auta hodit plyn a nadrž místo rezervy, pak nemaji problem kam dát kolo.
Včera ve zpravach mě pobavil chlap co říkal, že je to dobré, že se aspon nemusí špinit při vyměně kola. To je vůl, tak sand to nemusí měnit i když nahradni kolo má ne?

- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Bez rezervy bych určitě nevyjel. Těch pár ušetřených kg se nemůže nijak projevit a za případné problémy to nestojí. Sprej není všemohoucí. Jestli budu něco dělat s rezervou, tak možná časem výměnu na dojezdovou, u hatch-backu se pak podstatně zvětší objem kufru (tuším že o rovných 100l) - ale zatím krámy moc netahám, takže zůstává plnohodnotné 

- Kiposek
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Nebojte na všechny jednou dojde, nepřeju nikomu nic zlého, ale chtěl bych vidět Topolánka, který věčně někam spěchá.Kdyby si ten jeho vládní řidič vzal jejich návrh k srdci a vyhodil by tu rezervu a spoléhal na nějaký sprej. Jak by se asi Topolánek tvářil, kdyby mu šofér řekl: "Dojeli jsme, mám defekt, nejde to spravit a teď budeme stát a mrznout než přijedou žlutí andělé." To by byla prdel. Pak by si uvědomil, co vymysleli za kokotinu. Jo hold vymýšlí nám ti zákonodárci dobré hovadiny. Zajímají se o kraviny, ale jak dostat plyn z Ruska, nebo oddlužit republiku, to je nechává ledově klidné.Je to opravdu banda ....
- Kiposek
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
P.S. Kdybych měl to štěstí a potkal bych jak někde stojí, jen bych zastavil, s úsměvem bych se zeptal, jestli náhodou nespěchá. popřál bych mu příjemný zbytek dne, kopl bych do vrtule a nazdar.
- Damon
- Test driver
V soukr máme velkou rezervu a ve služebáku malou ale určitě ne sprej. Ten tak na motorku to je jiná.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999