Sykání,cukáni a pískaní motoru 1.6 TDCI
- Taec
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Motor 1.6 TDCi - Poradí někdo??
Zdravím, nemá někdo zkušenosti s tímto problémem u nafty, 1.6 TDCi, rv1/06. Po sešlápnutí a uvolnění pedálu plynu na neutrál má tak sekundovou "díru", než se motor roztočí a potom zase jako by chvilku držel otáčky, než spadne na volnoběh. Při jízdě zabírá tak do 1/2 plynu a po přidání na "plnej" ztratí výkon a pomalu, opravdu pomalu jde do otáček. Jako by mu chybělo palivo, nebo jako by vás někdo držel za "zadek".
- Ahmed
- Test driver
Re: Motor 1.6 TDCi - Poradí někdo??
Kolik mas najeto?
To by spis chtelo diagnostiku. V lepsim pripade to bude vadny pedal plynu, v horsim uz to bude horsi
Problem s vedenim nafty - filtr, cerpadlo, zanesene vstriky..., neco s elektronikou, tezko rict.
To by spis chtelo diagnostiku. V lepsim pripade to bude vadny pedal plynu, v horsim uz to bude horsi

-
- Test driver
Ahmed diky za radu, kolega sa pýtal na inom webe,tak som ho radšej presmeroval k nám, čo bolo prve čo ma napadlo, bol prave ten pedal, ale zotrel ma tam miestny guru, ze je to blbost..chudak, asi ešte stale žije v dobach laniek
- Taec
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, díky za rady. Zítra jde Píja "doktoru", tak uvidím. Ráno jsem vezl malou k babičce, tak jsem zkoušel, jak zabere od nízkých otáček. Okolo 1700-1800 je znát, že zabere turbo (eee, jestli tam zabrat má
). Jak ale víc přidám, je znát, že by šel, ale nejde to. Ale ještě jednou moc díky

- Ahmed
- Test driver
Snad to bude nejaka blbost. Ten pedal plynu se asi projevuje jinak. Mozna tam bude nekde dira nebo vypadla hadice. Ted jsem si vzpomnel... Nemas prasklou trubku od turba? Mel bys kus motoru zastrikany od oleje...!? Nekde se to tu resilo jako casty problem. Jestli si dobre vzpominam, tak jak otevres kapotu a podivas se hned na prvni trubku dolu, tak to praska nekde u uchytu a tam by to melo byt mastne... Pokud by to bylo tim, tak usetris za diagnostiku.
-
- Test driver
stale mi vrta hlavou to držanie otačiek po ubrani plynu..
- Ahmed
- Test driver
Njn
Pokud tam na prvni pohled neni neco vypadle nebo nechybi, tak to je tezke 

-
- Test driver
ale Ahmed, musím pochvalit, zanalyzoval si to pekne, na tie veci ja som už krátky
inak uvidime, s čím Taec prijde, ale ak fuka turbo von, tak riadiaca jednotka može byt zmatena a podrží prívod paliva dlhšie..tažko povedat, ale je to podla mna dost pravdepodobne

inak uvidime, s čím Taec prijde, ale ak fuka turbo von, tak riadiaca jednotka može byt zmatena a podrží prívod paliva dlhšie..tažko povedat, ale je to podla mna dost pravdepodobne
- Dong
- Nováček
Hmm ze bych mel jet taky do servisu...motor mam od oleje oslintany cca od 200km (kousek od vedeni vytlaku turba pres motor). I kdyz me pripada ze mi spis lehce slinta tesneni pod vikem motoru. (Diru po pridani plynu mam taky a otacky po ubrani taky drzi, ale rekle bych ze jede dobre)Ahmed píše:Snad to bude nejaka blbost. Ten pedal plynu se asi projevuje jinak. Mozna tam bude nekde dira nebo vypadla hadice. Ted jsem si vzpomnel... Nemas prasklou trubku od turba? Mel bys kus motoru zastrikany od oleje...!? Nekde se to tu resilo jako casty problem. Jestli si dobre vzpominam, tak jak otevres kapotu a podivas se hned na prvni trubku dolu, tak to praska nekde u uchytu a tam by to melo byt mastne... Pokud by to bylo tim, tak usetris za diagnostiku.
- Ahmed
- Test driver
Uz jsem to s tou trubkou nasel:
http://ford-focus.cz/forum/viewtopic.ph ... 8f42bea3b5
http://ford-focus.cz/forum/viewtopic.ph ... 8f42bea3b5
- Taec
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Trubku turba mám vyměněnou, prasklá byla. Ale vyměnili to ještě před tím, než jsem začal řešit tento problém. Dnes mi volal "servisman", nic nezjistil
. Auto byla na diagnostice a.......nic
. Všechno prý v pořádku, tak nevím.

-
- Nováček
Sykání,cukáni a pískaní motoru 1.6 TDCI
Před měsícem jsem koupil FoFo II, 2005, 1.6 TDCI 80kW dovezený z Rakouska z operativního leasingu. Po nastartování motoru je slyšet z pod kapoty takové sykání (ss ss ss ss). Ve Fordu mi říkali, že to nic není a pokud motor šlape není třeba to nijak řešit. Vím, že to zní divně ale vážně je to tak. Nevíte co to může být a jak toto odstranit? Díky za odpověď.
- Peter5
- Junior
Re: Sykání motoru 1.6 TDCI
Je to taky zvuk nieco medzi piskanim a sicanim. To mi robi tiez. Je to pocut aj po vypnuti motora ako sa motor zastavi tak to je pocut este asi 1 sekundu. Ak je to to co opysujem tak to tak ma byt a je to v poriadku. Mechanik mi to vysvetlil ze je to nejaky ventil a tak to my byt. Ak to nieje tvoj pripad tak potom nic.
Focus 2008 facelift, 1.6 TDCi 66KW, Trend X, siva sea
Ford Kuga 2014, 2,0TDCi AWD, Powershift,
Ford Kuga 2014, 2,0TDCi AWD, Powershift,
- Norbert
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sykání motoru 1.6 TDCI
že by ventilátor?
-
- Nováček
Pískání od motoru 1,6 TDCI
Prosím o radu. Něco mi píská v motoru. Je to takové pískání s vrzáním. Ozývá se to při jízdě i na volnoběh po přidání plynu. Děje se to jen u vlažného motoru. Pokud je motor plně zahřátý zvuk zmizí.