novy golf lepsi nez focus?

Moderátor:phofy
Anndy
Test driver
Test driver

novy golf lepsi nez focus?

Příspěvek od Anndy » 09.02.2009 16:38

Nedaval by som to sem, keby som to necital od redaktorov pre ktorych (z hladiska zazitkov za volantom) existuje len bmw 3, ci focus.

Kratka citacia:
„Golf má nepatrně navrch v ergonomii a dílenském zpracování, ale pokud vás baví řídit, kupte si interaktivnější Ford Focus.“ Věta, kterou jsem několik posledních let v různých obměnách opakoval jako standardní odpověď na dotaz po nejlepším hatchbacku nižší střední třídy, pozbyla s příchodem šesté generace Volkswagenu Golf platnosti. Ne proto, že by se nejprodávanější model VW přes noc změnil ve zdroj delikátních řidičských rozkoší, ale protože jeho tradiční silné stránky byly rozvinuty do té míry, že mírná dynamická převaha Focusu prostě již nepředstavuje dostatečnou protiváhu

http://www.autoweb.cz/prvni-jizda/volks ... 8-kw/16246
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

MK2
Test driver
Test driver

Re: novy golf lepsi nez focus?

Příspěvek od MK2 » 09.02.2009 16:56

Za tu cenu Golfu 1,4 TSI si můžu koupit Focus ST a pak se můžem porovnávat :lol:
2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 09.02.2009 18:10

Hm... kriza je svina a udrzat predajnost treba za kazdu cenu, pockajme si radsej na viacero recenzii, nech mame vacsiu zaruku nestrannosti.
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 09.02.2009 19:38

podla mna VW (golf aj O2) najviac boduju motormi 1.4 tsi a 1.8 tsi su vyborna volba, ked xces benzin a aj trochu vykonu navrch. jediny problem tych motorov je, ze su mrtve zdola :wink:

mal by sem napisat niekto, kto casto meni ford za VW. ja to uz totiz nerobim :!: :!: :!:
osobne si myslim, ze fordu sa maloktore auto vyrovna v pocite z jazdy
je radost v nom jazdit, ci je to focus alebo mondeo. a to zrejme plati aj o novej fieste :idea:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 09.02.2009 19:41

KH máš naprostou pravdu, dokonce musím přiznat, že já osobně sem tomu nechtěl věřit, než sem si koupil prvního focuse.

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 09.02.2009 19:42

Ale ta cena :?: si dělaj kozy ne za hatch
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 09.02.2009 20:07

az teraz som kukol tu cenu za zaklad :idea:
hahahahahahahahahahaha :mrgreen:
629 000 kc - FOCUS ST - nemam k tomu, viac co povedat :idea:

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 09.02.2009 20:12

Chlapi, vy nepoznate ten server, resp. ich redaktorov asi. Oni vzdy skoncia u toho, ze nie je lepsie auto ako focus, bmw3, mondeo v ramci beznych aut. Vsetci ich obvinuju zo zaujatosti a "uchylnosti" na ford a bmw.

Preto ma naozaj zarazilo, ak to tam napisali tak ako napisali.

Iste, cena je diametralne odlisna, avsak s tou sa da vzdy nieco robit a o cenu mi neslo.
Obrázek

deekay
Junior
Junior

Příspěvek od deekay » 09.02.2009 20:30

Ford posledni dobou bohuze hodne setri...dyt jeho ceny jsou na urovni korejcu.
Pokud nekdo chce pomijet cenu, prosim, ale to muzu pak napsat ze proti Impreze STi je golf sracka a ze cena me nezajima. Navic nutnost pouzivat 98ku benzin u FSI motoru aby to vubec nejak jelo, je dle me zhovadilost
Ford Focus Futura, 5-door, 00/01, 1.6 Zetec-S, light sapphire blue, KN, KONI...
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 09.02.2009 21:44

podla mna setko ked porovnavas tak to ma viac uhlov pohladu.
otazka je vzdy co preferujes :idea:
anndy ty mas rad auto ako celok, preto ti golf6 moze sadnut viacej ako focus

aj v tom teste je to doslova napisane, ze aj ked sa riadenie na focus nechyta, je tam obrovske zlepsenie voci golf5 a golf6 je vyrazne viacej zabavny. teraz sa na to pozrime z druhej strany, golf6 je perfektne auto, ako celok lepsi ako focus, a navyse skoro tak zabavny ako focus. parada. a ludia nemaju nad cim rozmyslat :wink:

focus dnes jednoznacne setri v interieri av materialoch ale na podvozku a vyladeni neusetril ani 1 cent :!:
ak niekto nad vlastnostami a vyladenim podvozku focusu mavne rukou a povie, ze je to klise, tak ja poviem, ze nikdy nejazdil na hrane trakcie kolies s vozovkou 8)

otazkou zostava len ci taketo auto na trhu vydrzi :?:
sak pozrime sa len na dabatu fofo1 vs fofo2, kde sa vela ludi priklana k 1-tke ako k viac zabavnemu autu.
takto nejako skoncila aj nova bmw3, porovnaj novu so starou, dnes cista konfekcia.
a takto skonci nakoniec asi aj focus.

proste dnes xce masa ludi auto bez vyraznejsej radosti z jazdy. staci sa pozriet na porsche ako zacal montovat dizlovy motor :!:
to je proste trend
a tych par fanatikov, ktorych najdes aj tu na fore, na tych sa vsetky automobilky nakoniec zvysoka vys...u :oops:

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 09.02.2009 21:47

Aj rasto Chvala zo auto.sme.sk pisal ze Golf VI sa prvykrat dostal aj unho pred Focus vramci jazdy...
Ale pri tej cene a dizajne, nech si ho nechaju... Keby Golf stal tolko co Focus, tak ho bez problemov kupim (aj ked interier je u Golfa asi kvalitativne lepsi, ale exterier je pre dedkov)

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 09.02.2009 22:10

Ja nemozem povedat, ze novy golf je lepsi ako focus. Ani to tvrdit nechcem.
Iba poznam ten server a nazory novinarov tam pisucich a ked oni toto napisali, tak na tom nieco bude, normalne toto nikdy nehovorili. Lebo zo skusenosti oni vedia najviac/najlepsie vystihnut podstatu auta - teda aspon ked porovnam s mojim nazorom na auto.

Mas pravdu, ja mam rad auto ako celok a v tomto ohlade som sa trosku vo focuse sklamal. Co som najviac testoval auta, tak mi sadlo MB-S. A kupodivu mne ta jazda pripadala zabavna, bez toho aby som pocul a citil kazdy kamienok ktory prejdem, kazdu jamu. Praveze bolo zabavne, ako to vsetko lahucko a presne ide, ze svet tam okolo vonku prestal existovat.

Viem, ze to nie je pre kazdeho. Tak ako nie je pre kazdeho jazdenie na hrane, ktore je navyse nebezpecne v beznej premavke, a cim-dalej tazsie realizovatelne. Tak isto nase cesty tomu nenapomahaju. Ale hlavne, nie kazdy (aj ten koho bavi jazdit - napr. ja) tak jazdi, alebo chce jazdit na limite.

Priznal som davno, ze focusa mam len preto, ze v danej dobe to bol najlepsi pomer motor/vybava/cena (predpokladal som aj kvalitu trosicku vyssie) a urcita menej napadnost pre zlodejov.
Na druhej strane nelutujem, a som vcelku spokojny, ale kludne by som obetoval kusok z jazdnych vlastnosti na vylepsenie inych veci.

A ktosi tu pisal, ze na podvozku focus nie je ochudobneny. Minimalne ten po FL je z hladiska zuvkoveho komfortu - uz som to pisal inde. Taky buchot na nerovnostiach ani fabia nevydava. Podla mechanika z fordu (summit) je toto horsie vo verzii po FL. Tie prednim su tichsie. Na druhu stranu zadna naprava je vylepsena - ma nejake dalsie rameno, ci co. Cize ak dalsi focus bude posunom smerom ku golf-smeru, podla mna to chybou nebude.
Nakoniec toto iste urobili aj s novou fiestou. Treba sa zmierit s tym, ze k pokroku patri aj urcite znizenie komunikativnosti - proste su to protichodne vlastnosti. Dnes uz nikto nechce aby sa nove auta ovladali podobne ako tie stare.... A tie komunikovali az to bolo nemile obcas...
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 09.02.2009 23:02

samozrejme, ze sa pridam :)
Tento trend automobiliek ja jasne dany tym, na co sa auta pouzivaju. Bohuzial, automobilky, ktorym ide havne o masovy predaj, uz asi nebudu vyrabat to, co je dobre. Pretoze ludia si teraz vyberaju podla pre mna nezmyselnych kriterii, ale trocha ich chapem, doba je taka a robi to vacsina.
Je tu boj o ciselka, niektore automobilky si to presadili. Spotreba nizsia o 0.2 litra/100 km, zrychlenie vacsie o 0.3 sec (hlavne u SUV mi je z toho na blitie), kufor vacsi o 5 litrov, o 2 airbagy viac a podobne. Bohuzial, kvalitativne pohlady auta ako dopravneho prostriedku sa posuvaju niekde do pozadia.
Teraz vladnu na trhu 2 trendy:
1. co najuniverzalnejsie auto
2: co najlacnejsie auto.
A kazda masova vyroba sa teraz ubera jednym z tychto smerov. No a pre ozajstne pozitky si budeme musiet chodit bud k specialnym ediciam (ako napr. Focus RS, M3, AMG, STi, Evo), za co si teda riadne priplatime, alebo sa budeme musiet obratit na poslednych mohikanov, ktori robia auto dokonalym v jednom smere (Bentley, Lotus a viac ma teraz uz ani nenapada, vsetci sa uz sk....).
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 09.02.2009 23:26

vcedula. Lenze z aut sa uz stal spotrebny tovar. Mozno este nie celkom u nas, ale inde ano. Sice pomerne luxusny. A vzdy je to robene pre vacsinu - a vacsina = nuda.

Za dalsie - vidim problem v tom, ze politici sa do toho seru. Ved kto povymyslal nahananie za emisiami, a podobnymi vecami (aj ked oni asi nie, skor nejake zaujmove skupiny to cez nich pretlacaju)? Lenze pokrok musi byt (aj keby len pre pokrok - musi byt dovod vymenit auto za 3 roky, inak by vyrobcovia skrachovali - vid sucasna kriza). Alebo kvoli bio-palivam ludia nemaju skoro co zrat (resp. su potraviny zbytocne drahe).

Na druhej strane ale ludia chcu coraz lacnejsie auto (ja tiez), a tiez je super, ked malo zerie (zase su tu politici s neskutocne vysokymi danami - aspon u nas). To mi umoznuje, co? Dat malo za auto a zaroven co najskor kupit nove. To je kolotoc konzumnej spolocnosti.

Plus u nas specifika ciest - su to skor tankodromy a nie cesty. A tiez auta su coraz dostupnejsie, kvalitnejsie (aspon z hladiska schopnosti a jazdnych vlastnosti) a pravidla prisnejsie (paradoxne). Cestna siet sa vyvija pomaly, ak vobec - cize neskutocne pribuda premavka a tam uz nie je ani moznost vychutnavat si jazdu.
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 09.02.2009 23:54

jj, pravda. Cesty sa robia rovnejsie, sirsie a uz to nie je to co to byvalo. Teraz ti staci sadnut do niecoho, pomaly sa rozbehnut na 130 a hnat auto po dialnici. Vtedy nepotrebujes dobry podvozok, vykonny motor, akceleraciu alebo presne riadenie ci radenie. Ludia si uz nechodia zajazdit len tak pre radost, pretoze cely mesiac setrili 0.2 litra a teraz to pojdu prejazdit ?

Preto som rad, ze tuna z klubu sa najdu ludia, ktori si len tak vyjdu na jazdu a spravia nejake tie kilometre len tak pre radost. Lebo auto ma sluzit cloveku a nie clovek autu.

Ja si vzdy najdem nejake miestecko, kde si auto uzijem. Doteraz to bola moja ranna rychlostna skuska, lenze premavka sa zhustila :( a musel som si najst dalsiu vyzvu. Tak teraz jazdim hore a dole nasou poschodovou garazou cez rucnu kazdu zakrutu :D uz som sa vypracoval tak ze aj rano aj vecer kazdu zakrutu zvladam polobokom :). Lebo auto si v prvom rade uzivam.

Asi dost zalezi na tom, ako kto chape auto. Niekto ho chape ako image, sused ma tiez, tak mam aj ja. Niekto to berie ako nevyhnutnost vozenia do prace, niekto zasa ako nevyhnutnost, ktoru chce prevadzkovat za co najnizsiu cenu, aj ked nie vzdy je to pravda.

Ja sa na auto pozeram ako na jeden uzasny vynalez, ktory dal cloveku moznost byt rychlejsi, ovladat ohromnu silu motora a pritom len o milimetre sa vyhybat smrti. A preto mam svoje fofo tak rad :P a preto nemam rad auta, ktore nie su v nicom vyborne ale vo vsetkom dobre.

Dobru noc :wink:
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

Odpovědět

Zpět na „Pokec“