Firemní auto vs. soukromé účely
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Firemní auto vs. soukromé účely
Je Vás tu jistě dost,kteří máte i služební auto s možností soukromého užívání.Co vlastně musím mít k řízení služebního vozu(doklady,smlouvy o užívání atp.)Zatím jsem to nijak neřešil,ale nerad bych se pak s policisty hádal co mám,nemám a měl bych mít....
- miggell
- Pokročilý
Re: Firemní auto vs. soukromé účely
ja som dlhe roky jazdil na služobnom aute a samozrejme že som mal auto na sukromne učely.
mal som od firmy vytlačené povolenie na použivanie vozidla na súkromne učely a to bolo všetko. teda samozrejme doklady od auta. Ale za cca 12 rokov to tušim pytal policajt len raz
mal som od firmy vytlačené povolenie na použivanie vozidla na súkromne učely a to bolo všetko. teda samozrejme doklady od auta. Ale za cca 12 rokov to tušim pytal policajt len raz

Kota: no myslim, ze zamestnavatel by mal vediet, co potrebujes a podla toho ti vydat papiere resp. potrebne doklady...ale vacsinou potrebujes len potvrdenie, ze auto smie uzivat 3.osoba t.j. ty
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No,je to vlastně náš rodinný podnik,ale auto není psané na mě.Zatím jsme tyhle papíry moc neřešili
Ale něco bych u sebe vozit měl.A nemáte někdo ten papír v compu,že by jste ho sem dali?Nějak nevim co by v tom mělo bejt zanesený.A můžu tam dopsat i ženu?

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze jeste musis mit nejake skoleni ridicu, nebo neco takoveho, nebo se mylim? Kdyz jsem delal v byvale praci, ridili jsme sluzebni auta, tak jsme museli takove jednodenni skoleni absolvovat. Ale mozna uz je to jinak.
- qwerton
- Pokročilý
ve firmě máme několik aut, jezdeji s nima zaměstnanci na HPP i brigádníci, nikdo od nás nemá nic písemně a podle mě to žádný zákon, ani vyhláška nevyžaduje. Pouze v případě, že auto jede mimo ČR vystavili jsme nějaký doklad v češtině a angličtině.
podle mě je policajtům uplně jedno, jestli je auto soukromé, nebo služební - to je stejný, jako když je auto psaný na manželku a jezdím s ním já. Hlavně musíš mít všechny potřebné doklady (OTP, podepsanou zelenou kartu, případně emise, pokud na nich už auto bylo, OP a ŘP) + navíc by měla ve služebním autě být kniha jízd, reflexní vesta...
a jednou za rok pořádáme "školení ridičů referentů" dělá to většina autoškol. Průkaz vyžadují pojišťovny v případě, kdy řidič způsobí škodu zaměstnavateli a ten ji bude vymáhat (tzn. když řidič způsobí sám poškození).
třeba to děláme blbě, ale za 4 roky jsem se nesetkal s tím, že by policisti po někom něco chtěli a ten to neměl - aut máme ve firmě 17, takže nějaký kontroly čas od času jsou.
kocem roku nám někde auto zmasakrovali vandalové a jen jsme dostali dopis od místního oddělení policie a ptali se nás, jestli tam bylo auto oprávněně.
podle mě je policajtům uplně jedno, jestli je auto soukromé, nebo služební - to je stejný, jako když je auto psaný na manželku a jezdím s ním já. Hlavně musíš mít všechny potřebné doklady (OTP, podepsanou zelenou kartu, případně emise, pokud na nich už auto bylo, OP a ŘP) + navíc by měla ve služebním autě být kniha jízd, reflexní vesta...
a jednou za rok pořádáme "školení ridičů referentů" dělá to většina autoškol. Průkaz vyžadují pojišťovny v případě, kdy řidič způsobí škodu zaměstnavateli a ten ji bude vymáhat (tzn. když řidič způsobí sám poškození).
třeba to děláme blbě, ale za 4 roky jsem se nesetkal s tím, že by policisti po někom něco chtěli a ten to neměl - aut máme ve firmě 17, takže nějaký kontroly čas od času jsou.
kocem roku nám někde auto zmasakrovali vandalové a jen jsme dostali dopis od místního oddělení policie a ptali se nás, jestli tam bylo auto oprávněně.
- Damon
- Test driver
JJ normál doklady,podepsanou zel kartu vlastníkem vozidla - u nás Arval a pak mám papír že to auto mohu používat včetně rodinných příslušníků. Proškolení cca 1 ročně sice mám ale řekl bych že to je spíš ochrana pro firmu protože žádný doklad o tom nedostávám a tudíž nevozím. Nikdo ani při dopr nehodě po mě nic jiného nechtěl něž doklady od vozu a moje papíry jako kdyby to auto bylo moje. 

Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- canndale
- Zkušený
u nas nam firma dala doklad - potvrdenie ze mozem vozidlom disponovat, plus doklad ze som bol preskoleny autoskolou a mozem soferovat sluzobne vozidla
Policajti sa mi uz raz vyhrazali ze zavolaju mojmu nadriadenemu, ze je to danovy unik, bla bla bla a nesiel som im vysvetlit ze nech si kludne zavolaju ze som na sluzobnej ceste, tak som si potom vypytal toto splnomocnenie
Policajti sa mi uz raz vyhrazali ze zavolaju mojmu nadriadenemu, ze je to danovy unik, bla bla bla a nesiel som im vysvetlit ze nech si kludne zavolaju ze som na sluzobnej ceste, tak som si potom vypytal toto splnomocnenie

Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
- Damon
- Test driver
Daňový únik
já nevím jak kdo ale mě dávají 1% ceny auta k daňovému základu a k tomu platím "každý" soukromý km

- canndale
- Zkušený
to mi policajt rozpraval, takze to netreba brat vazne 

Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Small CX3
- Konik
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
A tak je to správněDamon píše:já nevím jak kdo ale mě dávají 1% ceny auta k daňovému základu

Ford Focus MkIII Combi 1.6 EB (2014)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
A nemůžete sem prosím někdo šoupnout dokument o tom užívání vozidla včetně rodinných příslušníků???
- Damon
- Test driver
Mám ho v autě když si vzpomenu mohu ho zítra naskenovat.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Budeš hodnej...díky!